Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
caduceus:
edin
Да, всъщност това правим в момента :) Бобината е по методиката на Тесла, навита на бамбукови пръчки за барбекю ;) за да е с решетъчна конструкция и се нанизва на искрището. Там има вариант и за съставяне на особен вид радиантен траф, но ще видим какво ще излезе на практика. Благодаря за поста, явно така трябва да е, не знаех че и Кеше така вади СЕ-то.
Поздрави!
NARCIS:
Нищо подобно .
Нека вкараме малко светлина във форума.
Имаме някаква частица която преминава квантова бариера.
Всъщност йоносферата - е, значи тази частица има енергията да го направи, и на всичко отгоре се сблъсква с нещо за да отдаде заряд или импулс, който вие да чуете в най-обикновен детекторен приемник .
Но , следват много други фактори.
Колко енергия е необходима на една станция, за да я чуете.
Значи имаме много радио станции с еднаква продължителност на разряд и съответно, много по-ниска честота от собствената.
Е, тогава имаме електромагнитни вълни, а и неизбежно стоящи и насрещни.
Радио ехо също.
Кажете, че не е така !!!!
edin:
Не мисля, че има заряди отдаващи енергия. Има магнитни полета. Кеше създава магнитното поле от въртяща се плазма. На нас ни е необходима съвсем малко плазма, защото енергията в нея е колосална. В искрището ако няма въртяща се плазма, то може бобината да се направи въртяща.
Мисля, че плазмата е най-близкото състояние на материята до чистия етер и затова е в основата на СЕ.
Преди време, някой тук спомена за искрата, и че нещо става с материята в нея. Смятам, че е бил на прав път.
NARCIS:
Плазма, що е плазма, магнитни полета, почваме пак на първото стъпало, то и северното сияние е плазма. Къде е? - енергията има и поле - НЕ СЪМ ЗАПОЗНАТ С КЕШЕ.
Но знам че като се хвърли човек на много получава НИЩО.
Нека обсъдим малкото.
Лазера също е плазма, йонизиран газ.
Де факто, ако приемем че един ЦО2 е наистина такъв и приемем факта, че харчи два пъти повече азот, после хелий и най-малко цо2, защо тогава е цо2 лазер .
Най срещаният газ е азот.
А хелия е на изчерпване, като полезно изкопаемо в атмосферата, най-евтин, но ще стане най-скъп.
Защо тогава е казано, ЦО2 ЛАЗЕР.
Идея нямаш колега, същото е и с реализацията на Кеше.
Но знам едно, всеки проводник е антена и приемник, независимо от дължината.
Поздрави
x_name41:
колеги, моля, моля не намесвайте тук този откровен мошеник и измамник за мен - Мерхан Кеш, който търси единствено лапнишарани да му се вързват, тук нещата не са като неговите фантасмагории, моля разсъждавайте трезво и здраво стъпили на земята и не прекалявайте с въображението, защото голяма е вероятността да ви изиграе лоша шега (както се случва в действителност)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия