Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 3253680 пъти)

Неактивен epwpixieq-1

  • Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ****
  • Публикации: 1 921
  • Пол: Мъж
  • e^(π*ι)+1=0
    А, за да се улавя лъчиста енергия задължително трябва да имаме заземяване, към което се движат зарядите идващи от източника на лъчиста енергия.
Едно от важните неща които съм си изяснил относно Тесла е че той  никога не говори за заряди идващи от някъде а за енергия която се движи през системата. Принципно зарядите идват от Земята или от относително най-негативно обособена "точка" в системата (при тъй наречената "виртуална" земя) а потенциала се натрупва на капацитивната (лъчисто приемащата) страна. Това Тесла много добре (и доста основно) го е обяснил тук: https://teslauniverse.com/nikola-tesla/articles/true-wireless Даже и да не разбирате англииски, но имате логическо мислене, много от нещата ще ви станат ясни когато погеледнете втората рисунка на фиг.4 и осъзнаете какво тя преставя, и след това осзнаете как тази логика се пренася към фиг. 6, фиг. 7 и фиг.8, която показва устанвката, само-една-част-от-която (лявата), е някак си позната на интересуващите се колеги.

Няколко от експеримените на Тесла, които (през годините) съм повторил, също директно потдържат тази теза. На страниците на фоума имам публикувано видео в което показах светене на крушка (с нажежаема жичка ) през един кабел и чрез тъй наречената "виртуална земя", което е типичен резонатор на Тесла без каквото и да е "стандартно" заземяване.
Тази схема е описана, като „самовъзбуждаща се по капацитивния метод“, от което ако следваме правилната логика следва да се възбужда сама без нужда от захранващ източник, само от лъчистата енергия идваща от слънцето. Моя извод в случая е, че в този си вид тази схема е неработеща.
Бих се въздаржал от определяне каквото и да е правил Тесла като неработещо. С времето, и дългогодишното изследване не това което той е експериментирал и писал, съм установил че в неговите идеи и изобретения винги има много тънки неща които страшно много зависият от това при какви условия апаратите работят.

И отново споменавам, при полжение че някой иска да разбере малкото от това което Тесла (а и много други физици по това време) е правил в електродинамичната физика неимоверно горещо препоръчвам Colorado Springs Notes 1899-1900. На мен специално ми отне 3-пъти четене за да мога (най-накрая) да вникна в това което Тесла пише (не е лесно човек да се потопи във физичните термини от края на 19-ти век, които са много по различни от сегашните). Забележете че това не е книга написана като учебник или нещо подобно, това а дневници които Тесла е водил за своите експериментални нужди, и даже и при тях има много условности, но най-важното е че показват процеса на мислене и експерименталната логика която той следва.

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 685
     Далеч съм от мисълта да оспорвам разработките на Тесла. Не се съмнявам в неговият блестящ ум и гениалност, но се съмнявам, дали всичко оставено от него е достигнало до нас в оригиналния вид или е било орязано или подменено с определена цел. Западния свят не долюбва много Никола Тесла, защото той не е от тях, не е евреин, не  католик, а православен християнин.
     Що се касае за схемата на „самовъзбуждащия се приемник“ на лъчиста енергия там наистина не е обозначена приемната антена и заземлемието. Може би с тази схема е искал да наблегне, на това, как се постига положителната обратна връзка, която прави схемата самопотдържаща се.
     Ето още една негова схема на приемник на лъчиста енергия, на която много точно е обозначено заземлението и къде се свързва приемната антена.