Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (446/629) > >>

Радико:
hiparh
Напълно съм съгласен, че е много погрешно да се смята етера за нещо статично каквото е било началното му определение. За това и написах последният пост в темата за етера.
vale
тази формула която посочваш е доста различна от формулата със помощта на която се изчисляват скорости чрез доплеровият ефект, слеователно е нагодена за целта. Не може да се каже с лека ръка, че тук действат едни физични закони пък там други. Според мен обяснението е много по просто и логично. А то е, че има и други фактори освен доплеровия ефект. След като "Нещото" етера за което аз не приемам думичката субстанция въздейства на материалния свят значи и светът му въздейства, което означава от своя страна, че в огромните празни пространства между галактиките е нормално да има малко по различни свойства. Изобщо излиза, че всичко е много относително и в прословутата теория на Айнщайн която аз смятам за много погрешна все пак има някакво зрънце рационалност.

Vale:

--- Цитат ---етера за което аз не приемам думичката субстанция въздейства на материалния свят значи и светът му въздейства, което означава от своя страна, че в огромните празни пространства между галактиките е нормално да има малко по различни свойства
--- Край на цитат ---
Ами точно така, никой не гарантира например че там някъде ефира седи на едно място. Има най-различни ефирни потоци в Галактиките а между тях е трудно да кажем какво става понеже няма вещоство по движението на което да съдим какво е положението.
А за формулата - тя не е формула за доплеровия ефект. Това е закона на Хабъл за 'череното изместване'. За това и коефициента там е 'H', което се нарича константа на Хабъл. Поставих формулата, понеже тази константа е много малка величина и за да се конпенсира иска много голямо значение на 'R'. С 'R' е отбелязано растоянието до далечната галактика. Просто с такава константа на 'близки' растояния примерно в рамките на нашата галактика значението на 'z', което е величината на 'червеното изместване' е безкрайно малка величина.

Радико:
Моето мнение по въпроса е, че по скоро имаме съвсем друго много по рационално обяснение на факта. Вълните не си променят честотата със и тази формула е стъкмистика за да се нагодят нещата към предварително зададен модел. Простото сравнние със звука ни навежда на друго.
Когато влизаш в село в което свири музика от начало чуваш само тъпана, после басовете, после накрая кларинети цигулки и др. високочестотни. Високите честоти затихват по бързо от ниските.
една галактика е мално да има източници в целият познат ни спектър. По првилно ще е този ефект да се нарече "синьо затихване" а не червено отместване.  И накрая какво червено отместване има Андромеда която има според последни дани курс към сблъсък с млечният път. И съответно въпроса дали наистина се разширява всемира след като щом има поне две сближаващи се галактики значи има и други. Освен това има и доказателства за вече случили се такива сблъсъци.
Доплеровият ефект си го има това е факт. Друг е въпроса, че много данни са били нагласени поради някакви идеологически причини и сега продължават да всяват смут в душите ни.

Vale:
Сега това което казваш практически се покрива с написаното от Ацюковски за това ще сложа цитат. Пета книга от 'Началата...' стр. 299 от самото начало:

--- Цитат ---2. Существует значительное число самых разнообразных объяснений эффекта на уровне обычной классической физики [122], следовательно, нет оснований полагать, что «красное смещение» спектров далеких галактик подтверждает ОТО, оно также укладывается в рамки многих других гипотез и теорий.
--- Край на цитат ---
И също е пълно със снимки на сблъскващи се галактики. Този факт го пропускат. А също пропускат още един факт - ако във всички посоки ние виждаме галактики на растояние 10-15 милиарда светлинни години, то значи че пак сме в центъра (този път на Вселената). Предишния път, като бяхме в центъра на Слънчевата система мина много време докато се осъзнахме. Сега не знам колко време им трябва за се осъзнаят отново. Този аргумент не съм го срещал но според мен е елементарно да се разбере че не може точно ние да сме в центъра на Вселената и е по-добре да се намери обяснение на факта че във всички посоки виждаме на растовние 10-15 милиарда светлинни години.

Радико:

--- Цитат ---Предишния път, като бяхме в центъра на Слънчевата система мина много време докато се осъзнахме. Сега не знам колко време им трябва за се осъзнаят отново
--- Край на цитат ---
Да и сега сме в "Коперниково" време. за още много неща се направиха на разсеяни, един вид признаха определени факти, но се направиха на луди за следствията които  след себе си тези факти. Стандартният модел е вече абсолюто кух и лишен от фактологично съдържание. Почти всичко използвано някога като доказателство за него вече е опровргано, Но науката се развивала пък модела си остава недоразвит.
Най цветистият пример който се сещам е за това,че заради земният магнетизъм са решили, че земята има желязно ядро. После се сетиха, че заради температурата желязото не може да е причинителя на магитното поле. Значи отпадна доказателството за желязното ядро, но въпреки това продължават да твърдят, че е от желязо. Такива примери сигурно има стотици. Определено е време за нова физика. Съвсем нова защото нито една теория от тия по старите не е пълноценна. всички са на база на ограничените познания от 18ти-19ти век.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия