Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
VITAN:
По моему, ако мислиш над 1 мегахерц ще сбъркаш.
Според мен е направил безжично предаване на енергия "ала Тесла".
Ако и това е направил, а няма някакви шемнти-капели.
Хора, не може физически да възникне енергия от никъде!
Ако минете 510 kV и почнат да ви се "разпадат" електроните (под условие) или нещо от сорта, да спирате неутрино, ловейки колосална енергия... да синтезирате атоми, да разпадате атоми и пр. - приемам. Панели и перки са ясни. Никой не лови вълните - питам се защо, там има доста хляб.
Едно време в детската градина ни водеха на театър. Там ловяха ламята така:
- В една каруца има много въжета. Ше доде ламята, ще и пуснем дискена музика, тя ще почне да куфее, ще се оплете във въжетата и така ше я уловим :D
Успех дисководещи 8) но не забравяйте физиката. 99,9% от нея си работи перфектно!
filchef:
--- Цитат на: mito_kupona в Май 27, 2020, 03:16:05 am --- Да вземем за пример видеото от 2004 година с кръглата кутия.
--- Край на цитат ---
Може ли линк към това видео, че от скоро се занимавам и не съм го срещал.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: gvg в Май 24, 2020, 06:19:34 pm ---.
https://dox.abv.bg/download?id=44d0bf7207#
--- Край на цитат ---
За тези 12:44 минути колегата не каза от къде се взема тази (в повече) енергия, за да работи усилващия процес в установката. Когато започна да говори за "антена" си мислех че ще навлезе в същността но уви, говори се за това което знае знае и е базирано на някакъв опит ( и поглед върху процеса ). Антенен ефект е възможно да има, при така направената диаграма, но той идва от съвсем друго място, а именно то двете заземявания, които са някак си там само защото са сложени ей така ( понеже някой ги е сложил, и изобщо не се споменават), а те са частта от схемата, и то най-важна за да има процес на усилване на енергията. Създаването на потенциал и "дърпането" на ток са два определено различни, макар и свързани, процеси. Разстоянието между двете заземявания би трябвало да важно до толкова до колкото работната честота на установката може да "заключи" така че 1/4 от дължината на "земните токови вълни" да попаднат между двете заземявания. Или така да се каже, схемата обобщено представлява една антенна установка, която се настройва да "прихваща" енергийните движения на токове от земната кора, а не енергия от въздуха ( което много хора, погрешно, си мислят ) или от резонанса в системата ( каквото и да означава това). Високото напрежението е точно за това да се създаде потенциал за дърпане на земните токове. Колегата, във посоченото видео ( а и във видеото показано след него) не обръща внимание на този, ефект ( и заземяванията ) без който една такава установка не прави нищо (както разбира се и без настройка). Разбирането на тези зависимости, според мен, биха помогнали много в настройването на цялата система за да има максимално извличане на полезна мощност.
Въпреки тези ми (надявам се градивно погледната) критика, похвално е че колегата че се занимава и дълбае в този процес. Канала на Old Scientist (https://www.youtube.com/user/TheOldScientist/videos) има много добри нагледни опити и обяснения (част от които съм пускал във форума) точни описания на физическите явления, които влияят и контролират този процес. Резонанса който трябва да се поддържа в системата е точно необходим за да може с малка входяща мощност да се създаде високоволтов потенциал, които да служи като притегателна сила за земните токове.
madsatbg:
--- Цитат на: filchef в Май 27, 2020, 09:51:13 am ---Може ли линк към това видео, че от скоро се занимавам и не съм го срещал.
--- Край на цитат ---
https://www.youtube.com/watch?v=2oGHuHy-xEc
mito_kupona:
Ето ви малко снимки от същото видео, от които аз се ориентирах, каква е конфигурацията на високочестотния генератор. Кръглата кутия е замаскирана, но при внимателен оглед се вижда индуктора и спомагателната бобина, а високоволтовата е вътре в кутията, може да има и кондензатори там.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия