Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (589/629) > >>

mi68:
Здравейте колеги,
Колега  dmitarp имам установка 2,4кВт, която се взриви от тогава ползвам малки мощности, но и тук стават проблеми електроника излиза от строя за един ден и после се възстановява. За това обмислям да правя опити на вилата да нямам излишни разходи.

Колега  epwpixieq-1
--- Цитат на: mi68 в Февруари 09, 2021, 08:04:53 pm ---
Колегата представя схема на генератора на Капанадзе. Отлично, но къде става усилването?
Усилването на енергията става в един транзисторен или лампов усилвател в товарния резистор. Товарният резистор може да е трептящ кръг. Усилването става във външната верига заради товарния резистор за сметка на захранването(батерията). Отговорът е за сметка на захранването(батерията).

Бобина за електромагнити на Тесла, палачинка бифилярка свързана зиг-заг.
Логиката е елементарна, скоростта на тока в проводника да кажем е 1см/сек. Обиколката на първа навивка е да кажем е 1см на най-външната 10 см. Вижда се, че тока не може да се движи с еднаква скорост и се получава радиално групиране (радиална енергия). Като се сложи втора палачинка индуктивно да се сваля енергията сами проверете ефекта.

--- Край на цитат ---

montanar:
mi68 имаш ми та*аците ..... тия сме ги слушали даже и гледали и накрая се оказва фуссс ......
Нал се сещаш колко дикиш хващаш с тия заявления и без грам доказателство ?!?!?

xakep:
montanar , имам 2 въпроса към теб:
    1. С каква цел си в този форум?
    2. От 2000+ публикации които си направил, можеш ли да ми посочиш нчколко стойностни?
    3. Трети бонус въпрос - ти ли си мерудията?

montanar:
xakep Ш ти отговоря мойто момче .....
Имам много повече публикации  май са към 5000 ;)
И съм тук за да се забавлявам когато не става въпрос за сериозни и стойносни неща а не за глупости от сорта каквито са в темата.
И ако се разровиш ш ги намериш стойностните......
И не не съм мерудията - лютата чушка съм  ;D

ventsy74:
Мда...  Лютата си...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия