Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mito_kupona:
Много полезна информация epwpixieq-1, която още един път доказва, че правилно схващаме концепцията на Тесла.
Екстра бобината, сама по себе си, не може да бъде усилващ елемент. В нея просто се натрупва енергия в следствие вълнов резонанс, тя се явява, като „накопител“ както казват руснаците и в даден момент, тази енергия се излива в последната бобина. Усилването става в цялата „електро-лостова“ система, благодарение на това, че в екстра бобината се натрупва енергия за части от секундата, много по-бързо, от колкото, ако се зарежда обикновен кондензатор.
Капанадзе също говори за принципа на лоста и си мисля, че пъзела започва лека по-лека да се нарежда, също казва, колкото е по-висока честотата, толкова и мощността е по- голяма, това и Тесла го казва, но Тесла никога не е казвал, че допълнителната енергия идва от окръжаващата ни среда, а от бързото зареждане на екстра бобината за сметка на времето. И за да се получи този ефект на усилване трябва да има поне три съвпадения на честоти в тази „електро-лостова“ система, и това Казва Тесла.
Поздрави!
mi68:
Здравейте,
Сега проведох експеримент съвместно тока на проводимост и тока на разместване да дават едно и също електрично поле.
Електричното поле от тока на проводимост се получава от безиндуктивна бифилярка навита със стъпка, стъпката се получава от допълнителен проводник, който не участва в електрическата верига, на практика имам три проводника или трифилярна намотка.
Електрично поле от тока на разместване получавам от тръбен (коаксиален) кондензатор.
Конструкцията работи като електростатичен трансформатор, първичното напрежение се подава на кондензатора, а вторичното се мери на бифилярката. Пробвано е в обратим режим като се подава първично напрежение на бифилярката, а се мери изход на кондензатора.
Макета ми е доста къс около 6 см и захранването ми е 1,5 В.
Първото нещо ако бифилярката е вход прехвърлянето не зависи от честотата, не е честотно зависимо. Трансформацията е по-добра при по-голям ток на проводимост, за това е нужен токов резонанс със съсредоточени параметри бобина, бифилярка и кондензатор. Замислям да направя по-добър макет с разпределени параметри с шест проводника или шестфилярна намотка.
Убеден съм, че тази конструкция е по-грамотна от униполярната електростатична индукция, усилването идва от тока на разместване в диелектрика вакум. Най-големия проблем е високото напрежение и високата честота и минимум три приемника, да има усилване.
mi68:
Здравейте,
Електростатичната индукция с безиндуктивна бифилярка е много слаба. Ако се подава 0дБ то изход около -72дБ. За това проведох опит с 50хЦ и постоянно напрежение.
При подаване на постоянно напрежение 1кВ от мегер никаква индукция в бифилярката.
При подаване на 220В/50Хц индукция около 0,2В, коефицен на трансформация около 1000 (при нова подобрена конструкция на трансформатора), но ток на късо нула микроампера.
От опита следва, че усилването или СЕ може да дойде от цетробежните сили и потенциала на гравитацията.
За да се разбере смисъла и принципа трябва да се разгледа как работи центробежен кран или I1.w1=I.w, където w-ъглова скорост, I - инерчен момент.
Това може се реализира в палачинкова бобина тип Тесла (Капанадзе, я споменава като литература).
При променлив ток в първият такт имаме центростремително движение, във втори такт центробежно, в резултат ефекта се нулира. Да имаме ефект трябва еднополярни импулси в центростремителна посока, предполагам така работи при Капанадзе.
Преди време правих опити с пуш-пул стапало с двойно спирална бобина. Опитът имаше сранни резултати, много широк диапазон на смущение на радио сигнала от 150кХц до 150МХц, над три порядъка. Имаше и биологичени ефекти от еуфория до скапване.
На базата "разделяй и вледей" променливия ток трябва да се раздели с диоди и да се пусне в две палачинкови бобини центростремително.
Сега подготвям опита!
mi68:
Здравейте,
Сега забелязвам три съществени грешки в конструкциите:
Първо сгъстяване на магнитното поле, това го имаме когато имаме разноименни полюси (S-N), съответно имаме привличане. Щом привличане то съответно имаме отблъскване и разширение на магнитното поле, наблюдава се при едноименни полюси (N-N, S-S).
От това условие следва отворена магнитна верига и конусни бобини. Повечето конструкции го има и не е добре отработено.
Второ ако влиза енергия то ъгловата скорост (честота) трябва да се увеличава, подобно на ДВГ, когато се подава газ оборотите се повишават.
От това условие следва, че установката не работи в резонанс, а има възможност да повишава честотата. В установен режим вече може се търси резонанс за максимална ефективност на преобразуването.
Трето за да имаме центробежни - центростремителни сили, конструкцията трябва да се върти. Ако установката е статична, то трябва да се върти магнитното поле, подобно на вода в кофа, кофата е статична.
Въртенето на магнитното поле става просто с многофазна система, най-просто с двуфазна. До тук в конструкциите това липсва, следователно СЕ липсва.
Това трето условие трябва да се обмисли. Аз отпочвам с двуфазен ток, дефазиран на 180 градуса със средна точка на трансформаторите. Предимство лесно се получава от постоянен ток.
Темата е отворена за дискусия.
mi68:
Здравейте,
Спретнах опит с трите палачинкови бифилярки.
Средната бобина се включва генератор, през два светодиода (те са в.ч.). Идеята е тока да се движи центростремително, но имам грешка, в едната полувълна тока се движи центростремително в другата центробежно. При следващ опит ще разменя начало и край на бобината, това се получи защото центъра го споих по инерция и тогава ще имам само центростремително движение.
От двете страни имам две еднакви бифилярни бобини, като средната, на разстояние една гайка М4, свързани зиг-заг (резонансно).
Връзката между двете бобини е последователна като може да има две положения:
-свързване център-периферия
-свързване център с център.
Свързванията се оказаха много важни, измериха се различни напрежения и мощности.
Първото свързване, център-периферия, се оказа по-лошо, при +10дБ вход и 600ома вътрешно съпротивление и слабо светене на светодиодите при резонанс се получи +0,4дБ с товар 600ома, на честота 1Мхц. Високоомно над +20дБ
Второ свързване, център-център, е по-добро, при вход +10дБ и 600ома вътрешно съпротивление и слабо светене на светодиодите имам +3,89дБ с товар 600ома, при честота 1080 кХц. Високоомно +13,93дБ.
При намаляване на входното ниво на 0дБ имах -4,32дБ на 600ома, имам нелинейно спадане, най-вероятно заради светодиодите, тогава не светеха.
Вижда се, че опита е интересен, независимо от грешката която допуснах в генераторната бобина.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия