Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
mzk:
Адвокатствам на научния подход! Това, че той не се зачита и всичко през глава се прави за разни проекти и мижитурски работи не го изключва.
Ето извадка от българската страница в уикипедия: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD_%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4
--- Цитат ---Последователното прилагане на научния метод е това, което различава науката от лъженауката и други форми за придобиване на знания.
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---Разграничението между наука и лъженаука е общофилософски въпрос, наречен проблем за демаркацията.
Всички учени работят по един и същ начин при добиването на знанията, въпреки че отстрани това не е очевидно: някои учени разказват, че са се доверили на вдъхновение и прозрение (интуиция), докато други изтъкват систематичността като главен двигател в своите изследвания.
Вариант на точната интерпретация на научния метод е да се каже, че той не служи за придобиване на знание, а само за проверяване на вече придобито знание.
Във всеки случай има съгласие за това, че научният метод предлага начин да се гарантира, че знанието не е изкривено от субективни влияния и че грешките могат да бъдат открити.
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---Научният метод предполага извършването на следните стъпки при придобиване на знания:
Изследвай феномена, който искаш да опишеш. Събери данни и/или направи измервания.
Обмисли получените резултати и формулирай хипотеза, която ги обяснява.
Предположи на основа на хипотезата нещо, което все още не си наблюдавал.
Провери дали предположенията са верни с допълнителни изследвания и/или нови експерименти.
Прецени дали хипотезата може да бъде вярна. Ако не всички предположения са излезли верни, значи хипотезата не е вярна. В такъв случай формулирай нова хипотеза. Ако предположенията са излезли верни, направи нови предположения и ги провери отново.
--- Край на цитат ---
Ctah:
И аз се чудя Веско!
Не знам какво им става на някои хора... само разбирам, че са гадни и Господ ги е наказал
Както си личи, станал съм рано и продължавам. Стана ясно, че и на ВЧ може и сега изработваме захранване за лап-топ, понеже габаритите падат, ще има и вечно включен компютър ;) Ако всичко мине добре, ще подаря едно захранване на сървъра, длъжник съм по мои си причини
Не отговарям на лични, защото могат до се четат от недоброжелатели
Без това, скоро ще стане ясно в другата тема
vsl:
Евала, кажи така от самото начало. Дай някаква информация да човъркам и аз.
Ctah:
Това е най-първата схема, която се държи малко нестабилно
Това е така, защото фазовата разлика мърда
edin:
Нека промяната, започне.........СЕГА :)
Поздрави!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия