Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mito_kupona:
Ковърделе, ето ти една схема над, която може да се помисли. Мисля, че това е схемата, която се появи в нета и веднага беше изтрита, преди няколко години, но сега я има на много места, прословутата схема наречена в руските форуми „сапог“. Мисля, че я има и в нашия форум, но вече не помня, къде и затова я качвам пак. Аз я правих тази схема на времето, и не постигнах успех, но сега ми просветна и ще я правя пак. Мисля, че тази схема е електрическия вариант на генератора с месинговите дискове, който е механичен. На много места по форумите се натяква, че тази схема е дезинформация, лично от Капанадзе и сина му Тимур, http://realstrannik.com/forum/btg-tarielya-kapanadze/974-btg-kapanadze-teoriya-i-praktika-2?start=360#70910 което мен не ме интересува и ще я пробвам пак, но по друг начин различен от предния ми опит.
На втората снимка има някаква интерпретация и някакви надписи, които според мен не, са правилни.
Последната снимка е на това, което беше вътре в тръбата при първия ми опит, феритите и бифилярните намотки, но за съжаление го развалих и сега трябва да го правя наново.
Ковърдейл:
Димитре, ако мога пък нещо да разбера от тая схема............ :o
mito_kupona:
locco, не вярвам на никой, и нищо без да се уверя сам. Знам и историята, как тази схема е изтекла в нета и интересното е, че уж Капанадзе лично я определя, като дезинформация. В предния ми пост съм дал линка в, който се казва, от Алик, че тази схема е дезинформация. А този Алик, мислиш ли, че изобщо знае за, какво става на въпрос и дали изобщо Капанадзе е казал, такова нещо.
Ковърдейл:
Локо, даваш го това, пробвал ли си го?
coke2k:
Бати смехорията🤣 вярно че има свободна енергия спор няма.
Аз това още преди като го четох и ми стама смешно ама уви появи се и в нашия форум. Та само 2 въпроса:
1) Какво значи фаза и нула?
2) Какво значи 2 фази?
Така отговарям по детски щото явно нивото на 90% от членовете на нашия форум е такова.
1) След като напрежението произведено от генераторите на ТЕЦ да речем е понижено до стандартно 20 киловолта , доставено е до локални подстанции и от там тръгва към трафопостове за да бъде понижено до битов и промишлен стандарт 380 волта между всяка от трите фази, звездния център на трансворматора се заземява поради ред причини. Този звезден център е нулата от контакта ви. Спрямо тази нула напрежението е вече 220 волта. Това вече не е междуфазово а спрямо звездния център. И така като хванем фазомера той нормално светва на този кабел който е с по висок потенциал. Това е фазата. Другия кабел казахме че го вземаме от звездния център , който е заземен и там потенциала е нисък и за това фазомера не светва ..... това е нулата. Ако вземете един бензинов генератор или един юпиес там няма фаза няма нула или избирате си единия от 2та кабела , забивате го в земята и тогава вече условно може да си направите фаза и нула.
2) Ако генератора произвежда ток от 2 намотки дефазирани на 180 градуса една от друга може да се каже че това са две фази ама тук пак ми става много смешно щото това всъщност е една намотка чак не знам как да го измисля толкова е идиотско и другия вариант е на стандартен 3 фазен трансформатор или генератор да ползвате 2 от фазите ама и това е тъпо щото щото се разбалансира товара ама тук вече става по сложно и не е за Капанадзе.
Хора нормални ли сте бе? Какви глупости вкарвате от руските форуми ..
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия