Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Аtos:
--- Цитат на: nizo в Декември 04, 2018, 06:05:23 am ---Atos, нищо такова не съм казал. Генератора на Капанадзе работи и това е снимано много пъти. Демонстрацията ми също работи в симулатора и мисля, че ще работи така и на практика.
--- Край на цитат ---
Добре де, как симулаторът ти "разчита" тази кутия? Как му я залагаш като данни? Приема се, че кутията е вълшебна ли?
Щото, ако са заложени някакви данни само като вход и изход, можеш така да симулираш всяко устройство като работещо.
Или пък...аз не ги разбирам изобщо нещата?
hyparh:
Според мен Низо си е направил схемата и отгоре е сложил допълнителна картинка ("кутията"), която скрива част от елементите на схемата.
Друг е въпросът, че такива гатанки са излишни и надали на някой му се играе на тях. Човек или казва и показва нещата в прав текст или си мълчи и си ползва СЕ-то със здраве :) Поне такова е моето мнение.
ventsy74:
NIZO и аз имам същата кутия, само че не е капанадзе а е от обувки и е черна кат твоита. И мойта работи на симулатор. Ми да симулира си.
nizo:
hyparh, aко постоянно си повтаряш, че няма СЕ, не може да се направи и няма такава енергия, така и ще бъде, независимо дали има. Помисли си, как така климатика може сам да генерира потенциал в средата и да извлече повече енергия, а говорейки за Капанадзе, изведнъж става невъзможно?!?! Процеси има в природата, даваш 1 вземаш 2, ако върнеш 1, получаваш едно срещу нула. Това получено едно, може да е 1W, 1kW, 1MW и т.н. Oбъркват се някои хора, защото принципно процеса пак е даваш 1 вземаш 2, но е оптимизиран за да даваш 0 и да вземаш 1, което едно е въпрос на избор. Който си мисли, че това е невъзможно е в СИЛНА заблуда.
hyparh:
Низо, аз съм последния човек, който ще каже, че няма СЕ :) Занимавал съм се със самоподдържащите се генератори на Andre Coutier, Daniel Cook, както и с устройствата на Кеше - засега без успех, но човек трябва да опитва иначе няма как да разбере и напипа принципа.
Просто исках да видим цялата схема, която си направил и да се изпробва на практика.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия