Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (463/629) > >>

ventsy74:
Още една подсказка.
Гениалността на този човек е в простотата на неговото мислене.

mi68:
Здравейте,
Материята обича четириизмерното пространство-време във вид на спирално или конусно движение.
Какво става ако движението е три измерно както в палачинкова бобина?
Отговорът идва от опита.
Навих палачинкова спирална бобина тип Фибоначи и я включих към лампов генератор, опита съм провел преди дестина години. Честотният диапазон бе от 150кХц до 106мХц, най-вероятно може да е бил и надолу, а нагоре се смущаваще ТВ диапазона на дециметрови вълни 470-860мХц. Бобината е навита с шест метра проводник, капацитета на лампите, двутактен генератор и монтажа бе такъв, че очаквана честота на резонанса е около 30мХц. Как се пръкна тази честота 150кХц не е ясно?
 Ако се приеме за материя нелокално информационно поле от квантова механика, следователно палачинкова бобина тип Фибоначи си взаимодейства отлично с това поле и на материално четириизмерно пространство се проявява електромагнитно поле, което е СЕ.
Предполагам Капанадзе това е направил като ползва стандартна 50Хц апаратура, без да ползва модулация на ВЧ излъчването, все пак той е архитект, перспективата на Фибоначи се учи в архитектурата. 

PyroVeso:
mi68, с биене на две близки високи честоти може да се получи произволна ниска. Ако тя резонира с нещо - ще се стабилизира. Лампите си имат паразитен капацитет, да. И с палачинковата ти бобина се е получил съответният резонанс...

MTM:
И до там..

mi68:
Здравейте,
Биене на честоти не съм склонен да мисля защото генератора има за товар бобина с паразитни капацитети. Това не е мултивибратор, защото в анодите няма резистори, но това ме наведе на мисълта за интерференцията.
Усилването идва от ф-лата P=U^2/R, при удвояване на аплитудата и постоянно R имаме учетворяване на мощността. При три източника с амплитуда 1 имаме 1+1+1=3, принцип на суперпозицията, 3^2=9. Въз основа на горното ще пробвам някой опит с три бобини от три генератора. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия