Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (315/629) > >>

coke2k:
Признавам си колегата Ctah  успя да ме събуди от зимен сън и днес в рамките на 20 - 30 минути сътворих копие на наговото първо видео - качвам линк:

http://www.dailymotion.com/video/x1daqm0_%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE1_tech

Но по интересното е във второто видео. Специално за Ctah  ще кажа , че като се сложи дросел на едно тайно място и стават чудеса и тогава наистина гърмят не само кондензатори ами и трафове - Ctah  специално за тебе видео2

http://www.dailymotion.com/video/x1daqvu_%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE2%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8A%D0%BA_tech
А ако много ми се помолиш ще ти покажа и видео 3 - обещавам ще ти хареса и нямаш представа какво има на видео3  :P

@Velektra при обратните импулси наистина е най добре да се ползва физическо разединяване на верига и там резултатите са много зрелищни - 110А контактор ми се топи за секунди изобщо използването на дросели си е***о майката. Невероятни тупаници правят само трябва да се внимава.

edin:
Velektra, благодаря за доброто обяснение, а относно идеята за превключването, моята е следната.
На релето ще му дойде нанагорно 50 херца, но на един говорител изобщо. Взема се един говорител, с възможно най-меко окачване и голям ход на мембраната. Единия контакт се закрепя на говорителя, а другия  на стойка, захваната на шасито. Контактуването, трябва да е на принципа на плъзгането, защото, в противен случай, ще трябва да настройвате много фино амплитудата на мембраната.
Идеята предполага, доста усложняване на конструкцията, но за сега това съм измислил.

Velektra:
Edin, благодаря за предложението!
Нали прочете, какво написа coke2k?

--- Цитат на: coke2k в Февруари 24, 2014, 09:36:44 pm ---@Velektra при обратните импулси наистина е най добре да се ползва физическо разединяване на верига и там резултатите са много зрелищни - 110А контактор ми се топи за секунди изобщо използването на дросели си е***о майката. Невероятни тупаници правят само трябва да се внимава.

--- Край на цитат ---

edin:
Вариант е да се ползват графитни или въгленови електроди, например от четки за ел.мотори. Друго не се сещам, освен че за да няма искрене е добре, контактите да са потопени в кондензаторно масло, но тогава става голям филм.

mito_kupona:
Във видеото от 2004г. и другото със зелената кутия, Капанадзе използва механичен комутатор „прерыватель“. При СР също е такъв комутатора, даже се вижда една малка платка на регулатора на оборотите за моторчето. Няма нужда от големи и мощни трансформатори, достатъчное единия траф да е за 5 А, другия може и за 0,5 А.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия