Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
hristo:
Здравейти Капанадзисти, не можах да изтрая и 7 дни без мазето - новогодишното ми желание. Измина 2020 старата година посветена изцяло на Вируса Кови Д19, Цяла армия от инженери се включиха в борбата с невидимия враг. Създадоха СЕ много нови изобретения:
Бактерицидна Лампа
Робот с термокамера и Бактерицидна Лампа, както и много други.
Днес се Сбъдна коледното ми желание до Обед Заваля Сняг на Парцали. И бързам да се похваля каква схема имаше преди три дни в реалстранник схемата на Капанадзе:
Сега си седя пред печито и се грея и си мисля за вас да не седите и вие н а с т у д е н о. Схемата на Red не я търсете в реалстранника там я изтриха на втория ден. Принципа на работа е прост, като гъбена супа. Долната част е инвертор (преобразувател) 12VDC-220VAC. В средата на схемата е главната и КК част (Катушко-Конденсатора). и горе в ляво е Високоволтовия преобразувател, необходим за искрата.
Принципа с две думи накратко е улавяне на допълнителна енергия от Земното Магнитно Поле; Това става с Катушко Кондензатора в който се бият искрите.
Инвертора е за да си закачите стандартен 220V50Hz консуматор на изхода най-добре препоръчително Реотан. Вместо схема на мултивибратор може с CMOS IC 4047 или с IR2153, PIC16F628A и т.н.:
hristo:
Осцилограми на Колебанията на напрежението в Катушко Конденсатора снети при слаба индуктивна връзка без железен сърдечник вътре:
а) в първичната намотка
б) във вторичната намотка
В участъка К-С генерациите във вторичната намотка продължават докато през това време енергия от първичната не постъпва нейните трептения колебания са спрели напълно в точка К.
hristo:
Събирам предложения, коя схема на Капанадзе, да СЕ правя, имам ограничени средства и мисля да пробвам една схема Капанадзе, но коя вие кажете. Очаквам вашите предложения, коя схема на Капанадзе да изпоробвам, като ще искам да покажа пробата, не планирам да СЕ крия. Само кажете вие коя схема на Капанадзе бихте искали да пробвам и всички да я видят.
VITAN:
Вземаш и разучаваш на ALTIUM > как се правят симулации.
Това ще ти спаси много време и пари.
Малката електроника може да я замениш просто с някакъв генератор с определени параметри.
Не е нужно да симулираш всичко.
Така сам ще оцениш къде какво се получава, дори като мощност на изхода.
Искаш някой да поеме отговорност за твоето време и пари? Няма кой. Ти си.
hristo:
Vitan с Парите сме на Вие, иначе време бол имам или поне така си мисля. Алтиум не тръгва на мойта PC щайга. Умръзна ми да седя залудо по-добре нещо да правя една предложена от участниците във форума схема на Капанадзе ми е мерака. Отговорност - да си търся пропиляното време в Мазето и парите, които съм щял да спечеля хипотетично през това време, това не е моя филм. Просто искам нещо да правя.
Та да се повторя, дайте една схема Капанадзе, която да направя и публикувам?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия