Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (10/629) > >>

coke2k:
Тук няма заземяване ( или поне не се вижда ) ... , а на видеото със зелената кутия ясно се вижда как мерят ток спрямо земята (двайсетина ампера май беше нещо такова )
Поздрави

madsatbg:
Здравейте,

Тези снимки са на по късен модел, да кажем модел 3, и действитeлно не се вижда  заземяване.
Има и видео - модел 2.
Според мен тези модели се изработват след, или заради, патентоването на 28.08.2007 г.
Има и видео на 100 кВ модел - условно " турсkия " - направен е в Турция от Капанадзе.
За първия модел видеото е най подробно и може да се разсъждава по принципа на работа му.
Класацията е според моите разбирания, базира се на постепенното усложняване и подобряване на изработката на прототиповете.

madsatbg:
Това, според мен, е последната ми и най близка редакция до Трансформатора на Капанадзе.
Като проводника на вторичната не е високоволтов а е просто 2 - 3 квадрата и съответна изолация.
Тук напрежението  би трябвало да е около 220 волта, както показват замерванията.Но честотата не е 50 херца или поне има много други хармоници, които объркват уреда.Тези уреди са до около 400 херца.

поздрави мадсат

madsatbg:
Здравейте,
Нещо никой не иска да помага.Интерес ли няма що ли?
Давайте предложения за схемата в зелената кутия.
Аз смятам да използвам траф, директно от 220 волта на 2 - 3 киловолта, от микровълнова печка.
За сега работя по бобините.
Така изглежда вторичната.

madsatbg:

--- Цитат на: Orenda в Октомври 27, 2009, 08:22:48 pm ---mi68 Много ама много се извинявам за тъпия въпрос, но какво точно заравят в земята, и каква е ролята чешмата, аз мисля че там е нишката.

"Включвайки вторичната бобина чрез 10 метра проводник към земя, това удължава бобината и понижава честотата на кръга.Още повече към проводника е включен и водопровода с неизвестна дължина. При такова заземяване бобината не товари кръга,
става като бобина за връзка, дълга плоска линия, и чрез нея може да се отнема енергия.
Ако на този кръг / първична вторична /  в резонанс се подаде мощност то от там може да се черпи неограничено."

цитата е от Privalov със съкращение:
http://next-energy.ru/forum/index.php?topic=40.0

--- Край на цитат ---

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия