Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Velektra:
NARCIS, не смяташ ли, че резонанса е само средство, за да се използва цялата вложена мощност (тази, която съществува!) в системата?
Чрез резонанса не се създава нова мощност и енергия.
Резонанса премахва, най-общо казано, съпротивленията в една система (в случая електрическа), за да може да се използва цялата мощност подадена от захранващото устройство. Така като се получи по-голяма мощност при резонанс отколкото е била, когато е нямало резонанс и човек си мисли, че отнякъде е дошла и се е създала допълнителна мощност. А това не е така.
Просто при резонанс получаваме максимума от това, което сме вложили.
Така мисля.
NARCIS:
Не мисля, тук става въпрос за резонанс със средата.
Даваш импулс, този импулс движи домените във ферита, но при това движение ти ги позиционираш във едната посока, нали така ? Ефира ги връща във нормалното им хаотично състояние, като получаваш малко добавка която зареждаш във кондензатор. Но за да задържи работа системата трябва да е добре балансирана от към консумация.
Аз мисля че Мадсад вече има работещо фенерче, затова и така смело се изказвам, само че той си мълчи , защо ли ?
Velektra:
Дано да е така, както казваш за резонанса.
NARCIS:
Така си го обяснявам аз, при мен работи,а при теб?
Velektra:
Имам друго разбиране например за резонансен LC кръг за който говорихме. Феритен трансформатор, първична и вторична с кондензатор (в резонанс). Според мен резонансния кръг въобще не трябва да се товари и от него да се взема енергията (да се свързва към него товара). Резонансния кръг трябва да си резонира и да поддържа движението.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия