Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
nedd13:
Колеги,имам нужда от помощ.Ще помоля,ако някои може да измисли схема на инвертор,който поддържа синусоида на първичната,без значение какво става на вторичната намотка.Желателно е с мосфети.Смятам,че на всеки търсач на СЕ ще му свърши работа.Искрено благодаря предварително!
gvg:
Предлагам ви схема, не много сложна, но има специализирана интеграла и можеш да получиш не само синусоида, но за експерименти генератора е много добър и не само. Дано ви хареса.
edin:
--- Цитат на: nedd13 в Март 12, 2014, 12:21:44 pm ---Колеги,имам нужда от помощ.Ще помоля,ако някои може да измисли схема на инвертор,който поддържа синусоида на първичната,
--- Край на цитат ---
Всеки домашен усилвател, с достатъчна мощност, може да се свърже към подходящ траф, който ще си поддържа синусоидата. На входа на усилвателя, се пуска синусоиден сигнал. И волумето на МАХ.
--- Цитат ---,без значение какво става на вторичната намотка
--- Край на цитат ---
Ха сега де......ами ако има цигански събор?
nedd13:
:) Точно "циганския събор" във вторичната е СЕ.И тя няма общо с честотата,с която работи генератора.Не ползвам високо напрежение,а при определени честоти при добливажане до ферита с метален предмет прескача искра. И на изхода става лудница. Затова трябва обратна връзка да има някакъв контрол от първичната до платката.Ама не ми стигат силите в главата. :'(
A за синусоидата- с правоъгълни импулси на отворен магнитопровод има много загуби в трансформацията.
nedd13:
Хайде,хора. Никой ли не иска свободна енергия. Легендарният SR беше направил един опит с два трансформатора. Колко много може да се научи от него, ама да знаеш къде да гледаш.
На генератора му трябват две намотки, не знам защо всеки рисува три че и повече.Вход и изход , ама на входа честотата и амплитудата трябва да останат непроменени, след като вторичната започне да получава енергия отвън.
При мен работи по няколко секунди и изгаря операционния усилвател, който ползвам за обратна връзка. Затова ако някой разбира от схемотехника да ми пише, може и на лични.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия