Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 3282735 пъти)

Неактивен coke2k

  • Експериментатор
  • Стабилен
  • ***
  • Публикации: 583
  • Пол: Мъж
Колега спарк, огледай се, попрочети малко назад в темата и ако нещо не се дублира или ако не е мн смешно тогава го пускай. Това клипче един колега от форума може да ти обясни как става. И още нещо ..... за съжаление в турция няма никакви генератори и никога не е имало. Всичко е едно представление. Изтегли си филма " Престиж" там ще разбереш как работят вс тези генератори.

spark

  • Гост
Филма престиж съм го гледал няколко пъти, че и Капандзе е фокусник фокусник е, само Динамо остава да хване кабелите с ръце и да предизвика СЕ. Нали Руслан и още няколко са успели да репликират зелената кутия или и това е поредната измама.

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 685
Това, че никой до сега не е повторил генератора на Капанадзе не означава, че Капанадзе е мошенник. Капанадзе за мен е ГЕНИИ. Няма никакво съмнение, че неговото изобретение е някакъв фейк. Има толкова много демонстрации, пред толкова много хора, които доказват това, а също е подал две заявки за патент за неговото изобретение. Така, че скептиците да престанат да пишат глупости и да обезверяват малкото хора, които работят и се борят да повторят Капанадзе.
     На схемата от патента са дадени две бобини в, които протича целия процес по захващане на енергия от средата, както казва Капанадзе. Но тези бобини не се виждат никъде в нито една от демонстрациите, това което се вижда, са помощни бобини и камуфлаж и това е абсолютно логично. Най-добре се виждат нещата на клипа от 2004 година, защото Капанадзе не е очаквал, че това видео ще попадне в нета и, че ще има такъв голям интерес. На това видео се вижда една кръгла кутия в, която според мен, са тези две бобини от схемата на патента, но не някакви бобини във вид на соленоид, а спирални бобини, навити не с кръгъл проводник, а с медна лента и се получава спирален генератор или „vector inversion generator“, както казват англо говорящите. Такива генератори на високо напрежение се използват за захранване на рентгенови апарати, лазери, радари и други. За да работи такъв генератор на входа му се подават импулси от порядъка на няколко киловолта през комутатор или „преръивател“, както казва Капанадзе, може разрядник, ако напреженията не, са много високи и няма вредни излъчвания, може електронен разрядник и други. На видеото от 2004 г. Капанадзе използва механичен разрядник или въртящ се разрядник, по късните му разработки, са вече с електронен разрядник. Навиването на самия спирален генератор е много сложна задача, защото има поне 6 слоя високоволтова изолация и между нея се поставят двете медни ленти. Всичко трябва да е абсолютно точно. Трябва да се знае дължината на медните ленти, които трябва да са равни с това се определя резонансната честота, и теглото им, което е капацитета им, както казва Тесла.
      Има вариант спиралния генератор да е вътре в „колбаса“, голямата бобина, която се вижда на видеото, защото в кръглата кутия едва ли ще се съберат ТХО с, което е направено високоволтовото захранване за спиралния генератор, моторчето за механичния разрядник или комутатора и самия спирален генератор.
     Наложи се да си спретна една машина за навиване на спирални генератори от подръчни материали от, каквото имаше в мазето, почти съм я завършил, остават само настройките, защото всичко трябва да е с точност до милиметър и по-малко. В тази машина има части от ъглошлайф, машина за рязане на плочки, патронник от дрелка, части от твърди дискове и какво ли не. Качвам няколко снимки първата снимка е на лабораторна машина за навиване на спирални генератори, а другите две, са на моята и схеми и снимки на навити спирални генератори от други хора, не от мен.
« Последна редакция: Септември 15, 2016, 01:06:09 pm от mito_kupona »

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 685
Настроих машината и навих първия спирален генератор. Малко се поувлякох и се получиха 22 навивки, което иде да рече, че ако му подам 1000 волта на вход на изхода ще се получат 44 кило волта и не знам тази изолация дали ще издържи такива колосални напрежения. Ако му подам 2000 волта на изхода ще се получи 88 кило волта по формулата U изх = U вх . 2N ( броя на навивките ). Самият генератор се получи много добре, да не кажа отлично, остава да видя, как работи. Навит е върху ПВЦ тръба с диаметър 50 мм, за да може вътре в тръбата да се сложи феритна сърцевина, която подобрява значително параметрите на генератора. Може да се навие и на алуминиева тръба, но тя трябва да бъде срязана, за да не се получава навивка на късо. Капацитета между двете бобини се получи 28 нано фарада. Ето малко снимки.

Неактивен PyroVeso

  • Специалист
  • Стабилен
  • ***
  • Публикации: 972
  • Life is a DIY project!
Леле, Мито, брутален си, братче! Абсолютен респект за направеното!
Много рядко съм виждал толкова прецизно и красиво направена "любителска" установка, и то с "подръчни средства"!

Понеже съм поизоставил темата за Капанадзе, (занимавам се главно с Кулабухов и Васмус), би ли пратил някакъв линк към съответното видео и патената, с цел припомняне? А също и бележките на Тесла за спиралния генератор, за които споменаваш...

Каква е идеята ти за участието на VIG-генератора в схемата на Капана? И аз съм си мислил за варианти, където за да се ловят йонни заряди от въздуха трябва огромна площ с много остриета, и много високо напрежение (>100KV), но това ми се струва неефективно за получаванен на приемлива мощност...

Смятам, че колегата Hyparh живо би се заинтересувал от подобни високохолтови устройства, а и би помогнал с опита си - и той се занимава с такива, макар и в малко по-различна насока.

Поздрави и отново адмирации за направеното!

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 685
Благодаря за отзивите PyroVeso. Ако имах струг и необходимите материали щях да направя машинката направо професионално, но и тази ми върши работа за момента. Остава само да ѝ монтирам брояча, когато го получа, че сега броя на ум, но и без това мотора има 5 оборота в минута и не е трудно.
     Преди 2-3 години навивах такъв генератор на ръка, но нямах подходяща изолация и го направих с хартия, такава с каквато замазват фугите при гипс картона. Не издържа много и проби, въпреки, че го бях потопил в лак и пак проби.
      Относно процесите, който протичат в спиралния генератор съм наясно, но как Капанадзе извлича енергия от средата с такъв генератор не съм наясно, и не знам дали изобщо той използва такъв генератор, но съм длъжен да проверя. Имам някакви идеи, пък да видим, какво ще се получи.
      Когато вълната стигне до края на медната лента се обръща и сменя знака си и точно в този момент при завъртането, електрическата енергия преминава в електромагнитна. Дали Капанадзе не използва този момент предстои да разбера. Има разновидност на Тесла трансформатор, който използва капацитета между двете ленти, но за него в нета няма почти нищо, само една схемка.

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравейте колеги,
Ако имаш електромагнитно излъчване средата е с активно вълново съпротивление и се възбужда електромагнитна вълна, която отнася енергията.
При сферична вълна освен активно имаме и реактивно вълново съпротивление,за това в елекродинамиката и електроакустикана имаме близък и далечен край.
При r=0,16ланда имаме равенство реактивното и активното съпротивление са равни по 0,5 и фазова разлика 45 градуса между трептяща скорост и звуково налягане(напрежение и ток, магнитна и електрична част на полето).
При r=0,48ланда активно съпротивление 0,9; реактивно 0,3.
От изложеното, трябва да се работи с малки размери и голяма дължина на вълната примерно 100кХц, дължина на вълната 3 километра. Целта е да не се губи електромагнитната енергия и имаме явлението стояща вълна.
След много опити това се оказа не достатъчно. Премина се към рупорни (конусни) бобини и  палачинки. 
Рупорът има долна честота под нея той не излъчва, има само реактивно съпротивление, чудесно това ни трябва, имаме електрически трептения но възбудена електромагнитна вълна (средата е толкова изкривена) на практика липсва. С ъгъла на конуса може да се играе, граничен случай е 90 градуса, тогава имаме палачинкова бобина и надлъжни електромагнитни вълни. В рупора всичко се движи синфазно, т.е имаме абсолютно твърдо тяло, и ефира от флуид се превръща в пиезокристал и се наблюдава заряд. Зарядът с индуктивност по резонансен път е хубаво да се свали да не избие изолацията.
До тук разгледах метод на сферична вълна.
Друг метод е центробежна сила-спирален метод.
При създаване на центробежна сила материята бяга към периферия и създава катод-топло, антиматерията отива към центъра и създава анод-студ.
Създава се заряд както при първия метод но заряд има докато има центробежна - центростремителна сила. При първия метод става трансформация на кристал - заряд и имаме реактивна среда. Този метод е по-прост за създаване на СЕ, лично мнение.   
« Последна редакция: Септември 16, 2016, 08:12:18 pm от mi68 »

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравейте,
Темата с реактивната енергия, доби неочакван обрат.
Тъй като магнитното поле има осово направление С-Ю, ако се направи трансформация на 90 градуса и магнитното поле влезе в неутралната зона на магнита, то влиянието 0 т.е. липсва индукция и принципа действие-противодействие или Ленц -ефекта (има незначително силово взаимодействие, при големи мощности може да има скапване). Имане явлението само действие или свръхпроводимост.
Този ефект ще се провери в нова разработка със стандартни четири феритни чашки, палачинкова намотка и две соленоидални намотки. Допълнително системата е силно несиметрична и принципа действие-противодействие е силно намален.

Неактивен GreenHulk

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 1 270
  • Пол: Мъж
  • Астронавигатор
Mito, много яка машина:)
Въпроса ми е така намотано устройството като вид повишаващ трансформатор ли го ползваш и какво става с амперите?
Загрява ли?
Може ли да работи с по-ниско входно напрежение и какво става тогава?

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 685
Пуснах в действие спиралния генератор. Разрядника ми е за 1000 волта, но като измервам напрежението на сработване се получава 750 волта, знам че не е много точно, защото това са еднополярни импулси, а аз ги меря с високоволтов DC волтметър. На изхода се получават еднополярни импулси с напрежение от около 4600 волта. Тока за сега не мога да го измеря, но и това ще стане, но искрата на изхода плющи много яко, което иде да рече, че и тока не е малък. Ще пробвам и с по-ниски напрежения, но си мисля, че ефект няма да има, защото не може да се йонизира средата с ниски напрежения, а фокуса става при йонизация, тогава има стичане на заряди, където трябва.
    Без феритната сърцевина ефекта е доста по-слаб, напрежението на изхода е около 3000 волта. За да не внася загуби ферита или те да, са сведени до минимум, се използват никел-цинкови ферити, не знам от къде ще ги търся. Тези, които съм сложил, са високочестотни, но не знам точно от какъв материал, са.
    Друго, самото възбуждане според мен не е правилно, трябва да се направи с повишаващ мрежов траф до 3-5000 волта, въртящ се разрядник и без диод, както го е правил Тесла на времето. Прикачвам една книжка от 1937 година в, която се обяснява точно, как се прави Тесла траф, но е на английски.

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравейте,
Вече си въвеждам тетрадка на описание на опитите и идеите на проверка, цел недопускане на повторения.
  Електричното и гравитационното поле са централни и работа вършат ако се движиш по силовите линии. Пресичат ли се, ако тялото е сфера, то се получава еквипотенциална сфера или безтегловност, т.е. не вършат работа.
  Магнитното поле и торсионното са осови полета и ако пресичаш силови линии вършат работа, при плъзгане по силови линии нищо, даже ЕДН няма.
  Вижда се при стояща вълна и ТТ се наблюдава пространствена последователност на електричното и магнитното поле. Следва логиката да ли могат да станат паралелни или еднородно електромагнитно поле?
  Това ми се вижда за трети начин за създаване на СЕ.
  Подобен опит реализира колегата mito_kupona, така че на бобината да действа електрично поле на кондензатор, пространствено разположен на 90 градуса, знакът на заряда на плочите е съгласуван, така че електричната и магнитната сила да са в една посока. Трябва да се държи сметка на вихровите токове и плочите на кондензатора да са с прорези (ламели). Подобен опит с коаксиален кондензатор и палачинкова бобина съм правил и даде добри резултати. Тъй ката не записвам, трябва да повторя опита.
П.П. Кондензаторът може се замени с безидуктивна бифилярка. Такъв опит не съм правил, но безиндуктивната бифилярка реагира на електрични полета следва да стане.

Неактивен dymelsoft

  • Administrator
  • Стабилен
  • *****
  • Публикации: 622
  • специалист, не носи на пиене
Митак, поздравления за усилията. Би ли споделил цялата си идея. Какво смяташ да правиш с този генератор.
Да допуснем че този спирален "траф", който на мене ми прилича на LC по някакъв хипотетичен начин събира (напомпва в себе си) свободни заредени частици от околната среда, в резултат на което се предполага създаването на електричен потенциал с много по-голяма енергия от вложената за индуциране (поддържане) на процеса.
Следва трансформиране на този потенциал в ниско напрежение. Как смяташ да реализираш това ?

Поздрави.

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 685
dymelsoft
     Първо трябва да навия един високоволтов трансформатор за 3-4000 волта, за да мога да захраня спиралния генератор правилно, както го е правил Тесла, без ТХО, високи честоти и диод. После трябва да спретна един въртящ се разрядник и един управляем електронен разрядник. Не случайно в един от клиповете си Капанадзе казва „направете правилен Тесла траф“, „не затихващи колебания“ и „ че е намерил начин за автоматично подържане на резонанса между първичната и вторичната намотки“. Никога не е казвал Капанадзе резонанс в резонанса, това го измислиха Акула, Руслан, Васмус и други представители на флората и фауната.
 Идеята е следната, този спирален генератор трябва да работи, като разновидност на Тесла траф, като за целта от външната му страна се навива първичната на Тесла трафа, индуктор от дебел меден проводник, с дължина и тегло съобразени с дължината на медните ленти в самия спирален генератор и теглото им. Дължината е честотата, а теглото капацитета, както казва Тесла. Единия край на индуктора се заземява, а другия се свързва с една от лентите на спиралния генератор, която изпълнява ролята на вторичната намотка на Тесла трафа. Сега не знам дали между индуктора и вторичната на Тесла трафа трябва да се търси четвърт вълнов резонанс, както е в класическия Тесла траф или нещо друго.
      Самите процеси, които протичат в спиралния генератор, са вълнови процеси, при вълнов резонанс се получава стояща вълна, в която се натрупва енергията от падащите и отразените вълни. Има няколко разновидности на спирален генератор, с възбуждане на външните краища на лентите на генератора, какъвто е този, който съм навил, с възбуждане точно по средата на лентите, допълнителна навивка на външната лента и с допълнителна навивка на вътрешната лента, има и други. Всеки от видовете спирални генератори си има своите предимства и недостатъци, зависи, каква е крайната цел. Ако се търси по-бързо нарастване на напрежението на изхода до максимум, възбуждането трябва да се прави по средата на лентите, тогава се образуват две вълни, които се движат от средата, към краищата на лентите и разтоянието, което изминават е два пъти по-малко и времето за нарастване на напрежението до максимум е два пъти по-малко.
     При такова свързване на спиралния генератор, като разновидност на Тесла траф, едната от лентите изпълнява ролята на вторична на Тесла трафа, а другата  се явява, като втори полюс на кондензатор, който се получава между двете ленти на спиралния генератор. Едната лента е заземена през индуктора, а другата виси във въздуха при изключване на комутатора или разрядника и, тогава си мисля, че тази лента или обкладка на кондензатора, както казват руснаците, се зарежда от средата с необходимите заряди, за да компенсира дисбаланса на заряди между двете ленти на спиралния генератор, които се явяват полюсите на един кондензатор. При разряд на този кондензатор енергията се предава по-нататък по схемата и после процеса се повтаря, не случайно Капанадзе казва и други ключови думи, „колкото е по-висока честотата, толкова и мощността е по-висока“.
    Такива неща ми се въртят в главата, но това, са само предположения, трябва всичко да се провери, което ще отнеме време.

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравейте,
 Стигнахме до същинската част. ТТ дали е соленоид, тороид или спирала, какво значение има?
 Стигаме да извода да се създаде паралелно електромагнитно поле или еднородно т.е да се смени парадигмата.
 С повишаване на честотата разбира се, че мощността се увеличава, увеличава се  тока на разместване при малък капацитет, ако беше индуктивност то съпротивлението расте и мощността пада.
 Колега обмисли капацитета да го замениш с безиндуктивна бифилярка или смесен варянт от бобина и кондензатор- резонансна бифилярка, иначе само подгряваме с това "разделяй и владей". "В единението прави силата".

 

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравейте,
Доказано е, Вселената се разширява ускорено, следователно има сила. Ако няма сила, то тялото се движи равнамерно праволинейно или е в покой. За това се въвежда тъмна енергия, която се опитваме да я ползваме и наричаме СЕ. В квантовата механика има фокус, който показва, вълна може да се самоускорява, за това се стремим да създадем вълнов процес и интерференция.
-При бегаща вълна имаме загуба на електромагнитна вълна в пространството.
-При стояща вълна имаме баланс, реално имаме незначителни загуби в пространството.
-При свиваща се вълна ще имаме приход на електромагнитна вълна от пространството. Тук не разбирам отворен трептящ кръг (антена или дипол) за приемане на бягаща вълна от космичен или друг обект.
 Повтарям свиваща вълна не съм наблядавал но според мен нещата стават с бифилярни намотки. Може да се комбинират с допълнителни намотки и стават много билярни намотки.
 Сега започвам един кръг от опити с такива намотки, примерно безиндуктивна бифилярка, резонансна бифилярка и една бобина, общо пет проводника или петфилярна бобина.
 Формата е също важна, соленоид, тороид, спирала равнинни фигури, конус и сфера обемни. От всичките само сферични бобини нямам но те се имитират с два конуса допрени в широката част, за това започвам спирала конус, навити наляво и на дясно.
 Вижда се, че има прекалени комбинации и трябва грамотни опити, за това се почва от прости опити, леко модернизирани на Фарадей.
 Взимам два магнита с едноименни полюси и се движат срещуположно в селеноид, мери се ЕДН. Имам компас, но нямам електрична стрелка трябва да изработя. Ако не направя тези опити то трябва много мерене с бобините.
 Проблемът е, че електротехниката е практична наука без да е ясно същността на тока на разместване и магнитното поле, за това практически трябва да се пробват по-сложни комбинации, не от 1831 година и да ги дъвчем като папагали.