Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
edin:
NARCIS
Колега не се нахвърляй върху ми, като питбул на мечка. Какви идеи имам няма как да знаеш, освен ако не си врачка, но ще ти кажа, защо СО2 лазера е такъв. Ами защото СО2 излъчва в инфрачервения спектър, където енергията е най-голяма. Останалите газове служат само за катализатори и усилватели на излъчването, както е и в генераторите на Кеше - смес от газове в строго съотношение. Лазер, само с СО2 е значително по-слаб, затова с добавянето на други газове се постига прехвърляне на възбуждането на едни атоми, върху молекулата на СО2, но основната енергия на лазера е на СО2 молекулата. Нито Хелия, нито Азотът, излъчват с такава голяма дължина на вълната, респективно енергия, затова големи мощности се постигат, само с CO2 лазери.
Относно Кеше - лично аз не смятам Кеше за измамник, но по-скоро е манипулатор. Той е марионетка на едни сили, за които по-добре да не споменавам. И въпреки това, не е баш лъжец. Само малко послъгва, но мисля, че теориите му са верни.
NARCIS:
Колега, не е точно така, ще обясня защо, но ще вкарам малко повече редове и факти за да стане ясно конкретно за какво става въпрос, едното има общо с другото, но за съжаление малко от колегите са наясно.
Иначе темата отдавна да беше затворена.
Извинете ме че съм така смел.
НО !
Занимавам се от много години с лазери и там се наблюдава едно явление, което налага нови
технологии от вида на файбър лазера.
За какво говоря, нормален лазер 3200 wat. разполага с тръба, в нея микс от трите газа и радио лампа, която вдига 10kv. 10mhz.
Така, обаче в момента в който пуснем тока върху електродите, които са по цялата дължина на тръбата която е дълга 3м - Какво става?
Възбужда молекулата на азота, той на хелия и хелия на въглеродния двуокис.
Лазера работи перфектно.
Обаче представи си, че емисията на радио лампата започва да пада.
А това става бавно и постепенно.
А частиците за които стана въпрос пронижат тръбата на лазера, сблъсквайки се с йонизирания газ в нея, с други думи изкуствена йоносфера.
Получава се баланс при който отразената мощност надвишава до 10пъти дадената от теб.
Наблюдавал съм ефекта многократно.
А и всеки един лазерен техник го познава добре.
Така че макар да не познавам Кеше, знам че получаването на СЕ от квант е много по-лесно.
Поздрави.
mzk:
Колега, нека започна от тук:
1. Детекторен п-к, ОК!
2. Възбуждане на антената:
- вид антена;
- къса/малка?
- форма и параметри на сигнала.
Реализацията може ли да се изпълни с полупроводникови елементи?
--- Цитат ---И така, направих експеримента без оземка, всичко си тръгна нормално, и естествено радио шум във трафа, при добра настройка ферита не издържа и се чупи. Най интересното обаче е че във един момент когато реших да свържа оземка, слушалките на компютъра започнаха да бръмчат а светодиодите на тях да светят, това се получава само с оземката.
--- Край на цитат ---
Индуцира ток през масата. 1/4 резонатор с максимум на тока в заземения край. Максимума на напрежението съответно в отворения край и минимален капацитет (заради Q фактора).
NARCIS:
А резонанс, какъв резонанс търсим ?
Индуктивност, капацитет, разбира се, тоест антената затова е 1/4 защото търсим стоящата вълна от регенерацията подхранена отвън с шум, който е усилен многократно, чува се както казахме на всяка установка и върши работа. Но при нас не е на точното място във точното време, просто не вкарваме добавката в контура за да започне да генерира ток.
vsl:
Колега NARCIS, извинявай за въпроса но не се сдържам. Това което казваш какво е? Предположения или заключения? С видеото се разминахме маи... Дай поне някаква схема та да се разберем! Ако ти трябва помощ, кажи! Между всички можем да помогнем.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия