Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (357/629) > >>

vsl:
Здравеите,

Може ли схемата от лабораторния опит? Аз съм от тези дето не го е правил. М...мка му и образование ще ни направят всички на зомбита.

Velektra:
Така е за "витката на късо"!
Според мен постоянния магнит е точно "витка на късо", само че направена с различни метали в случая и като се "дръпне спусъка" с първоначалното намагнитване се получава постоянния магнит.
Това е единия начин за СЕ чрез магнитно поле и ток - различни проявления на едно и също нещо.
Другото е от "средата". Етера. И тук природата пак ни подсказва чрез гръмотевицата.
Майстора ще каже: пак теории и философии и нищо реално направено. Къде е схемата и реалното устройство?
На мен ми става смешно (по-точно тъжно) като гледам как се гледат клипчета и се броят навивките, как се чудим "оная черна точка кондензатор ли е или диод"? Това показва. че не знаем какво правим, не знаем процеса, теорията. Слагаме диод и пробваме, слагаме кондензатор и пак пробваме, "язък пак ми изгоря транзистора, отивам да купя още". "Важното е че аз запоявам и работя, а тоя Velektra не е държал поялник и ще ми философства само. Аз толкова много транзистора съм изгорил и имам много опит" и т.н.
Майсторе, затова няма реално устройство. Не се знае теорията и ФИЗИЧЕСКИТЕ процеси. Просто трябва да си го признаем!
Наистина смятам, че когато се създаде устройство за СЕ то ще е просто като изпълнение и елементна база, защото теорията за процесите, които ще стават в него ще е много сложна и ще опира до основите на природата.
Докато например компютъра е много сложно устройство, защото се основана на много проста и лесна теория - 0 и 1, да и не, черно и бяло, има и няма.

Pokam:

--- Цитат на: Velektra в Ноември 03, 2014, 11:18:21 am ---Така е за "витката на късо"!
Според мен постоянния магнит е точно "витка на късо"

--- Край на цитат ---

--- Цитат на: Velektra в Ноември 03, 2014, 11:18:21 am ---Майстора ще каже: пак теории и философии и нищо реално направено

Майсторе, затова няма реално устройство.

--- Край на цитат ---

Нищо не си разбрал колега! Не се получават никви ел.магнити! Няма никакъв етер или боза! Има природо-съобразно влияние подтикнато от качествено-контролиран ефект, който е синхронизиран с времето! А то е в нас и ние сме в него! Ако се опиташ да изместиш един от параграфите, ще отидеш у отсрещния бряг. А там картинката е огледална ;D

Т.е. - за да получиш нещо, трябва да дадеш, обаче ако е виртуално или измама... ???

Спри да се мазниш и бъди себе си !!!

Това го казвам от колегиалност!  Направи два опита и коментирай!

x_name41:

--- Цитат на: Pokam в Ноември 03, 2014, 10:30:56 am ---

За получаването на "излишък" в една електронно свързана с-ма или схема без каквито и да било механични компоненти или разрядници, може да се ползват за сега два принципа:

Първия е усвояването на реактива! Голямо заблуждение е че, тази компонента е вредна и не става за нищо! Напротив - лесно се създава и също така може да се овладее!

Втория е създаване на сравнително мощно маг. поле в обща сърцевина! Това се постига с т.н. "витка на късо" С нейното манипулиране може да се постигнат фантастики! Да си спомним лаб. опит в 9 клас със самоиндукцията на оня траф с голямото Q! Кво ставаше? Едната от лампите 'фъскаше' Що? Защото онова нещо там се дразни и връща!
 Наште прадядовци са ползвали точно това, наличната сила умножена по ответната 'противника'. Впрягаш всичко това и си свиркаш!
 Само трябва да се знае как манипулативно да накараш късо-витката или противника да заиграе ;D

--- Край на цитат ---
смятам че Pokam е прав,  а сравнението на Velektra между магнита и витката на късо не мога да го възприема нещо (също както етера и ефира), но че природата ни говори, това изглежда е наистина така (даже самият Бойд Бушман го беше казал веднъж) :)

ето един пример който намира приложение във "генераторите на свободна енергия", чрез явлението електростатическа индукция, на такъв принцип работи природната мълния, въпроса е да се зареди уединен капацитет със необходимото количество заряди, като при разреждането капацитетът да е в състояние да осигури през консуматора към земя необходимата мощност. Източникът на такъв заряд е резонансният трансформатор на Тесла, който преобразува обикновенния резонанс във статични заряди, които могат да зареждат уединения капацитет

EDM electronics:
Pokam, може ли вместо метафорично да се изразяваш технологично. Трудно ми е да преценя, дали целта ти е да пускаш джокери с тези: параграфи, отсрещния бряг, природосъобразно  влияние, виртуално, измама и т.н. или да ни покажеш, колко си напреднал, а ние да ти завиждаме, защото не можем да мислим така гениално като теб.

Експерименти с навивка накъсо сме правили не веднъж и знаем какъв е ефекта. Може ли да конкретизираш за твоя ефект с навивка накъсо, защо той се различава от нашия ефект? Опиши този експеримент. Или ако искаш да споделиш, кажи го в прав текст, без да е необходимо де се чудиш какви думи да използваш, че хем да ни покажеш колко си напреднал, хем никой нищо конкретно да не разбере.

Дано не е прозвучало от моя страна мазнишки. Напротив, мисля си, че въпросите ми са с критично звучене.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия