Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Bat_Vanko:
mi68, за твое най голямо съжаление тока не се движи нито центростремително нито центробежно, а праволинейно - по посока на проводника. Дори да сложиш диск вместо проводник тока отново ще се движи праволинейно - от единият електрод към другият. Магнитното поле отново се движи праволинейно - под формата на разширяващи/свиващи се концентрични кръгове около проводника. Две насрещни магнитни полета взаимно се неутрализират, но само в зоната където са равни. Мааааалко в страни от там ще получиш някаква индукция.
ndm:
--- Цитат на: mi68 в Април 11, 2021, 07:47:24 pm --- там ще сложа безиндуктивни бифилярки да видя дали в тях ще се индуцира електрично поле.
--- Край на цитат ---
Само ако е ти е възможно да ни информираш за виждането, но ако случайно забравиш да ни кажеш не СЕ притеснявай - ще ти напомним.
Радико:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Април 11, 2021, 08:45:08 pm ---mi68, за твое най голямо съжаление тока не се движи нито центростремително нито центробежно, а праволинейно - по посока на проводника. Дори да сложиш диск вместо проводник тока отново ще се движи праволинейно - от единият електрод към другият. Магнитното поле отново се движи праволинейно - под формата на разширяващи/свиващи се концентрични кръгове около проводника. Две насрещни магнитни полета взаимно се неутрализират, но само в зоната където са равни. Мааааалко в страни от там ще получиш някаква индукция.
--- Край на цитат ---
Ми Бат Ванко той мишо явно си го представя тока като движение на автомобили по магистрала. Щом магистралата е завита на спирала и автомобилите или ще се движат центростремително "към центъра на спиралата" или центробежно ще се отдалечават. Съвсем логично звучи. Са че реалността е малко нелогична това е проблем на нашата логика не на реалността.
Виж за магнитните полета въобще не си прав, ама това е "друга бира" за друга тема.
Bat_Vanko:
И ти си силно заблуден Радико, но на тебе ти е простено...
Това че тока се движи правилинейно се потвърждава от униполярният генератор на Фарадей - ако четките са неподвижни спрямо диска индукцията изчезва. А относно праволинейното движение на магнитното поле - анализирай тези данни от експериментите: https://mazeto.net/index.php/topic,9955.0.html Твърде ти е слаба базата данни за да говорим за каквато и да е бира там.
Ако не можеш - както вече казах простено ти е!
Радико:
--- Цитат на: Bat_Vanko в Април 11, 2021, 09:52:21 pm ---И ти си силно заблуден Радико, но на тебе ти е простено...
Това че тока се движи правилинейно се потвърждава от униполярният генератор на Фарадей - ако четките са неподвижни спрямо диска индукцията изчезва. А относно праволинейното движение на магнитното поле - анализирай тези данни от експериментите: https://mazeto.net/index.php/topic,9955.0.html Твърде ти е слаба базата данни за да говорим за каквато и да е бира там.
Ако не можеш - както вече казах простено ти е!
--- Край на цитат ---
Бат Ванко добре би било да се опиташ да разбереш какво иска да каже другия преди да напишеш нещо. Да знам, че не е лесно но поне опитай. Прочети още два три пъти това което съм написал, може и да разбереш какво искам да кажа. Това за движението на тока.
А посочената тема съм я чел вече. Ама какво особенно има там??? Аз не виждам нищо странно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия