Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
x_name41:
здравейте, споделям донякъде съдържанието на точка 3 в пост номер 82933, но има един съществен момент. Значи в поста се казва че този мощен и кратък импулс унищожава цялата входна енергия но се улавя обратно с добавка, а по натам в същото време се твърди че липсва обратна реакция спрямо входа. Възниква въпроса, липсата на обратна реакция изключва ли унищожаването на цялата входна енергия формирано от този мощен импулс?, защото след като е унищожена цялата входна енергия ние трябва наново от захранващия източник да я зареждаме в кондензатора при което се консумира енергия.
Бих искал на това място да споделя още една визия по този въпрос (която навярно съм споделял и преди с риск да се повторя). Та в случая на входа трябва да се натрупа определено количество енергия, което да превишава енергията на захранващия източник. Това количество енергия не трябва да е статично а динамично и да се намира постоянно в движение от едно място към друго като във колебателен контур. На входа тази натрупана голяма енергия трябва да циркулира свободно от индуктора към кондензатора и обратно, като при преминаването през индуктора тази енергия формира във вторичната четвъртвълнов резонанс при който се получава високо напрежение без ток в горния край на вторичната. Това напрежение от своя страна създава удар в средата или въздушното диелектрично пространство, което го поляризира в голям обем. Този удар е еквивалентен на енергията съдържаща се в индуктивноста при определената резонансна честота, при което енергията във обема на поляризираната диелектрична среда съответства на енергията запасена в индуктивноста при определената резонансна честота. Тази енергия по натам се предава към приемник при, който се преобразува обратно във нормално електричество чрез явлението електростатична индукция, като повече не може да се върне назад по предаващия тракт и да влияе върху входа.
mito_kupona:
По схемата от патента на Капанадзе блок номер 2 е именно накопител в, който се натрупва енергия, след това се подава на комутатора или разрядника, който захранва високочестотния генератор, блок номер 4. А, какъв е този високочестотен генератор, на който когато се подаде енергия на входа, само с един проводник, на изхода вече се получават генерации. На мен, са ми известни два типа такива генератори, може да има и други, единият е магнетрон, а другия е бобина въведена във вълнов резонанс.
Ако е бобина, за да се натрупа енергия в нея, тя трябва да е отделена в някакъв момент от първата бобина, номер 6, с комутатор или разрядник, която роля мисля, че изпълнява блок номер 5, за да се натрупа енергия в нея. В такъв случай тази бобина се явява като „екстра бобината“ за, която говори Тесла в записките от „Колорадо спрингс“.
Ако е магнетрон и на него му трябва време, за да започне да генерира, докато му загрее катода и започне емисия на електрони. За това Капанадзе казва, че са необходими 1-2 секунди, за да започне работа устройството му. Не мислете, че този магнетрон работи в режима, в който работи в микровълновите печки, не се захранва с импулси с честота 50 херца, няма нужда и от 10 килограмовия траф, а с постоянно напрежение и е необходима много малко енергия, за да започнат генерации, от порядъка на 15 вата включително и с отоплението на катода, правил съм такива експерименти.
По-нататък по схемата следва бобина номер 6 и блок номер 7, който според мен е модулатор на високата честота, която идва от високочестотния генератор, минавайки през бобина 6 и от блок 7 част от енергията се връща в накопителя, или имаме положителна обратна връзка.
Какво представлява накопителя блок 2, може да е прав или обратен преобразувател на напрежение с транзистор и кондензатор, а може да е спирален генератор, а може да са и двете устройства. С преобразувателя на напрежение може да се захранва спиралния генератор и той да повишава напрежението до необходимите стойности, но е задължително да има още един комутатор. По принцип със спирален генератор се постигат доста високи напрежения и той е най-подходящ в случая за захранването на високочестотния генератор блок 4, без значение дали е магнетрон или „екстра бобина“ на Тесла.
Цялата магия става в първата част на схемата, останалите блокове, са за преобразуване на енергията в удобен вид за ползване.
Това, са само предположения от моя страна и, за да се докажат трябва много работа и време.
mi68:
Здравейте
Проведох експеримента с два нивомера. Резултатите от опита съм дал в таблица
R-ом U-В I-мА P-мВт
250 1,5 6 9 липсва товар 6 дБ
400 2 5 10 късо в товара 8 дБ
310 1,7 5,5 9,4 товар 600 ома 7 дБ
600 1,5 данни за товара 1,75 дБ генератор 903 кХц, товар 1807 кХц.
На светодиодите ако се подаде напрежение 1,5 от батерия светят, спада на напрежение е около 1,5В, бобината почети няма индуктивен спад, пускат се само импулси с широк спектър.
Трансформаторът трансформира честотата. Реципрочното на честота е време и фазова разлика. Тук има разбъркване на правилния ход на времето и от тук явно се явява СЕ.
Установката на Капанадзе също има честотно - времево преобразуване от където идва СЕ. Другите блокове са само спомагателни, за захранване на електрониката и товара.
За мен СЕ идва от честотното преобразуване и заигравки с хода на времето.
coke2k:
--- Цитат на: nizo в Октомври 08, 2016, 09:23:56 pm ---mi68, според мен се движиш в грешна посока и тя всъщност няма нищо общо с генератора на Капанадзе. Според мен може да се разглеждат 3 варианта:
1. Устройството е фейк (аз лично не подкрепям това твърдение по ред причини)
2. Капанадзе ползва някакъв непознат и неизследван начин на индукция. Според мен това е малко вероятно, тъй като хората са експериментирали доста с всякакви намотки и шанса да е пропуснато нещо такова е малък.
3. Устройството събира енергия от околната среда. Това за мен е най-вероятната хипотеза, като дори Капанадзе в едно интервю казва, че КПД на устройството е под 1. Атмосферното електричество е слабо изследвана територия и шанса да е пропуснато нещо важно е голям. Понастоящем се твърди, че не може да се извлече много енергия от атмосферно електричество.
В моето проучване се стига до един единствен ефект, а именно много рязък и мощен импулс в околната среда, който практически унищожава цялата входна енергия, но в последствие този импулс се улавя обратно с добавка. Вероятно този ефект разчита, че енергията заредена в кондензатор се превръща мигновенно от висок волтаж в голям ампераж (нискоомна първична), това води до възникване на мощно магнитно поле. Това поле се раздува като балон, но в този момент връзката с източника е вече прекъсната (или това е желателно), при което свиването на този "магнитен балон" индуцира ток във вторичната без да създава Ленц реакция в източника на енергията (високоволтовия кондензатор). Така получаваме безленцова индукция. Естествено, Ленц реакцията присъства, но тя вече е функция на околната среда, която се мъчи да свие и унищожи този възникнал дисбаланс. Това е огромна разлика спрямо повечето други електромагнитни устройства. Вероятно обаче историята не свършва до тук. Доколкото се вижда, Капанадзе има индуктор/антена на която има висок волтаж. Моята хипотеза е че това е слаб високоволтов източник, който служи като поляризатор на средата. Един вид тази антена привлича около себе си заредени частици от атмосферата, а мощното магнитно поле ги захваща и прибира в намотката в която се индуцира ток + определена доза привлечени заряди от въздуха.
Обобщавам:
- имаме антена закачена на слаб високоволтов източник за привличане на заряди от атмосферата ... това не е типичния индуктор на Тесла траф, макар да изглежда така
- имаме типично устройство на Тесла траф, като тук той не е задължително високоволтов и високочестотен ... напротив, той е нисковолтов и нискочестотен, но това не му пречи да изпълнява въпросната "безленцова" индукция
- важна стъпка в управлението на този безленцов траф е да се подават рязки импулси с огромна енергия, които да могат да захванат привлечените от високоволтовата антена заряди
- импулсите трябва да се подават така, че в момента на свиване на възникналото магнитно поле, източника да е "разкачен", за да не може Ленц реакцията да го натовари допълнително
Успех.
--- Край на цитат ---
კარგი საღამო
Nizo - точка 1 е, да знаеш.
Само няколко елементарни пробива.
–Монофазна мощност до 5 киловата точно колкото е възможна за 1 натоварен токов кръг от битова ел. инсталация. (демек колкото може на бушона в кухнята)
–Над 5 киловата става трифазно. Що? След като не е проблем мощността, що не направи 50 киловата монофазно натоварена установка?
–Добре, прави го трифазно ... и как така точно по нормите на ел разпределението без инвертори - директно от бога и то 380В 50 хц баххх м..ааа му даже и асинхронни мотори върти. Ама пак без инвертори. Брейй как става това? То свободна енергия, свободна , ама че и по стандарт...
–Установка 100 квт в турция??? Нито ГРТ нито разеденители, нито мерене нищо - само някакво захвърлено метално табло, захранено от незнайно къде с 3бр волт и ампермери и вече фрии ...ехаааааа :) Аз мога повече :P) ай на бас. То не шарани с бастун, ами направо рибен магазин.
-Какво ли пише по грузинските форуми ....... някой трябва да си направи труда да прочете и да си преведе. Не е трудно.....
владимир димитров:
Магнитен Хистерезис..
https://m.youtube.com/watch?v=IFTqfKFaIJo
Усилване на Тесла вълни от магнитно поле ..
Експеримент: Dimitrov Laboratory
Към експеримента може да се приложи и теорията на колегата Иван Димов ...
Без феромагнитна сърцевина -(усилване няма)..Консумацията се запазва 11-12 w
Позрави
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия