Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (569/629) > >>

hristo:
Като разгледаме снимките на Установката на Капанадзе 2004 със Консервната кутия: https://mazeto.net/index.php/topic,1546.msg113608.html#msg113608

--- Цитат на: mito_kupona в Май 27, 2020, 08:29:06 pm ---Ето ви малко снимки от същото видео, от които аз се ориентирах, каква е конфигурацията на високочестотния генератор. Кръглата кутия е замаскирана, но при внимателен оглед се вижда индуктора и спомагателната бобина, а високоволтовата е вътре в кутията, може да има и кондензатори там.

--- Край на цитат ---

Чертаем следната схема на разположението на намотките и принципна схема оказва се с Оранжевия кабел - две намотки, като втората е навита не върху цялата долна и влиза в кутията:

тази конфигурация на навиване на намотките на мен ми прилича на полувълнов вибратор диполна "Антена" :

Аналогично можем да вземем по-горната схема:

и да я представим, като четвърт вълнов вибратор, пръчкова антена, която както знаем в горния край е напрежение, а в долния, където се заземява е тока.

Това радио устройство имах в предвид като ви писах: Вълнов Резонанс образуващ Стояща Вълна = Антена (най-простото радиотехническо устройство), на практика, само една жица с подбрана дължина и форма.
Сега от години вече няма мощни радио-предаватели на СВ и ДВ, като Кулата на Тесла, която я имало едно време и се налага да си направим сами радиопредавател за нас си на честотата на работа на "антената" например в ДВ обхвата, скрит в кутията.
С този наш радиопредавател ние активираме вибрация в Ефира, а после с "антената" ловим тези вибрации от  Ефира, както едно време това са го правили с Детекторно Радио, за да слушат Радио, а ние да си правим тока БЕ.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: hristo в Юни 26, 2020, 06:30:11 am ---С този наш радиопредавател ние активираме вибрация в Ефира, а после с "антената" ловим тези вибрации от  Ефира, както едно време това са го правили с Детекторно Радио, за да слушат Радио, а ние да си правим тока БЕ.

--- Край на цитат ---
hristo, хайде сега обяснете как така "активирате вибрации" в нещо което не разбирате какво е - "Ефира" - и после ловите тези същите вибрации които сте активирали, отново от нещо за което нямате представа - отново заветния "Ефир".

Сега заместете думичката "Ефир" с "тра-ла-ла" и ще видите как смисъла на това което пишете изобщо не се променя. Да оставим на страна самата грешка в логиката когато трябва да "активирате вибрации" тоест да внесете енергия в нещо (което не разбирате какво е)  и в последствие да "ловите" тези вибрации обратно. Ами нали при положение че "Ефира" (или каквото и да е това "нещо") е статичен, вие само можете да вземете толкова колкото сте "активирали" и нито йота повече, а само винаги по-малко ( в зависимост от загубите на преаване на вибрациите през тази субстанция). В противен случай, при положение че заветния Ефир е динамична структура, защо ви е тогава изобщо нуждата да го активите, ами направо си извличайте енергията без каквото и "активиране на вибрации" да има нужда, понеже (преположението за) динамичността дава предпоставака за такова постоянно извличане.

Надявам се да виждате неадекватността на логическата ви мисъл. Като бонус, Тесла не е "ловил" ( или каквото и вие да си мислите че той е правил ) нещо от Ефир или каквото и да е било там. Динамичните взаимодействия в природата, които той е излседвал и от които е извличал енергия, са много по тривиални и голяма част от тях се виждат с просто око, а не са скрити в някакъв си Етер (та даже и той да съществува като универслен медиум), но въпроса е, тези взаимодействия, да се видят по определен начин.

hristo:
Това с виждането особен поглед на мен не ми се отдава и получава, Вие сам писахте, че ефира е като натегната пружина. И предполагам, че ако го побутнем леко то той "Ефира" ще ни се съпротивлява и даже ще отвърне порпорционално обратно на побутването ни, както казвате точно с толкова сила колкото сме го бутнали първоначално... и нататък ми се замъглява погледа и разсъдъка.

Иначе искам да ви благодаря, че дадохте книгата Дневникът на Тесла и да ви кажа от къде четох http://www.tfcbooks.com/tesla/1900-06-00.htm Възможността за Само-действаща машина, която Тесла е разработил, като най-добрия начин за доставяне на задвижваща сила.

Ето съвременен вариант на такова устройство разработен:

и частите от които то се състои:

epwpixieq-1:

--- Цитат на: hristo в Юни 26, 2020, 12:36:42 pm ---Това с виждането особен поглед на мен не ми се отдава и получава, Вие сам писахте, че ефира е като натегната пружина.

--- Край на цитат ---
Със времето и задълбаването в отдавана забравените книги ( от където са тръгнали почти всички понятия с които боравим днес ) нещата си идват на мястото. Пътя е труден но затова пък е дълъг, така че не се притеснявайте, познанието идва с четенето и с улягането на това познание във времето.

Вижте това за пружината не си го спомням ако можете да ме цитирате ще погледна къде съм го писал и в какъв контекст.

--- Цитат на: hristo в Юни 26, 2020, 12:36:42 pm ---Иначе искам да ви благодаря, че дадохте книгата Дневникът на Тесла и да ви кажа от къде четох http://www.tfcbooks.com/tesla/1900-06-00.htm Възможността за Само-действаща машина, която Тесла е разработил, като най-добрия начин за доставяне на задвижваща сила.

--- Край на цитат ---
Радва ме че някой чете записките от Колорадо Спрингс ( още повече в оригинал, а не през 2,3 или четвърта ръка ). Не са лесни, но има много познание дадено в тях. Само не се отчайвайте ако я четете и не разбирате части  от смисъла на написаното. На мен ми трябваха 3 прочитания за да осъзная смисъла на това за което Тесла си е водил детайлни  записки.

Относно "the self-acting-engine" статията е добра, но тя е само началото. Вижте как Тесла обрисува процеса и основното какво означава енергията да се "влива" то място където тя е в повече към място където е по-малко. Забележете че топлината прави това, само reversed (в обратна посока) тоест (релативно по-)студеното тяло се явява точно такава структура за "привличане" на енергия каквато Телса си представя. 10-тина години след тази статия той-патентова и такава турбина която със своята динамика прави точно това.

hristo:
Напоследък нещо бях ресетнат и започвам пак отначало. Та какво по-хубаво от това да прочета всичко на свежа глава отначало, но нещо ме мързи и пак, като двойкаджия гледам да препиша от някъде, стига да намеря от къде.

Последната идея "Капанадзе" е класическа схема на Усилващия передатчик на тесла Патент US 1,119,732  APPARATUS FOR TRANSMITTING ELECTRICAL ENERGY. От графиката на патента мога да начертая следната схема:

Кратко описание на замисъла на схемата: Имаме класически Тесла Усилващ Трансформатор с Независимая Третая Свободная Катушка в заземяващата верига проводник на който е свързан нашия товар. Така хем генерираме, хем консумираме енергията. Принципа е следния представете си Земята (Земното кълбо), като океян пълен с електрони (всички атоми от които се състои Земята имат електрони) и тези електрони ние ги разбунтуваме както бурно море пляскаме водата с нашия усилващ предавател на Тесла правим вълни в океяна от електрони - вълна след вълна, след вълна. С нашия Усилващ Предавател на Тесла ги активираме всичките електрони на Земята и те отвръщат, като се разбушуват се създават условия за стояща вълна и нататаък накратко лампата ни светва.

Генератор сигналов низкочастотный Г3-120 (справочная информация о приборе).
Основные данные генератора Г3-120

Частотный диапазон 5Гц…500кГц
    Генератор сигналов синусоидальной и прямоугольной формы
    Низкий коэффициент гармоник синусоидального сигнала (от 0,1%)
    Выходной уровень до 5В
    Плавная/ступенчатая регулировка выходного уровня
    Встроенный индикатор уровня выходного сигнала
    Вход сигнала внешней синхронизации
    Возможность использования генератора в качестве селективного усилителя
    Источники питания: ~220В или =27В
    Жёсткие условия эксплуатации
    Компактный, лёгкий
    Высокая надёжность

Производитель генератора Г3-120 - АООТ "Радиоприбор", г. Великие Луки, Псковской обл.

Може би съм пропуснал още един блок Усилвател на сигнала от Генератора Г3-120 за да може да даде 50-60 вата на изхода на усилвателя които да отиват в Усилващия предавател на Тесла така предполагам ще се вдигне мощноста.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия