Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Velektra:
Ако беше толкова прост принципа то минумум 300 000 човека само от България щяха да направят устройството!
Само, че е по лесно да се научиш да държиш поялника от правилната страна, отколкото да мислиш логически и да разсъждаваш правилно!
vsl:
Здравейте,
По разгледах темата за TPU.
--- Цитат на: newage2012 в Октомври 07, 2007, 07:18:31 pm ---Steven Mark`s toroidal power unit:
По онова време, в ерата на ламповите приемници, аз също поправях лампови телевизори. Добри стари времена, мисля си. В едно от инженерните ръководства на RCA открих забележка относно странния феномен. Там прочетох:
"в проводника се появява леко увеличение на тока, когато първите електрони тръгнат по него. Това се обяснява с влиянието на земното магнитно поле върху проводника и потока на електроните в него. Или по-точно електроните по повърхността на проводника".
Дори днес може да се намерят някои загатвания за този феномен по страниците на ненаучни издания. Да вземем за пример книгата на Morgan Jones "Лампови Усилватели" (Valve Amplifiers), 3-то издание, стр. 262:
"нахлуването на ток през отоплителната жичка влиза във взаимодействие със земното магнитно поле и създава лек (токов) удар".
ЛЕК ТОКОВ УДАР!
Това доказва, че ИМА взаимодействие между полето на земята и на електроните протичащи по жицата. Може би е много малко това въздействие, но е свръх кондуктивност. Няколко години тази идея ми се въртя в главата. Учените твърдят, че свръх кондуктивност е невъзможна. Те имат в предвид, че не можеш да изкараш повече от колкото влагаш в една система. И все пак жицата и слабият токов удар при включване...
В това, приятелю се съдържа тайната...
--- Край на цитат ---
В TPU има бобини които са перпендикулярни една спрямо друга.
Принципа на действие нали уточнихме че е "смесването" на голям ток с малко напрежение и високо напрежение с малък ток.???
Прикачвам снимки с моите трафове, не за друго, а за да се види, че се прави нещо. Единия сам си го правих от два индуктора за улични лампи. 8) На pdf файл са, защото заема по малко място.
Сега въпросите.
1. Трябва ли да се настрои резонанс (от тези които познавам, сериен и паралелен)?
2. С какъв сигнал е по-добре да се работи: синусоидален или с правоъгълни импулси?
3. Нужно ли е заземление на схемата?
4. Участва ли високо напрежение? Ако да то екранира ли друго електрично поле?
Благодаря много!!!
Поздрави
Velektra:
Цялата тая сложнотия и "шарена" схемотехника е само за заблуда на врага. Руснаците гледат да си използват някъде "ЛА" тройките останали им с шепи от СССР.
Капанадзе, Дон Смит, Грей използват ли интегралки и други сложнотии.
Да не говорим за Тестатика.
А пък за Тесла...
Всъщност Тесла го е казал и показал: мълния (управляема искра) - ефирни напречни ударни вълни (радиантна енергия) - и това е!
Ама това пречело и смущавало сегашната електронна техника. Ще и пречи разбира се. Това е все пак енергия, голяма и е нарушаване спокойствието на околната среда (ефира) - не е шега работа.
Все ще се намерят начини, за да не пречи. Въпроса е че това е неизчерпаемата енергия.
По-добре е съвремената електроника да се направи съобразена с тази енергия!
nizo:
Ефекти ...
http://www.4shared.com/video/W3pw2_G0ce/MOV_0022.html
Velektra, много си прав. Аз също смятам, че ефектите са прости. Ефекта във видеото горе го постигам на ръка с прости неща. Много добре ще стане ако имам електронен ключ с регулируема честота, ама нямааа. :)
NARCIS:
Радио шум. ЕФИР
Детекторен приемник със възбуждане на антената.
Възбуждаш антената и във индуктора се появява този шум.
Няма значение честотата а продължителнстта на импулса. За това мога да ви пусна видео да го видите.
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ ВЪВ ИНДУКТОРА
Разгледайте всички работещи установки ЯСНО СЕ ЧУВА !!!
Дори и фенерчето на Акула 0083 !
Без него няма СЕ , защото самият той е това СЕ.
Поздрави
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия