Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (327/629) > >>

Иван Димов:
   Velektra, добре че я даваш пак тази схема и добре че я обясни как действа. Аз я бях видял, но я подцених, защото не разбрах каква е ролята на диода Д2. Сега обаче се позамислих и даже я модернизирах. В стария вариант е малко съмнително дали ще изкараме нещо в повече, но виж как ще действа новият вариант.
   Кондензаторът С1 при затваряне на релето ще енергизира бобината L1. След като прещрака релето, електронната лавина в L1 се устремява наляво и се сблъсква в "задницата" на диода Д2 (сега той е като кондензатор). В същото време и в L2 тръгва електронна вълна наляво, защото са индуктивно свързани с L1. Но напрежението в L2 ще е по-голямо поради по-големия брой навивки. Образно казано, имаме две електронни вълни, които се сблъскват в "стената" диод Д2. В момента на сблъсъка горната плоча на С2 е по-отрицателна. Следва "оттегляне" на вълната в посока надясно (и в L1 и в L2) с последващо преминаване на ток през Д2 и така С1 ще се дозареди, а С2 ще стане по-отрицателен на долната си плоча. Целта на L2 е да събере нещо в повече, но дали ще стане, не знам. И в С2 съдействат електростатични сили, даже мислих дали и до него да сложа диод, но така се усложнява схемата. Продължавам да мисля. ... Прилагам два файла. Във втория може да се мисли как различното активно съпротивление влияе на зареждането на кондензаторите.

vsl:
Здравейте,

Имам един въпрос към Ctah и всички останали. Как мислите, какъв трябва да бъде магнитопровода на последния траф? Отворен или затворен? Има ли някакво специално разположение на навивките?

Благодаря предварително!!!

Поздрави

Ctah:
  Няма значение самата подредба на навивките ;) Нито от сърцето има значение... отворено, затворено или ВЪОБЩЕ го няма... разбираш ли?
Ако е без сърцевина, става нещо като TPU, важно е да се разбере принципа, а той е прост!

Жалкото е, че не се виждат пробите ... тогава бих съдействал повече ;)

Лека вечер!

vsl:
Моите опити са налице, макар и скромни,  сложил съм точната схема по която работя. Довечера като се прибера и снимки мога да сложа. Тези ще съм готов и схемата на фенерчето на Кулабухов. Аз не съм се отказал. Цъкам си тука от време на време, когато има пари за "матряли".

Bat_Vanko:

--- Цитат на: Ctah в Май 09, 2014, 05:52:56 pm ---  Няма значение самата подредба на навивките ;) Нито от сърцето има значение... отворено, затворено или ВЪОБЩЕ го няма... разбираш ли?
Ако е без сърцевина, става нещо като TPU, важно е да се разбере принципа, а той е прост!

Жалкото е, че не се виждат пробите ... тогава бих съдействал повече ;)

Лека вечер!

--- Край на цитат ---
vsl. послушай Chat, нищо няма значение! Така или иначе няма да тръгне, затова и няма значение! Всеки стандартен траф има стандартна реакция на Ленц и кпд под 1. Единствено видеото от Chat може да убеди в обратното, но май няма да е този живот!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия