Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mi68:
Здравейте,
Днес е добър ден. Направих мислен разговор с Никола Тесла по последните ми опити.
На въпроса как той би решил въпроса, ни отговори да заменя резонансната бобина с индуктивна. Идеята ми се стори свежа и реших да направя експеримента по препоръката.
Опитът се състои от традиционната ми постановка стандартен генератор с вътрешно съпротивление 150 ома и паралелно меря напрежението в децибели високоомно. Втори волтметър разграфен в децибели меря напрежението но на 600 ома, по познатата формула P=U^2/R определям мощността във вторичната намотка. Като се знае вътрешното съпротивление на генератора и измери напрежението може да се определи черпената входната мощност, при високоомно отчита +6 децибела или едн на генератора.
Трансформаторът е от три намотки намотан от лентов кабел.
Първичната намотка е резонансна и е направена от крайните две намотки, а средната е индуктивна и вързан стандартен товар на волтметъра, при нас 600 ома.
Наблюдава се доста широк резонанс, на първичната намотка се измерва напрежение 5,9-6 дБ на 150 ома, приблизително ЕДН на генератора или високоомно от паралелния трептящ кръг на резонансната намотка.
Във вторичната намотка се измерва -0,02-0 дВ на 600ома, приблизително 1мВт, на входа нямам ток на проводимост, не се отчита пад във вътрешното съпротивление на генератора, измерване около +6дБ. Това е отлично ! Прекъсвам единия проводник на генератора, напрежението в товара пада на -10дБ, прекъсвам двата проводника на генератора, изчезват показанията на нивоизмерителя, не хващам радиосигнал.
Важни изводи:
Ленц ефекта е предимство.
Първичната намотка е с два пъти повече намотки, едн на генератора на 150 ома е 0,775В или +6дБ. Напрежение във вторична намотка приблизително 0,775В или 0дБ при 600ома.
Този ефект трябва да се отработи за по-големи мощности!
Не очаквах по този начин да се получи, сега се замислян, на едно ниво Вселената е единна и пълна с изобилие.
Няма енергийна криза, има криза на невежество, вярно!
prp:
С помощта на джонка се свърза с великия учител или с нещо по-силно?
mi68:
Здравейте,
Просто за майтап, във влака като пътувах, колелата тропаха ритмично, отговорът е на български.
Предлагам да не се отклоняваме от темата, важното че идеята е отлична и има инверсия спрямо класиката, както се казва не е важно котката дали е черна или бяла важното е да лови мишки.
Трансформаторът трябва да е понижаващ 1/2, така са броя на навивките, а той е 1/1 по напрежение.
Вълновото съпротивление трябва да е 1/4, а то е обратно 4/1.
С тия обърканости трябва да свиквам, явно не разбирам всички закони, но това не ми пречи да работя!
mito_kupona:
Не знам, как съм пропуснал да гледам този клип https://www.youtube.com/watch?v=3thvqFhFIfY на Капанадзе, гледал съм демонстрация на същия генератор в един завод, но там не се вижда почти нищо. Та, на този клип се вижда абсолютно всичко, как е направено и, как работи, това е механичния вариант на генератора на Капанадзе. Това е един електростатичен генератор или по-точно двигател, които върти едно динамо, което произвежда ЕДС. Няма Тесла, няма нищо подобно. Капанадзе развърта този електростатичен двигател само с една крона, от която се черпи ток 1 ма, но явно има някакъв пиниз, за да се получи номера. Първо трябва да се разбере, как работи това чудо и тогава вече да се мисли за електрическия вариант, какво кара месинговите дискове да се въртят, какви полета им въздействат и т. н. Между двата диска на оста има навита една бобина с доста дебел проводник, която се върти заедно с оста, но как и къде е свързана за сега за мен е загадка. Има и един тороидален траф, които се закрепя на оста пред дисковете и не случайно се поставя в една пластмасова или изолационна поставка, защото предполагам там има високо напрежение и може да се получи пробив между трафа и оста.
Вече съм започнал да сглобявам един умален модел на този генератор, пък ще видим, какво ще се получи.
mi68:
Здравейте,
Имаме закон за запазване на енергията (ЗЗЕ), но той е валиден за обратими системи. При наличие на не обратими системи като термодинамична система, то се обръщаме към ентропията.
Втория принцип на термодинамиката гласи, в затворена система ентропията се повишава. Щом се повишава ентропията то системата става мързелива и намалява работоспособността си.
Направих връзка между информация и ентропия (енергия). Щом ентропията се повишава то се повишава информацията и крайна цел е хаос, висш ред.
Според легендата живеем в космос-ред, който е съставен от хаос и хронос (време), следователно времето намалява ентропията.
Времето поражда причинно-следствена връзка, но вренето ако тече от минало към бъдеще то трябва да има и обратно време от бъдеще към минало. Това става в кондензатор тока изпреварва напрежението на 90 градуса. За това проведох експеримент с бобина и кондензатор, СЕ се движи в диапазона 102-105%, при такова нищожно усилване за генераторен режим трябва дълбоки обратни връзки, следователно нестабилен режим, ту работи-ту не работи.
Друга идея да се намали ентропията в системата. При дълбоко охлаждане имаме явлението свръхпроводимост, отлично, но СЕ е трудно заради криогенната техника.
Да увеличим ентропията (информацията) в средата и средата ще прехвърли СЕ в системата.
Опитите с електромагнитно поле не дадоха очаквания резултат имаме КПД под 105%, обикновенно под 100%. За излизане от това положение се наложи да се ползва отрицателно време за създаване ентропия в средата.
Заимствах от природата, примерно Земята, северният полюс - бъдеще, южен - минало, нищо не се получи, за това реших взаимодействието да стане с въртене, чрез спирални бобини (показани от Капанадзе), като соленоидални , тороидални и осморка бобини се отказах. Резултатите дойдоха.
Започнах с четири бобини, слаби ефекти, реших да направя фазовъртяща група по модел мост на Вин, нищо. За това отидох на идеята на RC - генератор с три фазовъртящи групи на 60 градуса. Тук дойде идеята то сурсвасика за кръстовище, специфично взаимодействие, защото нашия свят е непълен и несъвършен от тази гледна точка.
Сурвастиката в единия S е в прав ред на цветовете червен-жълт -зелен -син, другият S е противоположен жълто-зелен-син-червен.
На база тези съждения стигнах до 5-7-9-11 и т.н. бобинен трансформатор. Най-простият е с пет бобини и започвам провеждане на зрелищен опит с лампи, нямам лампи, а светодиоди и малка мощност до 10мВТ на генератор.
От този опит се потвърди за обратно време. Най-лесно става като се получи еднопроводно свързване, тока на разместването се движи явно в обратна посока. При това свързване имаме резонанс светодиодите светят, при дисонанс несветят.
Генераторът блъска честота, реципрочно период, сиреч време, ентропията на средата се повишава и светодиодите светят.
При включване на два проводника, резонанса остава и светят доста по силно. Напрежението го меря в децибели за контрол.
Явно нещата се получават, при линейно взаимодействие на времето ефективността е много ниска.
За сега почивка, после ще мисля още по-ефектни опити.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия