Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
x_name41:
ок, както и да е, благодаря за доброто отношение, така трябва да е, аз малко се поразпалих тъй-като не понасям задкулисието, сляпата вяра, лукавостта, и т.н., а и не бих искал да обиждам никой със нещата които казвам за народа си, тъй-като факт е че нещо не е наред и много хора го споделят, но това не означава че това е обида някаква, навремето и аз съм бил твърде наивен и съм си въобразявал разни дивотии, може би и сега ги има тези неща в някаква степен защото все пак никой не е съвършен. Бих искал да споделя че имам силна интуиция която също помага в някаква степен, но за съжаление не мога да се възползвам напълно от нея, може би не умея да се възползвам или не зная как, но както и да е ;)
coke2k:
Chat, пусни едно видео да видим как изглежда съоръжението.
PyroVeso:
Ctah, наистина - дай детайли! Капацитети имам всякакви, включително и собственоръчно направени такива.
Радико:
Здравей mito_kupona.
По принцип изобщо не влизам в тази тема защото за себе си съм я обявил за безнадеждна, но днес случайно по погрешка я отворих и попаднах на твоята публикация с номер 1224 Ще ме извиниш, но виждам поразително погрешни разсъждения. Откъде накъде наричаш дадения пример "Умножител" след като и ти самият в същият този пример използваш само действието СЪБИРАНЕ - правилното име на такова устройство е ЕНЕРГОСЪБИРАЧКА. Другото е, че погрешно използваш термина мощност, който тук няма място. За да разбереш какво искам да кажа замени тези 100 вата които даваш в примера със 100 ватсекунди и така ще успееш да видиш, че и 1000 гигаватсекунди да си събрал, след влагането на 1500 гигаватсекунди разбира се, на един град разходващ 1000 гигавата ще му стигнат за една секунда докато вложената в устройството енергия ще стигне за секунда и половина.
Ctah Не викай Хоп преди да си скочил
Да не попаднеш без да искаш в една от последните графи на форума. Иначе много ми се иска да те поздравя за успеха, но едно особено чувство ми подсказва, че няма да мога да го направя. След такова изявление дължиш или ясно доказателство за истинността на думите си или големи извинения към останалите участници.
mito_kupona:
Здравей Радико! Прав си за умножителя и в математиката, ако трябва да сме честни, такава функция, като умножение няма, това е чисто събиране. По-правилно е да се нарича събирачка на енергия.
Умишлено не използвам мерната единица джаул, защото тя води в заблуждение. Такова устройство ще тегли винаги 100 вата от захранването за всеки импулс, но с всеки импулс ще задвижва енергията, която е събрана от предходните импулси. Енергията трябва да се накачва с много висока честота, а да се сваля от кръга с ниска, да речем 50HZ.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия