Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (297/629) > >>

mi68:
Здравейте,
Правих опити с RLC-LL еквивалентно RLC-GLC резонанс, затворена верига провал. Прикачвам таблица.

mito_kupona:
Здравейте x_name41! Не съм длъжен да споделям, дали имам работещо устройство или не. Дмитрии и Руслан нямат никакво изобретение, защото то не работи. Принципа, който съм изложил в предния ми пост, не е принципа на Капанадзе. Принципа на Капанадзе го има в руските форуми от поне две години има го и в нашия форум, но никой не му обръща внимание, поне от тези, които пишат и експериментират.
  Вие искате всичко наготово, да дам схема, начин на изработване и всички подробности. Така се обезсмисля моя дългогодишен труд. Мога да направя и това, но когато всичките ми идеи, са защитени с патенти, безплатен обяд в света в който живеем, няма. Аз давам идея на един от принципите и вече човек трябва да се потруди, за да разбере, кое, как и защо.
   Щом мислите, че съм на грешен път, трябва да ме убедите с аргументи и да дадете своето виждане по въпроса, след което аз ще ви докажа, че моя път е правилен. Нещата, които казвам, са плод на много труд, експерименти и безсънни нощи, аз никога не говоря неща , за които не съм сигурен.
   Във вашият пост вие обиждате народа от който произлизате, което е много жалко. Един истински българин никога няма да обиди народа си, което ме кара да мисля, че вие не сте чист българин.

x_name41:
Тогава защо пишете в темата за Капанадзе, щом показаното от вас няма връзка с Капанадзе, а в същото време твърдите за неясни предположения относно принципа заложен в неговите устройства? - и да, не съм чист българин аз съм евреин. Щом не споделяте вашия дългогодишен труд с всички и щом твърдите, че безплатен обяд няма, то смятам че за такива като вас които смятат да крият неща, няма място във този форум, тъй-като форумът е за открито споделяне на постигнатите неща, а не за криене и некоректно отношение, тъй-като в противен случай ако всички бяха на този принцип, не би имало никакво развитие по въпроса. За мен поне няма скрито покрито, аз съм честен и споделям всичко открито за разлика от вас, може би, и това ми е грешката по вашата логика вероятно, защото съм балък нали?

mzk:
@mito_kupona, не се интересувам от темата и се върнах 2-3 стр. назад, за да видя какво точно си писал.

Говориш за затихващи трептения (примера с ластичното въже), само че тук има една тънкост. При съгласуване на товара с генератора затихващи трептения няма или са много малки. Ако не са съгласувани (отворен край или късо), тогава се наблюдават тези колебания.

Вторият ми коментар е, че натрупаната в индуктивност енергия (което ти наричаш "отговор" от ефира, но той е провокиран от преминалия ток през бобината в първия момент) всъщност има мигновен характер, т.е. ако подадеш 100нс импулс (с каквито аз съм работил), обратния пик е много по-високо напрежение и много по-тесен импулс. Не казвам, че е невъзможно, но излиза, че веднага при запушването на управляващия транзистор, трябва да продължи колебателният процес. Това е лавинообразен процес в моите представи или много сериозен LC кръг в твоите експерименти.

Ще се оттегля в осмисляне на останалото от предните ти постове, за да се включа по-нататък.

mito_kupona:
mzk прав си за затихващите трептения, но в принципа, който съм изложил те нямат никакво значение, както и фронта на обратния импулс. Има и друг метод, при който се използват тези затихващи колебания, които фактически са СЕ, но самото практическо изпълнение е много трудно.
    За да се разбере същността на този принцип и на принципа на Капанадзе трябва да се приеме, че етера съществува и оказва своето налягане върху материята и я поддържа в равновесие. Ние подаваме импулс на бобината от захранването и провокираме етера или средата и той ни отвръща с обратно ЕДС, за да изравни равновесието. За обратната ЕДС не се използва енергия от захранването. Пак повтарям примера, че бобината се държи, като пружина, когато и се подаде ток, тя не се свива механично, а се нарушава равновесието на структурата на проводника и след това етера изравнява това равновесие с обратен импулс. Ако имаш една обикновена пружина и я натиснеш с крак тя се свива, а като си махнеш крака тя се разпъва в изходно положение без да и помагаш с крак. Същото е и при бобината, но там етера възстановява равновесието. Да, получава се нещо като - кое е първо, кокошката или яйцето - значи ние, за да получим обратен импулс 80 вата трябва да подадем прав импулс 100 вата, да така е. Но тук най-важното нещо е, че цялата натрупана енергия в кръга след поредица импулси, се задвижва, само с един импулс от 100 вата. Тук се играе и с времето, затова, като вложена енергия трябва да се счита енергията само за един импулс 100 вата, но с този импулс ние движим цялата енергия натрупана в кръга. Умишлено пиша кръг, а не резонансен контур, защото тук резонанс няма. Тук се използва метод за умножаване на енергия, която енергия, за да се разбере по-лесно трябва да си я представим, като флуид, каквато е и всъщност. Стремя се да обясня нещата по най-простия възможен начин и затова се стремя да използвам, колкото се може по-малко термини от съвременната лъженаука.

x_name41 Пиша в тази тема, защото при Капанадзе СЕ също идва от етера, тя не може да дойде от нищото. Всички тези устройства, са преобразуватели на енергията на етера, а не са перпетуум мобиле. При Капанадзе в първата бобина се създават такива условия, че провокират във втората бобина зона на дефицит на заряди, които етера доставя моментално, за да се изравни равновесието. Това, което идва от етера е тока, но този ток вече е с високо напрежение, защото в първата бобина, са създадени такива условия. Ако в първата бобина тече ток 3 А с напрежение 12 В и около нея има създаден потенциал 3000 волта от друг източник, то през втората бобина протича същия ток 3 А, но вече с напрежение 3000  волта. Влагаш 50-100 вата, получаваш 9000 вата. Това е. Или се получава на практика смесване на два източника единия с висок потенциал и нищожен ток, а другия с голям ток и нищожно напрежение. Съвременните физици по-скоро биха си изяли дипломите, отколкото да повярват на това нещо. А механизма е много прост и съм го обяснил по-горе.
    Никога не съм казвал, че си балък, защото споделяш всичко. Аз също много полезни неща съм споделял с всички, можеш да видиш постовете ми.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия