Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
madsatbg:
Може би, Капанадзе е поставил вътре във вторичната нещо такова.
http://www.youtube.com/watch?v=w08QF4IzxkQ
мадсат
ppankov:
madsat,
нещата май вървят към утилизация на вихрово електрическо поле.
Но дори и да е така, все пак е резултат, който може би ще се окаже вече
като отправна точка и ти имаш заслуга за това :)
Поздрави
mi68:
Попаднах на книга от 1960г ,където се разглеждат искрови генератори и се дава конструкцията на искрището и там е написано че,се прави от мед не се ползва стомана. Тези азбучни истини трябва да се омислят и импровизаций със стоманени исрища да не се правят. Този детайл не обръща каруцата но наблягам на него.
vitan:
Кажи го на Тесла. Използвал е платина+иридий. И когато е минал на волфрам е казъл: Е те т'ва е!
EDM electronics:
--- Цитат на: mi68 в Февруари 20, 2010, 02:07:47 am ---Попаднах на книга от 1960г ,където се разглеждат искрови генератори и се дава конструкцията на искрището и там е написано че,се прави от мед не се ползва стомана. Тези азбучни истини трябва да се омислят и импровизаций със стоманени исрища да не се правят. Този детайл не обръща каруцата но наблягам на него.
--- Край на цитат ---
Много си прав МИ68, аз дори си мисля, че точно този детайл обръща каруцата. Гледам на някой искрищата и тънките проводници които ги свързват, а пък искат да хранят с тях дебелата тръба на първичната на Тесла-трафа. Това е все едно от едно тънко маркуче-шлаух да пуснеш вода в големия маркуч и да му запълниш дебита- кА шЪ стане тая работа?
От опита ми с импулсните металдетектори, които работят на принципа на захранване първичната на Тесла-трафа, не че знам, ами направо съм сигурен в значението разчета на проводниците и ниското съпротивление на ключа. Макар и ниска средна стоиност на консумирания ток си иска дебел проводник.
Да не забравяме, че става въпрос за импулсна мощност. С други думи, всеки детайл е добре не, а направо задължително да бъде изпипан и направен като хората, защото дори и човек да е близо до истината, то едно такова пестене от материали ще направи така, че никога да не я види.
Капанадзе ползва за искрище дебели медни човки от поялници. Събрал е всичко от кол и въже, но пък работи ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия