Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (295/629) > >>

mi68:
Здравейте колеги,
Теорията според мен е ползотворна, защото се връзва с лекции на Тесла, ескперимент на Авраменко и еднопроводно предаване на енергия на Тесла, пък мой опити с телефонна слушалка. Които познава теорията ще каже" СЕ ли , че то е много просто"?
  Безинерциални заряди, нямат инерция, са тези, които са движат със скорост 300 000км/сек, в симетрични кабели около 270 000км/сек, в коаксиални кабели около 150 000км/сек. Във верига от бобина и кондензатор скоростта пада драстично, примерно честота 50 Хц дължина на вълната 6 000км, а веригата е 60 см то имаме 60см/сек.
  Инерциални заряди имат инерция, са електроните имат маса и се движат със скорост около 5мм/сек.
Надълго и широко са обяснени нещата, безинерциалните заряди се отразяват от метална повърхнина на униполярен капацитет и възниква стояща вълна с вълнови закони и синхронизиране на скоростите между двата вида заряди. Свалянето на енергия става най-лесно с Грец или вилка на Авраменко(полу Грец).
Колегата notron описва кръгов (тороидален) резонатор. От мой опит твърдя, че това е по-трудно решение, трябва вода камък и много усложнения, като примерно приложение за летяща чиния може да е много добро . Това е лично становище.

mi68:
Здравейте,
Направих следния опит с коаксиален кабел (КК), схема и таблица дадени на приложението. Генераторът подава 1,55В вътрешно съпротивление 600 ома, нивоизмерител (НИ) №1; 0дБ, 600 ома; 0,775В; 1,29мА; 1мВт. При високи честоти спада от заземлението,виж втората цифра. Заземлението се включва и изключва в началото на кабела. То е медна плоча закопана в земята, професионално.
Показанията на НИ №2 е с минус, второто измерване е със заземление.
Изменят се входните условия, повишава се входното напрежение на генератора. НИ №1; 10дБ, 600ома; 2,449В; 4,08мА; 10мВт. При високи честоти с толкова се дига напрежението, линейна зависимост от напрежението.
Ползва се електростатична (магнитоелектрична) индукция. От един проводник се минала на два поради градиента на електричното поле. При ниски честоти НИ може се замени със слушалка. При високоомно включване напрежението се повишава, но се интересувам от мощност. Честотата се изменя от1 до 2 100кХц, като измерваните стойности са показани в таблицата.
Ползвана литература, Густав МИ електротехника том №1(от форума), на Тесла лекции, Капанадзе и много други материали.
Резултатите са приблизителни както при вилка на Авраменко. Заземлението много помага.
Темата може де се пусне и при електростатична индукция.
П.П. Условно еднопроводната част е вълнова част със свой закони, двупроводната е електрическа част със свой закони. Във вълновата част лесно може да се докаже, постигането на режим близък до стояща вълна в линия с удължаващ сферичен униполярен кондензатор, постига се скаларно електрично поле. Може се каже вълновата част е реактивна енергия, електрическата част е активна енергия.

mi68:
Здравейте,
Проведох следния опит средно между коаксиален кабел и вилка на Авраменко във вид на Грец. Греца е реализиран от червени светодиоди, но не светят. Във втората графа, където е означено заземление, е измерена при съпротивление 600ома в греца. Волтметърът е с 10М входно съпротивление. Кондензаторът е хартиен 1мкФ. Напрежението от 1,22В е константа и изглежда е реактивно, защото при товар пада 1мВ. То е по-високо от входното 0,775В и по-ниско от 2,45В. От кондензатора може се черпи енергия на кванти. Примерно енергията на кондензатора е 0,5 х 1мкФ х (1,22)^2=0,6мкДж. Ако разряда е примерно 10 пъти за секунда имаме 6мкДж. Трябва се пробва с електролитен с голям капацитет и обикновенни диоди с коляно 0,6В.
Заземлението не влияе на напрежението 1,22В, а само на показанието на НИ №2, покачва се над 10дБ, това не е отразено в таблицата, могат да се ползват горните показания на горната таблица.
П.П. Направил съм грешка в греца, постоянно токовата част трябва да е с едноименни полюси на диодите!

mito_kupona:
Здравей Ctah! Аз също не се спирам с експериментите, но нямам време да пиша. Ще ти кажа направо, че тези схеми нямат нищо общо с принципа на Капанадзе, не си губи времето, проверено. По отношение на измерванията трябва да си много коректен, защото и аз на няколко пъти си мислех, че получавам 5 пъти повече енергия от вложената, но се оказа, че не е така, беше малко отгоре, но не достатъчно за самозахранване. Имам три АC аналогови волтметъра Hewlett Packard 400f, мерят променливо напрежение до 300 волта и честота от 20HZ-4MHz, и един ден работех с единия, а другите два бяха изключени от це-ка ключето на лицевия панел, което директно прекъсва мрежовото напрежение от 220 волта. Когато включих опитната установка и започнах да променям честотата на генератора, мисля, че беше на около 35 килохерца изненадващо светнаха и двете индикаторни лампи на изключените волтметри и стрелките им забиха на максимум, без да има включени кабели на входовете им, като се намираха на повече от метър от установката. Имам и още два други аналогови мултицета, които бяха включени за измерване на съпротивление, но не бяха подвързани никъде и те също забиха стрелките на максимум. Наблюдавал съм и други фокуси, но е дълго за разказване. Така, че много внимателно трябва да се правят измерванията на входа и изхода, за да са коректни и точни. Няма никаква гаранция, че ако измервателния уред е аналогов няма да се ошашави от някакво силно електромагнитно или друго поле. А за цифровите уреди, изобщо не знаят на кой свят се намират. По-горе в темата съм споменал за принципите за получаване на СЕ, които според мен до момента, са три за електрически вариант и във трите участва етера или средата. Капанадзе използва един от тях, които може да се направи и в хидравличен вариант, което е по-лесно за хора, които имат необходимите инструменти, но не и за мен. В патента на Капанадзе много точно е описан този принцип, но проблема е в практическото изпълнение. Изпогорил съм една шапка транзистори и диоди в последните няколко месеца. В двете бобини по схемата от патента се създават такива условия, че втората бобина започва да генерира ток, който ток е с високо напрежение. Ако тока е 3 ампера, а напрежението 3000 волта на изхода се получават 9 киловата, естествено след преобразуване, за да се получи на изхода напрежение 220 волта и ток 40 ампера, а за създаването на тези условия се използват 50-100 вата. Това е цялата магия, но практическото изпълнение с полупроводникови елементи е доста трудно поради липса на информация и опит по въпроса. Затова реших за момента да използвам механичен превключвател с ел. моторче, докато му хвана цаката и после ще го умувам с транзистори. Поздрави и успех!

mi68:
pdf За размисъл. Мощност при променлив ток е P=U*I*cos фи, Р=U*I за постоянен ток или квазистационарен.  Бъркат се елементарни неща.
Аналоговите уреди имат индуктивност и не им вярвам.
Има ли блокова схема, да кажем тези принципни схеми добри ли са? За мен това са сложни схеми със съмнително качество, архитект Капанадзе надали е на това ниво?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия