Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (558/629) > >>

VITAN:

--- Цитат на: mito_kupona в Юни 14, 2020, 10:42:03 pm ---...Ясно е, че електрическо поле с високо напрежение йонизира въздуха, но аз си мисля, че тук става въпрос за съвсем други частици, които идват от ефира, етера.......
--- Край на цитат ---
Ще ползвам аргументация по Тесла и проф. Константин Мейл.
За това тук като начало по професора за енергия от Етер-а трябва да спреш super мизерна част от супер-пупер плътният поток неутрино, пронизващ Земята, за да имаш взрив от енергия.

--- Цитат на: mito_kupona в Юни 14, 2020, 10:42:03 pm ---Обзалагам, се, че устройството на Капанадзе ще работи и във вакуум или в космоса, където според официалната наука „няма нищо“, нищичко........
--- Край на цитат ---
Не, няма. Там няма заземяване. Няма скалар, само електромагнетизъм. Т.е. ако искаш само електростатика или нещо от сорта. Или газоразрядна лампа.

--- Цитат на: mito_kupona в Юни 14, 2020, 10:42:03 pm ---...Не искам да коментирам нещата на субатомно ниво, защото нито мога да ги видя, нито да ги измеря и не искам да пиша глупости, а и не знам, дали някой ги е виждал.......
--- Край на цитат ---
Ами недей  :D

--- Цитат на: mito_kupona в Юни 14, 2020, 10:42:03 pm ---    Високоволтовата бобина на генератора, който показах по-горе  за момента не съм я свързвал никъде, не е заземена, двата края висят във въздуха. Тя работи на вълнов резонанс на честота около 1 мегахерц. Направи ми впечатление, че много загрява самата бобина навил съм я с проводник 0,2 мм....
--- Край на цитат ---
Имаш 2 неща:
- Скин ефект - много силен по повърхността. Честотата е твърде голяма за 0,2 мм. Има в нета калкулатори за тази цел.
- Загуби в диелектрика - трябва много качествен диелектрик в/у който да се навива проводника в твоят случай.

--- Цитат на: mito_kupona в Юни 14, 2020, 10:42:03 pm ---...По принцип по схемата от заявката за патент на Капанадзе това е втората бобина в, която се случват тези процеси по извличането на енергия от средата. Долния край е заземен, а от горния се сваля енергията получена от средата...
--- Край на цитат ---
Тесла не е успял, че този грузинец ли? За мен Капанадзе е някакъв тарикат.
Факири има всякакви. Особено като знам в момента каква е ситуацията в Грузия. И преди, и сега.

Виж, проф. Константин Мейл говори, че над 511 kV можеш вече да очакваш тия процеси, за които говориш.
Но ще имаш рентгенови лъчи, ако се получи разряд в/у някакъв метал. При тоя волтаж - твърдо рентгеново лъчение.
И най-малката грешка при тия условия ще доведе до: Smoke on the water, the fire in the sky...  8)

VITAN:
Tesla е получил free energy, едва когато е дал "накъсо" между земята и йоносферата.
За който не се сеща, по кулата му е имало ултравиолетови лампи,
които да йонизират допълнително въздуха, за да се получи по-лесно пробив.

Това обаче е много вредно и опасно по много причини!!!

mito_kupona:
Капанадзе не е мошеник, а е гениален изобретател. Все пак, съм готов да се обзаложа, че това устройство ще работи и в космоса. При трифазния вариант не е нужно заземление. Като опорна точка или земя се използва средната точка при трифазно свързване звезда. Има такава разработка на Капанадзе. А първите си опити той е правил в Тбилиси в някакъв завод за самолети от времето на СССР във вакуумна среда. Оплакваше се, че електтрониката много загрявала и после каза, че в нормална среда е получил същите резултати.
   Да даде Господ да го направя и аз и ще помоля Илон Мъск да го изстреля в космоса и да пробваме, а пък може да се споразумеем и да му дам технологията за електромобилите му. ;)
   По отношение на рентгеновото излъчване е ясно, че е така, но това при положение, че се използва разрядник и напреженията, са много високи. По принцип разрядника при Капанадзе изпълнява две функции защитна и индикаторна. За трифазна установка 10-20 киловата високото напрежение е от порядъка на 3-4 киловолта на фаза, което не е опасно. Но вече могат да се направят електронни разрядници за тези напрежения и този проблем се решава.
    Това за скин ефекта също ми е ясно, но сега експериментирам с генератора, хем трябва бобината да е еднослойна, хем не трябва да е много висока, хем за зададената честота проводника има съответна дължина и определен брой навивки на бобината, а и аз като всички работя с широкодостъпни и евтини материали, засега.
    А Тесла е получил СЕ още в началото на миналия век, когато е подкарал електро автомобил на Дженерал Мотърс с двигател 90 киловата и го е карал със 130 километра в час дни наред. Захранвал го е с устройство с размери 40 на 40 на 40 см в дървена кутия, което е направил там на място с радиолампи, които е купил от местен магазин. Имало е и акумулатор само за стартиране на това устройство.

tranteev:
малко материал за размисъл за умниците....

VITAN:

--- Цитат на: mito_kupona в Юни 14, 2020, 11:49:19 pm ---  По отношение на рентгеновото излъчване е ясно, че е така, но това при положение, че се използва разрядник и напреженията, са много високи
--- Край на цитат ---
Не, става дума за разряд от високоволтовата бобина към нещо си метално наоколо.

--- Цитат на: mito_kupona в Юни 14, 2020, 11:49:19 pm ---"    А Тесла е получил СЕ още в началото на миналия век, когато е подкарал електро автомобил на Дженерал Мотърс с двигател 90 киловата и го е карал със 130 километра в час дни наред."
--- Край на цитат ---
Навремето бях много ентусиазиран от всяка американска ноу-хау книга. Докато не си докарах (отдавна беше) язва на стомаха - буквално. Да се чудиш с к'ъф акъл съм я следвал като "здравословна" книга.
Американците са ненадминати в рекламата и PR-a.
Според мен и Тесла (с колата), и Капанадзе правят едно и също - безжично предаване на енергия 8)

Без заземяване няма да имаш "стояща" еднополярна вълна - как ще обираш "зарядите наоколо"?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия