Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mito_kupona:
Защо се получава пад на напрежението, когато в мрежата се включи по-голям товар, ами защото енергията, която се подава по мрежата е точно определено количество. Представете си един голям резервоар с вода,като мрежата, когато загребем с една бутилка от един литър имаме определен пад на нивото, а когато загребем с една кофа от десет литра по-голям пад на нивото. А при Капанадзе, нека олицетворим източника на енергия, като огромен водопад. Подлагаш бутилка от един литър и получвчш един литър, подлагаш кофа от10 литра и получаваш 10 литра, подлагаш влакова цистерна и я пълниш и т.н. Според мен той иска да каже, че при него източника на енергия е неизчерпаем, което е така.
mzk:
Здравейте,
Ето ги двата файла в оригинал, на нашия сървър:
http://lib.mazeto.net:8080/Kapanadze/tariel-large.wmv
http://lib.mazeto.net:8080/Kapanadze/tariel_mech.mp4
Пуснал съм ги и да се конвертират, но не знам колко време ще отнеме. Както колегите са посъветвали, VideoLan (VLC) върши чудесна работа.
ПС: Файловете са достъпни само за България.
EDM electronics:
Разгледах внимателно видеото с "аквариума" и ми направи впечатление, че има два тесла трансформатора. Първият създава високоволтово електромагнитно поле и захранва втория, който има първична и вторична бобина и друга трета. Не видях обаче високо напрежение от ТХО-траф. Ползва за такова тесла-траф!
За да има СЕ трябва да имаме отворен трептящ кръг, т.е. да влиза енергията отвън. Вероятно тази енергия влиза през отворения магнитопровод на първичния тесла-траф, защото Капанадзе твърди, че дори без маса нещото работи, само дето му изгарял "електромагнита". Значи има и електромагнит!
Вероятно има значение как се изготвя високото напрежение, от затворен феритен магнитопровод или от отворен - тесла траф!
Схемата била типична Тесла, но не я имало на практика, по-скоро била унищожена.
Да не се окаже накрая, че източникът на СЕ са магнитните частици, които се генерират от слънцето, всъщност тези за които говори Ледскалнин.
Има и друго учудващо: Странно, Тесла няма ни един патент с магнити или нещо за магнити, освен бифилярната намотка. Учудващо е проста така да ги елиминира :(.
kogechi:
Здравейте колеги!
Прегледах видеото и без много да се изхвърлям, но ще се опитам да напиша субтитрите към него. Много е лош руският им език и е смесен с грузински. По отношение на руския (той ми е втори матерен) няма проблеми. След няколко повторения ще го разбера, но за грузинския с нищо не мога да помогна.
По отношение на искрата, която се коментира по-горе. Не става въпрос за някакъв разрядник. Устройството е било пресметнато за 10kV мощност, но му е изгоряло електронното управление (на няколко пъти споменава - "прекъсвач" или "регулатор на честотата"). Опитал се е да го смени, но поради малкото време за подготовка на тази демонстрация е решил да го замени със стария вариант - "искров прекъсвач". Така, че до колкото за момента разбрах - чрез "искровия прекъсвач" регулира резонансната честота. Колкото по близо са двата края на осите на "искровия прекъсвач" - толкова е по-голяма честотата и обратно.
За сега е това... Ще започна да пиша субтитрите...
Ако няма нужда от субтитрите кажете ми, поне да не си губя времето.
Поздрави на всички и успехи!
mzk:
--- Цитат на: kogechi в Септември 08, 2011, 12:10:37 am ---Ако няма нужда от субтитрите кажете ми, поне да не си губя времето.
--- Край на цитат ---
Има нужда!
ПС: предварително благодаря :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия