Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (113/629) > >>

teofilius:
За доста действителни устройства на свободна енергия има информация, че се охлаждат вместо да загряват при натоварване.  От тази позиция можем да си направим извода, че поглъщат енергия от околната среда. Когато от ефирната среда се отнема  енергия е естествено тя да се стреми да възстанови баланса, като отнеме енергия от ефирната среда в по-широк периметър и освен това, и от физическата среда непосредствено в областта на действащия генератор.   В този аспект мога да сравня генератора на Капанадзе с принципа на топлинната помпа(хладилници, климатици). Енергия изразходваме само за да пренесем енергия от Ефира във физическата област преобразувайки я във електромагнитно поле а в последствие във електричество. Остава да измислим електрически вариант на топлинната помпа и да го направим. 8)

emilvtc:
teofilius, Много точно си го написал.
Но за да направим такова устройство трябва да си изясним (поне на мен още не ми е ясно) какъв вид енергия ще черпим от ефира. Електростатична, електромагнитна, магнитна, топлинна (като при термопомпите) или някакъв друг вид ?

Някой има ли идея или предположение?

vitan:
Електростатична естествено, но след като се направи стояща вълна във високоволтовата намотка.

К'о не вервате: "Изгубените открития" на Джери Василатос дава добра насока.
За проф. Константин Мейл не споменавам, защото освен МЗК, много ще се учудя, ако някой е чел нещо от него.

mi68:
Извинявам се на колегата Кадуцеус направих грешката поради незнание. Благодаря за информацията. Магнитният диамагнетизъм е отблъскване т.е. антигравитация и донякъде се връзва с диамагнетизъм по Шаубергер. Подобно двояко разбиране има в руската литература за ток смещения:
-първо ток на отместване, разместване, сменяване
-второ като ток за преднарежение на транзистор, лампа
За колегата Емилвтс правилно си написал нещата. Нещата са в тока на разместване. В един кондензатор слагам бобина  с няколко навивки. Довчера опита не ставаше защото неправилно бях поставил бобината хоризонтално но сега правилно е вертикално. Токът на разместването в кондензатора има форма на стояща вълна, разтоянието на плочите е няколко сантиметра и дължината на вълната е двойно по-голяма но е в сантиметровия обхват. Опита най-лесто се провежда на меден проводник, диамагнит, се навива бобина отгоре се поставя тръба или фолио. Прави се коаксялен кондензатор и се зарежда от батерия и се разрежда през бобината. Целта е да имаме трептящ кръг по ток на проводимост и по ток на разместване. Начало и край се определят експериментално (следва се дясното въртене) или се разменя поляритета на батерията. Аз навивам на 2,5 квадрата меден проводник бобината и пъхъм в медна тръба от газова уредба ф6. Бобината е правилно ориентирана при тази конструкция. Тава изработвам сега. Ако няма взрив нещата ще се мислят!

ДОПЪЛНЕНИЕ: Материалът от посочената препратка ми бе пратен по електронната поща, но смятам да дам директно линка (по молба на mi68) http://fiz.1september.ru/view_article.php?ID=200900210
Благодаря! Да направя уточнение Максвел при нас е прието Максуел -Джеимс Кларк Максуел- 1873 г. откривател на тока на разместване, отместване, сменяване, на руски ток смещения. Напрегнатост да се рабира интензитет, примерно на електричното поле.

Hacko:
Мисля, че това може да е интересно.   http://www.youtube.com/watch?v=7iq8WOJdbOw
За съжаление нямам схеми и не знам кой е автора. Не е overunity, но от малко изкарва много.
Ако не е подходящ поста , админа да го махне.

Видеото го свалих от http://www.matri-x.ru/video.shtml#4               [16,1 Мб]  2010  Репликация установки Капанадзе 1

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия