Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
MTM:
На първо място, се създава енергията. После, как ще я преобразуваш (с искрене, без искрене и др.) си е ваш проблем.
Tanas:
Пишеш като бивш проектант на Белене и настоящ СЕ-ешник
обаче незнаещ как се маринова сланина. ;)
На осцилото виждал ли си искрата какъв пробив прави?
Каква диаграма прави? Защо изказванията ти във всичките тези около 300 и нещо поста нищо съществено не казваш?
Защо не знаеш закона на Ом?
Разбирам, че в главата ти не съществува Ом, но тва е разбираемо ...
Разбирам, че в главата ти не съществува Ом, но кат се замислиш, може и да е така ..
Защо изобщо има такива като теб?
Защо форума се превърна в тъпня?
И още много "защо", но има ли смисъл? :)
Разбирам, че в главата ти не съществува Ом, но кат се замислиш, може и да е така ..
EDM electronics:
Капанадзе ей от тоя долу на снимката, най-вече десния, се научи да ги прави тия генератори. ;D
ndm:
Снимките са на един и същи учител на Капанадзе енд ко. Двете единствени разлики които СЕ забелязват произтичат от различните показания на електромера, в зависимост от това кое СЕ се използва в конкретния момент.
mi68:
Здравейте,
Последните постове са за линейни с-ми. Линейните с-ми имат начало и край, а нелинейните имат цикличност или обороти-кръгова честота.
В елекротехниката "смесител" се употребява двояко:
-линеен смесител на резистори-миш пулт
-нелинеен смесител на диоди-преобразовател.
За смесител-преобразовател ни трябва нелинейни елементи, диоди или триоди (транзистори). В радиотехниката имаме два вида смесител-преобразовател:
-умножителен
-събирателен.
Тъй като вълновото съпротивление е нелинейко, т.е. трябва резонанс проведох един ексмеримент със събирателно смесване, защото е по-лесно.
Идеята е линеен трасформатор, да работи в нелинеен режим и да имам параметрично усилване. Смесване получих, но резонанс не получих, заради измерителните генератори. Резултатът е нито да, нито не. Идеята ми харесва, но трябва да се дошлифова!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия