Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (103/629) > >>

mi68:
Не е така, трябва делител. Само резистор дефектира уреда. Примерно имаме 100ком и 10Мом. Мери се на 100ком отношението е 100 и обхвата се разширява 100 пъти. Хубаво е на сондата да има лале от телевизор-гумата на високото напрежение на кинескопа.

EDM electronics:
Този делител е вътре във всеки уред и се превключва от галетата. С външния резистор само се променя/разширява едното му рамо, т.е. другото е вътре.

vitan:
мi68, добре е, вместо теория да даваш конкретни схеми :) , по възможност изпробвани.
Обикновения резистор (за делител) 1W издържа 500V. Има и високоволтови, но и цената им е високоволотва :) А при импулсите тия 500V ги разделете минимум на квадратен корен от 2, ако мерите ефективна стойност.

Ако е за генератор на чист електрически Етер, не е проблем да се спретне един по трансформаторен път (щом не се гони стабилна честота, както при Райф-а). Няколко стотачки и е готов. С дълга пура от Pyrex и хелий под ниско налягане. И волфрамови електроди. Защо съм сигурен, че съм стигал до Етер? Ми защото съм имал същите проблеми, каквито е имал Тесла по снимането му с обикновен класически фотоапарат.

Очите го виждат, а апарата (Зенит) на практика не. Трябва по-дълга експозиция. Тесла е използвал 5-10 минути, затова на неговите снимки се виждат много „светкавици”. Нормално няма толкова много наведнъж. Многото идат от начина на снимане.
Въпроса е, как после от Етера ще се включи „шланга” за точене …. :) Единия вариант е бобина около пурата, другия е цилиндър/цилиндри около пурата. А после?

mito_kupona:
Здравейте! За да съм на ясно, какво правя се снабдих с ето този метер. Да се работи на сляпо е чисто губене на време, повече от две години се занимавам с това и все още нямам положителен резултат и заради това реших да се обзаведа с измервателна апаратура, леко по леко, защото тя не е
никак евтина и тогава да продължа с експериментите. ПОЗДРАВИ!!!

mi68:
И аз разчитах на вътрешния резистор но когато изгорих един уред разчепках въпроса. Прескочи искра и уреда не мери точно. Високоволтови сонди са скъпи и според мен ненужен разход. За това ползвам стъклен резистор на 10Гом. С който меря високо напрежение с самоделна сонда и друг резистор 10Мом в делител.
За някой елементарни опити с тока на разместването може да се ползва всякъв високоволтов генератор-Теслов трансформатор индукционна бобина. Ползвам озонатор на Щеки и индукционна бобина + вилка на Авраменко от два диода. Постановката е евтина и лесно са прави. За повече информация по темите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия