Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (84/629) > >>

zeepk:
С риск да дублирам нечий пост: http://www.youtube.com/watch?v=tyy4ZpZKBmw - още едно предположение за схемата на генератора.

Интересното в конструкцията на този (патентован) заваръчен апарат е магнитопровода с променливо сечение за постигане на различни нива на насищане и управляемия чрез разрядник дросел. По-подробно за конструкцията и патента:

The Phantom:
Тези чертежи в клипчето дали са истинските от патента на Капанадзе ? Аз не съм ел.техник и колкото и да гледам тази схема, то нищо не разбирам. Говори се за заваръчен трансформатор, на който трябвало да се пренавие една от намотките и към сърцевината да се добави желязна пластина. Споменава се и за тръбата с намотките, в която има поставен ФЕРИТ.
  Някой може ли да направи по-простичка и разбираема схема на показаната такава в клипчето ? Това ще е от голяма полза за всички.

EDM electronics:
The Phantom, за човек който не ги чува тоците си доста, доста добър. Поздравявам те. :)

mito_kupona:
Здравейте! Ето последната предполагаемо работеща схема, от руските форуми, в която се наблюдава ефект на повишение на изходната енергия при искрене и горещи снимки на девайса на SOS-SOS. ПОЗДРАВИ!!!

Hacko:
Здравейте,
според мен Капанадзе използва трансфоматор на Тесла. След като баща ми преведе написаното на руски, ми стана ясно, че ако се направи този генератор би трябвало да се направи реплика на Капанадзе. Преди прочита на документа бях гледал целият филм за генератора на Капанадзе (там където са в двора на къщата и заровиха онзи радиатор). По време на прочита започнах да навръзвам нещата и ми се струва, че тази схема, която е публикувана в документа е доста близка до това, което се вижда на филма.
Мога ли да попитам за схема на "Генератор на импулси с усилителни мощности" от къде мога да намеря?

От Администратора: имате сериозни пропуски в правописа си. Моля прочетете урока по правопис в началото на форума и се коригирайте. Също така, обърнете внимание КАК СЕ ПРИКАЧВАТ файлове. Редактирах грамотно поста ви и прикачих двата ваши файла + скрийншот на опцията за прикачване.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия