Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
vsl:
Здравейте,
Valentingk, можеш ли да кажеш от къде взимаш снимките? В един от предните си отговори писа че е от 1901 година. На мен текста ми изглежда сякаш е писан доста скоро.
valentingk:
Снимките са от седмичното списание "Alrededor del mundo", Испания печатано от 1899 до 1930-те, а те са препечатвали
от списание "Century" USA. Всички са от епохата на Тесла и са описвали най-новите му открития.
Ковърдейл:
Хайде нека първо да я произведем безплатно енергията, а после да я предаваме на разстояние без кабел.........................За какво да я предаваме , ако можем да си я произведем във всяка точка от планетата свободно.............
mito_kupona:
Няма Тесла трансформатори и качери при Капанадзе, има специален високочестотен високоволтов генератор и модулатор на 50 херца и заедно с първата бобина се получава предавател на модулиран високочестотен високоволтов сигнал. Втората бобина е приемника и именно в нея се получава биене на честотите на модулатора и високочестотния генератор и се влива енергия от отвъдното, ефира, етера.
Няма блокинг генератор с тхо от телевизор, няма качери. Високочестотния генератор е направен без феритна сърцевина, защото трябва да работи на много висока честота от порядъка н 1-2 мегахерца, а и ферита внася допълнителни загуби. Този високочестотен генератор се намира в кръглата кутия и тя не случайно е кръгла, защото това е спирален генератор, поне бобината е навита по същия начин, но тук се използват и четирите изхода на двете бобини, на който спирален генератор може да се променя резонансната честота в широки граници, за постигане на определени цели.
Индуктора или бобината навита с медната тръба е резонатора и с тези размери, както е показана на клипа, има резонансна честота около 6-8 мегахерца, поне така се получава при мен и от това следва, че от високочестотния генератор трябва да се подава сигнал с честота кратна на резонансната честота на индуктора в зависимост от това, какъв максимум искаме да получим в краищата на индуктора, дали максимум на тока или на напрежението, според мен е максимум на напрежението. Дължината на проводника на индуктора е от критично значение, за да се получи този максимум на напрежение в краищата му и зависи от подаваната честота от вч генератора.
На краищата на втората бобина вече се търси максимум на тока и дължината на проводника на тази бобина се определя също в зависимост от честотата на вч генератора.
Високочестотния генератор съм го направил с медна лента широка 2 см и дебела 0,05 мм. Не съм пробвал с палачинкови бобини, но мисля, че пак ще се постигне високото напрежение, но в този тип бобини се натрупва по-малко енергия от тези навити, като спирален генератор с медна лента.
madsatbg:
--- Цитат на: mito_kupona в Април 23, 2017, 11:57:43 am --- Няма Тесла трансформатори... при Капанадзе ...
--- Край на цитат ---
Мите, погледни 100 kW -атовата установка в Турция. В почти всичките му установки има искра, а там където няма искра вероятно се ползва "качер"- блокинг генератор. Тесла трансформатора е най-икономично устройство за произвеждане на високо напрежение.
Виждал ли си това видео:
https://www.youtube.com/watch?v=Sa30TbM6wak
И при Акула и Руслан, Капанадзе, СРа има два генератора :
Високоволтов - създава електрическо поле - "мъртво"
Пуш-пул, емитерен повторител - създава въртящо се електромагнитно
поле.
По нататък STALKER го е обяснил, според мен удачно, от къде се взема добавката.
https://www.youtube.com/watch?v=pNFXlo5jv4g
успех
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия