Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (299/629) > >>

Радико:

--- Цитат ---Принципа вече е ясен, остава по-сложното!
--- Край на цитат ---
Кое по сложно остана  ;D Да направиш работещо устройство ли.
Наистина много сложно стана, Особено като си заявил, че имаш нещо, което е само на хартия.

mito_kupona
 За съжаление използването на джаулите не ни въвежда в заблуждение. Използвай нещо друго за пример, дали лопати пясък, дали кофи вода, все е тая. Въпросът е, че използваме крайни количества енергия които се натрупват в един полупробит съд от който полека се губят и свършват ако не доливаме постоянно. Освен това наличното количество в съда също е крайно, равно е на сбора на налетите количества минус загубите, и щом изразходиш това крайно количество заминаваш, до там си. Няма начин да изпиеш от една чаша повече вода отколкото си сипал още повече от пробита чаша. Всъщност може, но ако пиеш със сламка от широка тенджера по време на проливен дъжд.
Това, което коментирате тук в тази тема е, как да преточвате вода от чаша в чаша толкова бързо че тя да стане 2 чаши вода. По този начин може да се измами окото, но не и гърлото, почнеш ли да пиеш виждаш истината.
По добре търси къде е дъжда, а не преливай от пусто в празно.   

coke2k:
Chat, поне покажи какво си направил - естествено, че не си длъжен да даваш обяснения на когото и да било , ама поне покажи, да видим, да ни натриеш носовете и любопитството,  защото така става като по рускоезичните форуми , където всяка седмица има по един пишман изобретател който се държи точно по начина по който ти се държиш. Аз поне така смятам  - хайде натрий ни носовете и най вече на руснаците, че те много ме дразнят с великите си постижения по труд и творчество. (иначе казано - просто никой няма да ти повярва , нали знаеш)

mito_kupona:
Радико, не знам, как да обясня, за да ме разбереш правилно. Представи си една тръба затворена в кръг. На нея има една малка тръбичка, през която влиза енергията от захранването при всеки прав импулс. До нея има друга малка тръбичка, от която в голямата кръгла тръба се влива енергията от всеки обратен импулс. Започва процеса и при всеки прав и обратен импулс в голямата затворена тръба се влива енергия от двете малки тръбички и тази енергия започва да циркулира в тръбата, започва да се движи и може да върши работа. При всеки следващ импулс в кръглата тръба се събира все повече и повече енергия или „вода“, която продължава да се движи. За да поддържаме движението ние използваме енергията на един импулс и движим енергията в кръглата тръба, която е много повече, като в същото време добавяме 0,8 процента обратен импулс, при всеки импулс. Ще настъпи момент в, който голямата кръгла тръба ще се взриви от многото енергия, която се е събрала в нея. За да не стане това слагаме друга малка тръбичка, от която източваме толкова енергия, колкото ни е необходима или това ни е товара. За да движим енергията в голямата кръгла тръба ние използваме енергията на един импулс, но в голямата тръба се е събрала енергия равна на сбора от всички прави импулси, без първия, и всички обратни импулси, която е многократно по-голяма от енергията на един импулс. Или с много малко енергия се поддържа движението на огромно количество енергия.

Maistora52:
Нищо от сериозно написаните постове не се трие, защото дори и да няма постигната СЕ (не казвам, че няма постигната СЕ!) - написаното е от полза за разсъждение на други търсачи на СЕ.
Продължавайте дискусията със спокоен тон. Каквото е излишно - маха се, но много внимателно.

Иван Димов:
   Радико, прилагам файл, в който се вижда как от една чаша вода можеш да получиш две. За втори и последен път го показвам. Мисля това е принципът за СЕ. За електромагнетизма може би нещо подобно се получава при достатъчно висок качествен фактор Q, който се получава с голяма индуктивност и малък капацитет. Така в LC кръга се вдига високо напрежение, а СЕ се снема примерно чрез индуктивна връзка. Но за да имаме достатъчно СЕ би трябвало циркулиращата енергия в трептящия кръг да е доста голяма, докато за поддържането и` ще хабим сравнително малко енергия. Именно големите токове в бобината увличат допълнително флуиди от ефира както става и с тръбата във водата. Аз се опитвам да направя нещо по тази моя хипотеза, но засега съм на ниски честоти и още не съм постигнал достатъчно висок качествен фактор Q.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия