Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (41/629) > >>

EDM electronics:
Гледах видеото на репликацията на админа SR няколко пъти. Исках нещо да ми направи впечатление, нещо особено. В крайна сметка забелязах само едно и то е много съмнително!

Когато опита да спре установката, след като я изключи за няколко секунди /по брояча на плеара - 3 сек./ и отпусна бутона тя продължи да работи, сякаш кондензатора на входа не беше 470 мФ а 4 700 мФ. Много странно, толкова малък капацитет би трябвало да се разреди почти мигновено. Иска да спре установката а тя не иска!!!
Кабелите на масата са твърде много и не може да се разбере кое от къде идва. Нищо не казва автора и за коефициента на трансформация /КПД/.

Въобще видеото не е много убедително, като това на Капанадзе. Ако го беше направил на полето като грузинеца - съмнения никакви нямаше да има. И друго излязал в отпуск за един месец. Пусна мухата и сега .....................

Дано само не се е разболял от синдрома на експериментатора - Гого.........

teofilius:
Доколкото разбирам изключването на установката е едно а съвсем друго нещо е разреждането на кондензаторите.  След изключването в кондензаторите остава заряд който отново стартира работата на устройството когато включва бутона след първоначалното изключване. Може да се погледне така: Кондензаторите се зареждат от трансформатора осигуряващ самозахранването който предполагам че е паралелно на лампата. Ключа за изключване на устройството е между кондензаторите и самото устройство ( електронния генератор осигуряващ  захранването на едната от бобините   с 50 херца или друга работна честота  а също и захранване на високоволтовия генератор) . 

The Phantom:
Изгледах клипчето няколко пъти. Направи ми впечатление , че има много дълги бели кабели в началото , които са преплетени, а и къде точно отиват не стана ясно. Но друго нещо привлече вниманието ми. А имено така нареченият "Трансформатор".
   Замислих се за Тестатиката и открих някакво сходство между част от елементите. В прикачената снимка се вижда (аз бих го нарекъл "каскаден преобразувател" - но това си е мое виждане), един от елементите в Тестатиката. В сърцевината си той има магнитни тороиди, разположени на разстояние един от друг, и намотки поставени точно над или около (зависи от гледната точка) въздушното пространство, образувано между магнитите. Всяка намотка притежава вътрешна Първична (тънък проводник) с много на брой навивки , и външна Вторична (дебел проводник) едно редова намотка. Ако разгледаме само една част от сърцевината, ще видим , че разполагаме с два магнитни тороида и намотка между тях. Тук се появява въпросът, защо намотката необхваща магнитите , а само ги застъпва в краищата ?
 Попаднах в нета и на описание на "Феромагнитен резонанс" - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BD_%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81
Това ме наведе на мисълта, че г-н Капанадзе е поставил Феритни тороиди , но не по цялата дължина на "тръбата", а само в началото и в края на всяка намотка. Питам се още дали тези феромагнитни тороиди са "Феритни Магнити" , или "Феритни ненамагнитени тороиди" ? Ако са Феритни магнити , как ще са ориентирани полюсите им един спрямо друг ?
  Мисля , че от съществено значение е и големината на въздушното пространства между тороидите.

п.п. И понеже има "цензура"  или "цедка" на спама , и тъй като си е ваше право, няма да ви се сърдя ,ако премахнете коментарът ми.

mito_kupona:
Здравейте колеги! Като прегледах увеличените снимки от клипа, които е качил колегата EDM elektronix, ми направи впечатление
първия ферит, който се вижда и през него влизат кабелите в трансформатора - много ми прилича на постоянен магнит, каквито
има в магнетроните на микровълновите печки, там са два. И ако е така изникват още въпроси, колко са, как са поставени по
поляризация, само в началото и края на трафа ли са... Вътрешния диаметър на тези магнити е около 20мм, а външния 57мм. Може
да са поставени само два в  началото и края на трафа за усилване на магнитното поле, а вътре в трафа да е сложена желязна
тръба, като магнитопровод и ако предположим, че честотата е 50Hz изглежда логично, защото феритите не са подходящи за ниски
честоти. Но руснака не показва никакви измервания консумация, честота и тн. Можем само да гадаем... Такава конфигурация не
съм пробвал, тепърва ще се занимавам с нея. Снимки на магнитите няма да качвам, предполагам всеки ги е виждал. ПОЗДРАВИ!!!

ppg:
Още снимки от видеото с подобрено качество.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия