Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (608/629) > >>

VITAN:

--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 20, 2021, 01:13:36 am ---....и по такъв начин се вади огромен ток с нисък ампераж.
--- Край на цитат ---
Или волтаж?

epwpixieq-1:

--- Цитат на: VITAN в Април 20, 2021, 08:45:47 am ---Или волтаж?

--- Край на цитат ---
Коретктна забележка "волтаж" а не "ампареж". Благодаря з поправката. Въпреки че написаното погрешно може да зе заключи правилно следвайки се логиката на изречението.

Радико:
Не съм сигурен в патентната заявка ли беше или в друг документ, но говореше за цилиндричен хомополярен генератор без статор. Сиреч магнита се върти заедно със  цилиндъра.

mi68:
Здравейте,
Днес е добър ден за българската демокрация!
Направих подобрения в схемата на двутактния двуконтурен генератор. Премахнах общото преднапрежение на базите и паралелно на кондензаторите лепнах по един резистор 75к.
Магнитоелектричната (електростатичната) индукция прехвърли на безиндуктивна бифилярка. За индикатор ползвам два светодиода, характерното е, че свати само един светодиод. Пулсиращият ток от колекторната верига на транзистора преминава в безиндуктивна бифилярка, в индикаторната бифилярка имам също пулсиращ ток, свети само един светодиод. Това е едно на ръка.

Другото е бифилярката да се свърже кръстосано и паралелно да се свържат светодиодите. От опита се получи слабо светене, идеята е да се получи сериен напрежителен резонанс. Не е много ефективно, но се получава. 
За напред остава да изработя примерно 10 палачинки, за сега имам 4, да се включат в двете рамена така, че да имам от всичките индукции:
-токов резонанс
-напрежителен резонанс
-магнитоелектрична (електростатична) индукция
-инерция-гравитация.
Да завърша един прост и многоелементен проект, в резултат може да се получи параметрично усилване и СЕ! 

ndm:
Здравей mi68, преднапрежението трябва да е импедансно съгласувано с безиндуктивната бифилярка, за да може тя да прехвърля ПОВ към магнитоелектричната (електростатичната) индукция и тогава ще светне и втория диод. Тези резистори 75к колко вата са, да не почнат да гърмят?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия