Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 3248456 пъти)

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравейте колеги,
Теорията според мен е ползотворна, защото се връзва с лекции на Тесла, ескперимент на Авраменко и еднопроводно предаване на енергия на Тесла, пък мой опити с телефонна слушалка. Които познава теорията ще каже" СЕ ли , че то е много просто"?
  Безинерциални заряди, нямат инерция, са тези, които са движат със скорост 300 000км/сек, в симетрични кабели около 270 000км/сек, в коаксиални кабели около 150 000км/сек. Във верига от бобина и кондензатор скоростта пада драстично, примерно честота 50 Хц дължина на вълната 6 000км, а веригата е 60 см то имаме 60см/сек.
  Инерциални заряди имат инерция, са електроните имат маса и се движат със скорост около 5мм/сек.
Надълго и широко са обяснени нещата, безинерциалните заряди се отразяват от метална повърхнина на униполярен капацитет и възниква стояща вълна с вълнови закони и синхронизиране на скоростите между двата вида заряди. Свалянето на енергия става най-лесно с Грец или вилка на Авраменко(полу Грец).
Колегата notron описва кръгов (тороидален) резонатор. От мой опит твърдя, че това е по-трудно решение, трябва вода камък и много усложнения, като примерно приложение за летяща чиния може да е много добро . Това е лично становище.
« Последна редакция: Януари 26, 2014, 11:02:27 pm от mi68 »

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравейте,
Направих следния опит с коаксиален кабел (КК), схема и таблица дадени на приложението. Генераторът подава 1,55В вътрешно съпротивление 600 ома, нивоизмерител (НИ) №1; 0дБ, 600 ома; 0,775В; 1,29мА; 1мВт. При високи честоти спада от заземлението,виж втората цифра. Заземлението се включва и изключва в началото на кабела. То е медна плоча закопана в земята, професионално.
Показанията на НИ №2 е с минус, второто измерване е със заземление.
Изменят се входните условия, повишава се входното напрежение на генератора. НИ №1; 10дБ, 600ома; 2,449В; 4,08мА; 10мВт. При високи честоти с толкова се дига напрежението, линейна зависимост от напрежението.
Ползва се електростатична (магнитоелектрична) индукция. От един проводник се минала на два поради градиента на електричното поле. При ниски честоти НИ може се замени със слушалка. При високоомно включване напрежението се повишава, но се интересувам от мощност. Честотата се изменя от1 до 2 100кХц, като измерваните стойности са показани в таблицата.
Ползвана литература, Густав МИ електротехника том №1(от форума), на Тесла лекции, Капанадзе и много други материали.
Резултатите са приблизителни както при вилка на Авраменко. Заземлението много помага.
Темата може де се пусне и при електростатична индукция.
П.П. Условно еднопроводната част е вълнова част със свой закони, двупроводната е електрическа част със свой закони. Във вълновата част лесно може да се докаже, постигането на режим близък до стояща вълна в линия с удължаващ сферичен униполярен кондензатор, постига се скаларно електрично поле. Може се каже вълновата част е реактивна енергия, електрическата част е активна енергия.
« Последна редакция: Февруари 02, 2014, 05:08:54 pm от mi68 »

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравейте,
Проведох следния опит средно между коаксиален кабел и вилка на Авраменко във вид на Грец. Греца е реализиран от червени светодиоди, но не светят. Във втората графа, където е означено заземление, е измерена при съпротивление 600ома в греца. Волтметърът е с 10М входно съпротивление. Кондензаторът е хартиен 1мкФ. Напрежението от 1,22В е константа и изглежда е реактивно, защото при товар пада 1мВ. То е по-високо от входното 0,775В и по-ниско от 2,45В. От кондензатора може се черпи енергия на кванти. Примерно енергията на кондензатора е 0,5 х 1мкФ х (1,22)^2=0,6мкДж. Ако разряда е примерно 10 пъти за секунда имаме 6мкДж. Трябва се пробва с електролитен с голям капацитет и обикновенни диоди с коляно 0,6В.
Заземлението не влияе на напрежението 1,22В, а само на показанието на НИ №2, покачва се над 10дБ, това не е отразено в таблицата, могат да се ползват горните показания на горната таблица.
П.П. Направил съм грешка в греца, постоянно токовата част трябва да е с едноименни полюси на диодите!
« Последна редакция: Февруари 04, 2014, 09:04:18 pm от mi68 »

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 685
Здравей Ctah! Аз също не се спирам с експериментите, но нямам време да пиша. Ще ти кажа направо, че тези схеми нямат нищо общо с принципа на Капанадзе, не си губи времето, проверено. По отношение на измерванията трябва да си много коректен, защото и аз на няколко пъти си мислех, че получавам 5 пъти повече енергия от вложената, но се оказа, че не е така, беше малко отгоре, но не достатъчно за самозахранване. Имам три АC аналогови волтметъра Hewlett Packard 400f, мерят променливо напрежение до 300 волта и честота от 20HZ-4MHz, и един ден работех с единия, а другите два бяха изключени от це-ка ключето на лицевия панел, което директно прекъсва мрежовото напрежение от 220 волта. Когато включих опитната установка и започнах да променям честотата на генератора, мисля, че беше на около 35 килохерца изненадващо светнаха и двете индикаторни лампи на изключените волтметри и стрелките им забиха на максимум, без да има включени кабели на входовете им, като се намираха на повече от метър от установката. Имам и още два други аналогови мултицета, които бяха включени за измерване на съпротивление, но не бяха подвързани никъде и те също забиха стрелките на максимум. Наблюдавал съм и други фокуси, но е дълго за разказване. Така, че много внимателно трябва да се правят измерванията на входа и изхода, за да са коректни и точни. Няма никаква гаранция, че ако измервателния уред е аналогов няма да се ошашави от някакво силно електромагнитно или друго поле. А за цифровите уреди, изобщо не знаят на кой свят се намират. По-горе в темата съм споменал за принципите за получаване на СЕ, които според мен до момента, са три за електрически вариант и във трите участва етера или средата. Капанадзе използва един от тях, които може да се направи и в хидравличен вариант, което е по-лесно за хора, които имат необходимите инструменти, но не и за мен. В патента на Капанадзе много точно е описан този принцип, но проблема е в практическото изпълнение. Изпогорил съм една шапка транзистори и диоди в последните няколко месеца. В двете бобини по схемата от патента се създават такива условия, че втората бобина започва да генерира ток, който ток е с високо напрежение. Ако тока е 3 ампера, а напрежението 3000 волта на изхода се получават 9 киловата, естествено след преобразуване, за да се получи на изхода напрежение 220 волта и ток 40 ампера, а за създаването на тези условия се използват 50-100 вата. Това е цялата магия, но практическото изпълнение с полупроводникови елементи е доста трудно поради липса на информация и опит по въпроса. Затова реших за момента да използвам механичен превключвател с ел. моторче, докато му хвана цаката и после ще го умувам с транзистори. Поздрави и успех!

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
pdf За размисъл. Мощност при променлив ток е P=U*I*cos фи, Р=U*I за постоянен ток или квазистационарен.  Бъркат се елементарни неща.
Аналоговите уреди имат индуктивност и не им вярвам.
Има ли блокова схема, да кажем тези принципни схеми добри ли са? За мен това са сложни схеми със съмнително качество, архитект Капанадзе надали е на това ниво?
« Последна редакция: Февруари 14, 2014, 08:16:09 am от Maistora52 »

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 685
Здравей Ctah! Във всеки резонансен контур LC или LL обратния импулс участва през цялото време на резонанса. Сега да видим, дали съм те разбрал правилно. Ти имаш една бобина, на която подаваш ток и при прекъсване на веригата се получава обратен импулс. Ако разбирам правилно ти искаш с енергията на този обратен импулс да възбуждаш отделен резонансен кръг, дали LC или LL няма значение. Ако е така, правил съм подобни експерименти. За да стане това, честотата на обратните импулси трябва да е равна на резонансната честота на контура. В този случай трябва да се отдели обратния импулс с диод и да се насочи към резонансния контур. Фактически ти ще възбуждаш резонансния контур не с енергия от захранването, а от етера или средата или гратис. След това част от тази реактивна енергия, която се получава в резонансния контур, трябва чрез положителна обратна връзка да се върне на входа. Обаче, ако директно натовариш резонансния кръг резонанса ще се срине, което е познато явление. За да се избегне част от това сриване бобината от резонансния кръг трябва да има индуктивна връзка с друга бобина и вече от нея да се тегли енергия към входа, като преди това трябва да се сложи диоден мост и кондензатор. Има някакъв хляб в този метод, но това не е принципа на Капанадзе. Имаше една подобна установка по руските форуми маломощна, но със самозахранване, мисля, че беше на Tiger, ако не се лъжа.
« Последна редакция: Февруари 15, 2014, 08:06:48 am от Maistora52 »

Velektra

  • Гост
Здравей, mito_kupona!
Искам да попитам за този обратен импулс от бобината дали наистина е гратис.
Подава се ток на бобината. Този ток създава магнитно поле около бобината. Прекъсва се захранването. Създаденото магнитно поле започва да се "прибира", изчезва, защото вече няма ток(енергия). При това "прибиране", магнитното поле индуцира обратен ток в бобината. Според мен това обаче не е гратис. Това е от вложената в началото енергия. Освен това процеса не е еднократен, а колебателно-затихващ до следващото подаване на ток(от енергиен източник!) в бобината.

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 685
Здравей Velektra! Подаваш ток на бобината, нарушаваш равновесието в кристалната решетка на проводника на бобината с движението на зарядите от плюс, към минус. Изключваш захранването и етера, който оказва своето налягане върху материята създава ЕДС в обратна посока, за да възстанови равновесието в проводника. Или бобината се държи, като пружина, образно казано, когато подадеш ток на нея, тя се свива и, когато прекъснеш тока, тя се възстановява в изходно положение. Ти със твоя импулс от захранването предизвикваш процеса, естествено, но енергията на обратния импулс се поражда от друга сила, от налягането на етера, който се стреми да възстанови равновесието и тази сила не черпи енергия от захранването, тя е гратис. За извършване на работата по движението на зарядите в обратна посока, не се използва енергия от захранването, а от етера. По този начин ЕС не може да се получи, затова и квазирезонансните обратни преобразуватели имат кпд 96-98%. Сега ще ти дам пример за умножител на ток, при който може да се получи СЕ. Това е втория принцип, за който съм писал по-горе в темата, но не е принципа на Капанадзе.
    Имаш бобина, подаваш импулс да речем 100 вата, получаваш обратен импулс 80 вата, така пише в дебелите книги. Подаваш втори импулс пак 100 вата и го сумираш с първия обратен импулс, значи подаваш вече 180 вата. Трети импулс, подаваш пак 100 вата от захранването и ги сумираш с обратния втори импулс, който е 144 вата, значи подаваш вече 244 вата. Четвърти импулс, подаваш 100+195,5 вата обратен трети импулс=295,5 вата, обратен импулс 236,4. Пети импулс подаваш 100 вата плюс 236,4 обратен четвърти импулс, значи подаваш вече 336,4 вата и т.н. Да някой ще каже, за да циркулира в кръга енергия с мощност 336,4 вата, това е петия импулс и е изразходвана енергия от източника 500 вата, значи кпд е 67 процента и СЕ няма. Да така е, обаче има една друга тънкост. Енергията, която се движи в кръга се задвижва, само с един импулс и тази енергия трябва да се счита, като вложена, а не цялата енергия на 5-те импулса. При петия импулс със 100 вата вложена енергия, в кръга се движи енергия вече 336,4 вата над три пъти повече. Това е начин за умножаване на енергията на обратния импулс, която енергия идва от етера, а не от захранването. От захранването ще се тегли винаги 100 вата енергия, докато в кръга ще циркулира енергия от порядъка на киловати или мегавати, зависи, какви мерки, са взети за ограничаване на тази енергия, защото тя расте с всеки импулс прогресивно. Поздрави!
     

Неактивен x_name41

  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 940
  • מוזיקה מאריכה את החיים
    • https://www.sanmina.com/
Здравейте mito_kupona, дълго се въздържах от коментар, но бих искал да ви кажа че грешите. Вече 10 и повече години минаха откакто се появи генераторът на Капанадзе и така както сме тръгнали с обратните импулси от "средата" или "ефира", вместо към Капанадзе, по добре да се обърнем към Дмитрий и Руслан и тяхното изобретение, но то не е Капанадзе трябва да се прави разлика.
« Последна редакция: Февруари 15, 2014, 10:11:26 pm от Maistora52 »

Velektra

  • Гост
Здравей, mito_kupona!
Все още не съм убеден в това, което пишеш.
Грубо казано, за нещо такова ли става въпрос?
« Последна редакция: Февруари 15, 2014, 10:52:58 pm от Velektra »

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравейте,
Правих опити с RLC-LL еквивалентно RLC-GLC резонанс, затворена верига провал. Прикачвам таблица.

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 685
Здравейте x_name41! Не съм длъжен да споделям, дали имам работещо устройство или не. Дмитрии и Руслан нямат никакво изобретение, защото то не работи. Принципа, който съм изложил в предния ми пост, не е принципа на Капанадзе. Принципа на Капанадзе го има в руските форуми от поне две години има го и в нашия форум, но никой не му обръща внимание, поне от тези, които пишат и експериментират.
  Вие искате всичко наготово, да дам схема, начин на изработване и всички подробности. Така се обезсмисля моя дългогодишен труд. Мога да направя и това, но когато всичките ми идеи, са защитени с патенти, безплатен обяд в света в който живеем, няма. Аз давам идея на един от принципите и вече човек трябва да се потруди, за да разбере, кое, как и защо.
   Щом мислите, че съм на грешен път, трябва да ме убедите с аргументи и да дадете своето виждане по въпроса, след което аз ще ви докажа, че моя път е правилен. Нещата, които казвам, са плод на много труд, експерименти и безсънни нощи, аз никога не говоря неща , за които не съм сигурен.
   Във вашият пост вие обиждате народа от който произлизате, което е много жалко. Един истински българин никога няма да обиди народа си, което ме кара да мисля, че вие не сте чист българин.
« Последна редакция: Февруари 16, 2014, 08:40:13 am от Maistora52 »

Неактивен x_name41

  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 940
  • מוזיקה מאריכה את החיים
    • https://www.sanmina.com/
Тогава защо пишете в темата за Капанадзе, щом показаното от вас няма връзка с Капанадзе, а в същото време твърдите за неясни предположения относно принципа заложен в неговите устройства? - и да, не съм чист българин аз съм евреин. Щом не споделяте вашия дългогодишен труд с всички и щом твърдите, че безплатен обяд няма, то смятам че за такива като вас които смятат да крият неща, няма място във този форум, тъй-като форумът е за открито споделяне на постигнатите неща, а не за криене и некоректно отношение, тъй-като в противен случай ако всички бяха на този принцип, не би имало никакво развитие по въпроса. За мен поне няма скрито покрито, аз съм честен и споделям всичко открито за разлика от вас, може би, и това ми е грешката по вашата логика вероятно, защото съм балък нали?
« Последна редакция: Февруари 16, 2014, 08:43:00 am от Maistora52 »

Неактивен mzk

  • Много Напреднал
  • *****
  • Публикации: 1 622
  • Пол: Мъж
  • http://analogov.com
    • analogov.com
@mito_kupona, не се интересувам от темата и се върнах 2-3 стр. назад, за да видя какво точно си писал.

Говориш за затихващи трептения (примера с ластичното въже), само че тук има една тънкост. При съгласуване на товара с генератора затихващи трептения няма или са много малки. Ако не са съгласувани (отворен край или късо), тогава се наблюдават тези колебания.

Вторият ми коментар е, че натрупаната в индуктивност енергия (което ти наричаш "отговор" от ефира, но той е провокиран от преминалия ток през бобината в първия момент) всъщност има мигновен характер, т.е. ако подадеш 100нс импулс (с каквито аз съм работил), обратния пик е много по-високо напрежение и много по-тесен импулс. Не казвам, че е невъзможно, но излиза, че веднага при запушването на управляващия транзистор, трябва да продължи колебателният процес. Това е лавинообразен процес в моите представи или много сериозен LC кръг в твоите експерименти.

Ще се оттегля в осмисляне на останалото от предните ти постове, за да се включа по-нататък.
« Последна редакция: Февруари 16, 2014, 08:27:44 am от Maistora52 »

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 685
mzk прав си за затихващите трептения, но в принципа, който съм изложил те нямат никакво значение, както и фронта на обратния импулс. Има и друг метод, при който се използват тези затихващи колебания, които фактически са СЕ, но самото практическо изпълнение е много трудно.
    За да се разбере същността на този принцип и на принципа на Капанадзе трябва да се приеме, че етера съществува и оказва своето налягане върху материята и я поддържа в равновесие. Ние подаваме импулс на бобината от захранването и провокираме етера или средата и той ни отвръща с обратно ЕДС, за да изравни равновесието. За обратната ЕДС не се използва енергия от захранването. Пак повтарям примера, че бобината се държи, като пружина, когато и се подаде ток, тя не се свива механично, а се нарушава равновесието на структурата на проводника и след това етера изравнява това равновесие с обратен импулс. Ако имаш една обикновена пружина и я натиснеш с крак тя се свива, а като си махнеш крака тя се разпъва в изходно положение без да и помагаш с крак. Същото е и при бобината, но там етера възстановява равновесието. Да, получава се нещо като - кое е първо, кокошката или яйцето - значи ние, за да получим обратен импулс 80 вата трябва да подадем прав импулс 100 вата, да така е. Но тук най-важното нещо е, че цялата натрупана енергия в кръга след поредица импулси, се задвижва, само с един импулс от 100 вата. Тук се играе и с времето, затова, като вложена енергия трябва да се счита енергията само за един импулс 100 вата, но с този импулс ние движим цялата енергия натрупана в кръга. Умишлено пиша кръг, а не резонансен контур, защото тук резонанс няма. Тук се използва метод за умножаване на енергия, която енергия, за да се разбере по-лесно трябва да си я представим, като флуид, каквато е и всъщност. Стремя се да обясня нещата по най-простия възможен начин и затова се стремя да използвам, колкото се може по-малко термини от съвременната лъженаука.

     x_name41 Пиша в тази тема, защото при Капанадзе СЕ също идва от етера, тя не може да дойде от нищото. Всички тези устройства, са преобразуватели на енергията на етера, а не са перпетуум мобиле. При Капанадзе в първата бобина се създават такива условия, че провокират във втората бобина зона на дефицит на заряди, които етера доставя моментално, за да се изравни равновесието. Това, което идва от етера е тока, но този ток вече е с високо напрежение, защото в първата бобина, са създадени такива условия. Ако в първата бобина тече ток 3 А с напрежение 12 В и около нея има създаден потенциал 3000 волта от друг източник, то през втората бобина протича същия ток 3 А, но вече с напрежение 3000  волта. Влагаш 50-100 вата, получаваш 9000 вата. Това е. Или се получава на практика смесване на два източника единия с висок потенциал и нищожен ток, а другия с голям ток и нищожно напрежение. Съвременните физици по-скоро биха си изяли дипломите, отколкото да повярват на това нещо. А механизма е много прост и съм го обяснил по-горе.
    Никога не съм казвал, че си балък, защото споделяш всичко. Аз също много полезни неща съм споделял с всички, можеш да видиш постовете ми.
« Последна редакция: Февруари 16, 2014, 08:33:10 am от Maistora52 »