Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (330/629) > >>

x_name41:
колега NARCIS, това което демонстрирате е системата за безжично предаване на енергия на Никола Тесла, а receiver-a на картинката е детектор на Тесла

NARCIS:
Не е точно така,  имаме приемник с уникален дизайн. И нарастваща синусоида.
Направи го и ще останеш изненадан от неговите възможности въпреки допотопното изпълнение, виждал ли сте колега електронен еквивалент.

coke2k:
Колега NARCIS  - ефекта с паленето на крушката от високо напрежение беше случайно постигнат преди няколко години и от мен
http://www.youtube.com/watch?v=a0LilR-bWV0
Тогава Мадсатбг се опита да го повтори и не можа , аз също се опитах да си повторя собствения опит и също не можах. Интересното е, че и ти споменаваш за тоя ефект - дай подробности за да може да се разнищи в детайли и да видим дали ще излезе нещо.

NARCIS:
Такааа, прецедент ,защо, вижда се на осцилограмата че имаш правоъгълен сигнал с връх на който се пали лампата. При мен обаче същата крушка гърми. Затова ползвам 75вт. и то при 14 в. Вторична. Работата е там че трябва да се случи взрив. Без генератора при мен не свети а прави плазма. При определена дължина на импулса  светва в зависимост индуктивност честота.

Колега , като светна лампата имаше ли радио шум?

coke2k:

--- Цитат на: NARCIS в Юли 28, 2014, 05:26:24 pm ---Колега , като светна лампата имаше ли радио шум?

--- Край на цитат ---
Трудно ми е да си спомня това беше преди 3-4 год. Освен да се пробвам пак да го възстановя .... ти имаш ли възможност да качиш видео с твоя опит?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия