Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (8/629) > >>

Orenda:
Да така е, тук http://forum.mazeto.net/index.php?topic=396.0

тук има един много интересен патент, който за мен е "ключа към бараката"
със сигурност генератора е доста по опростен отколкото си мислим, ако някой който има материалите за изработването на патента на Стъбълфилд, нека да пробва какво става ако и ма Тесла-траф към цялата схема. Имам чувството че етера директно ще зарежда трафа. А втория треф ще образува електричество годно за употреба. Именно чрез искрище

mzk
Administrator
Потребител

Публикации: 651

Затова ще се види, че конструкцията на батеритта във Фиг 4 практически е самогенерираща индукционна намотка, и може да се използва за всякакви цели за каквито намотка от този характер може да се използва, толкова, доколкото намотката (coil-body) 4 e мокра/влажна и през нея ще може да протича електрически ток по даденото обяснение. Също така е явно, че поради магнитно-индуктивните свойства на намотката (coil-body) 4, сърцевината (coil-piece) 1 ще се магнетисира докато протичат ток през намотка 4, така че батерията може да се използва за самогенериращ електромагнит, и ако това се предпочита, трябва просто да се свържат краищата на кабел 5 и 6 заедно след като се навлажни или намокри намотката (coil-body).

Много други приложения на посочената батерия могат да се посочат, и аз разбирам че всякакви промени във формата, пропорциите и по- малките детайли на конструкцията могат да увелича способностите, без да жертват от положителните качества на изобретението.

ПС. говоря наизуст, лошото е че си вярвам.

since72:
Преди време се поинтересувах от това да ли може да се закупи и от къде дадения генератор, но нямах адекватен отговор, ако някой има инфо. по запитването ми ще съм много благодарен.

gotiniq7:
Тая схема според вас какви тънкости има? На вид е лесна, но само на вид

EDM electronics:
Какво имаш предвид?  Не само на вид, но и на практика е лесна!

Не забелязвам нещо особено. Може би най-трудното е да направиш резонанс на 50 Хц, защото ще трябва много голям кондензатор и то на високо напрежение. Високата честота носи много икономия на материали, особено при трафовете.

gotiniq7:
Събрал съм необходимите материали, имам и стар стабилизатор за 220 променливо, от него ще извадя каквото има :) .5 бр тхо от тв, така ли е превода за първия траф? За входното променливо 3 кв, ще ползвам електронен баласт от схемата за озонатора. До колкото разбрах е от луминисцентна лампа. За дадения на схемата дросел- имам 2 с различни параметри, пак от луминисцентни, но от старите със стартер и само с 2 извода

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия