Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (456/629) > >>

x_name41:
извинете, но да поясня, във клипа пуснат от МТМ човека говореше и имаше предвид въздушна бифилярна катушка (такива каквито се намират в оригиналните видеа на Капанадзе, навити с кабел с изолация, знаете) нищо че беше нарисувана като със желязна сърцевина  :-\  Друг важен съществен момент е разбирането за концепта, който вече може би по някакъв начин придобива реални измерения и насока в правилна посока, тъй-като експерименталните изследвания по въпроса по един или друг начин указват подобна възможност. Има неща които не се знаят от учените и знаещите просто защото представляват комбинация от процеси, които не са изучавани никога заедно а поотделно и на никой не му е хрумвало за тях (в комбинация) и възможностите които предоставят и така  ;) , а скоро човечеството вероятно ще разбере и ще бъде шокирано и потресено в захлас от тези неща за които е било в неведение...

mi68:
Здравейте,
Ако имаме постоянен импулсен ток то имаме:
-постоянна съставка
-основен хармоник
-висши хармоници
Явлението е изучено и СЕ няма. За това проведох опити с безиндуктивно свързване на средната палачинка и свързана към синусоидален генератор, а странична палачинка резонансно включена към консуматор, за спорта, на показания макет от отг.2358 от темата.
На празен ход ясно се получи резонанс 2060кХц, приблизително 10 пъти по-висока от нормалната 260кХц. При натоварване в честотния диапазон 200-2100кХц имам еднаква амплитуда, т.е широк спектър.
Тук имам магнитоелектрична (електростатична) индукция към електромагнитна.
Опитите са нови за мен и много интересни за това следва продължение.

mi68:
Здравейте,
Проведените първи опити с магнитоелектрична (електростатична) индукция са много перспективни, а логиката е просто обратна.
Работа на ел ток е A=U.I.cosф.t.
1. Ако тока е 0, работата е 0. Този път не доведе СЕ, защото напрежението е потенциална енергия, а на с ни трябва кинетична енергия.
2. Ако напрежението е 0, то работата е нула, но тока (потока) го има, а това е кинетична енергия, която може да я отклониш във вид на СЕ.
  Ако имаме безидуктивна бифилярка липсва магнитно поле, при променлив ток липсва излъчване на електромагнитно поле, т.е. част от електрическата енергия не се губи в пространството. Имаме само омично съпротивление но при достатъчна дебелина на кабела, с практическо приближение може да се каже, че имаме свръхпроводимост. Приемната бобина е електромагнитна, следователно електромагнитното поле не влияе на безиндуктивната бифилярка. Имаме широк спектър и честотно-фазово свързване по Пол Лавиолет, солитон вълна. По мой измервания усилването е огромно, защото входната работа е приблизително 0.

Откритото явление е просто но се явяват монтажни трудности. Ниското напрежение налага стандартен трансформатор с напрежение до 1В и много голям ток, но това е решимо. Тъй като няма индуктивност то трябва RC генератор. Ако се ползва понижаващ трансформатор то индуктивността на трансформатора може да се включи в задаващия генератор.
От изложеното се спирам на еднокръгов двутактен генератор, заради по-добри характеристики, ако отпадне трансформатора, с един двутранзисторен мултивибратор ще стане за експерименти. Не стартирам с 5кВт мощност, просто напипвам процеса, тъй като Капанадзе не го обяснява като за олигофрени.

mi68:
Здравейте,
Днес правих измервания на безиндуктивна намотка.
-Първо съпротивлението на беиндуктивната намотка нараства линейно с честотата. Това бе неочаквано за мен, защото омичното съпротивление е постоянно. Явно с нарастване на честотата се увеличава инерционо-гравитационото съпротивление.
-Второ с увеличаването на честотата напрежението и мощността във вторичните индуктивни намотки се увеличаваше линейно.
От горното следва да се работи с импулсен ток, с цел наличието на висши хармоници.

С увеличаване на тока през безиндуктивната бифилярка, вторичната напрежение и мощност растеше линейно.
Усилване на енергията не се наблюдаваше. Следва този принцип да е допълнителен към основния електромагнитен, сиреч комбинацията на електромагнитна и магнитоелектрична (електростатична) индукция трябва да даде СЕ. 

MTM:
в одной обмотке проходит волна тока,вызывая в железе намагничивание,когда волна спадает,намагничивание остаётся еще некоторое время,если после начала спада в первой обмотке во второй начнется нарастание тока,то намагничивание в железе сложится и если процесс повторяется в такт,то намагничивание станет умножатся,нарастая,если всё это происходит в поле высокого напряжения,то сложится и это поле!в результате на выходе с первой обмотки на нагрузку поступят ток и напряжение умноженные магнитным полем железа и находящиеся о одной фазе-пик тока=пику напряжения,тоесть получается идеальный электромагнитный резонансный генератор,если не утилизировать сразу его энергию,то она будет нарастать до бесконечности/пока не сгорит транс,что у меня и произошло.особенность генератора-ток и напряжение на входе устройства не равны им на выходе,нагрузкой надо уменьшить и то и другое до состояния входного значения,либо закольцевать ,подобрав нагрузку так,чтоб система работала устойчиво.
 Не знам много - добре Руски, но до колкото разбрах, съм правил нещо подобно.
Ако някой може да направи превод ще съм му благодарен!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия