Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (288/629) > >>

mi68:
Здравейте,
Свързването зиг-заг ( резонансно) не даде СЕ. При еднопроводно включване се наблюдава капацитивен ток, кондензатора е даден с оранжаво. Трябва се ползва само индуктивност за получаване на сериен (напрежителен) резонанс.
Следващ път измерване с коаксиален кабел. Интуицията не ме излъга най-високо напрежение се получава в противоположно навита бобина включена двуфазно. 
П.П. Когато има пунктир това е ферита, първата намотка е бяло кафяво, следваща е зелено жълто свързани по схемата, това е най - доброто, най-малко загуби. снимка на отг. 1158.

mi68:
Здравейте,
Земното магнитно поле е с магнитна индукция около 50мкТ и интензитет около 10А/м. Ако имаме честота 1мегахерц то тока е 50А.
Земното електрично поле е с интензитет около 130В/м и униполярен заряд 6 000Кл, униполярен капацитет около 700мкФ. Зарядът на Слънцето не ми е известен но той трабва да е +(положителен), а на Земята е - ( минус). Космосът е пълен с електричество така, че идва идеята за антигравитация.
По каква верига да се работи?
-Магнитна, имаме три вида, отворена, затворена и смесена.
-Електрична, имаме също три вида, отворена, затворена, смесена.
При затворена верига имаме действие противодействие, при отворена верига действие съдействие.
Да светне една лампа ни трябва затворена верига, в тази верига няма СЕ. Трябва веригата да е смесена, затворена за лампата, отворена за устройството на СЕ. При променлив ток може се получи при дефазиране над 90 градуса между ток и напрежение.
На теория е лесно, но на практика какво да се прави? Трябва се ползва резонанса. Резонансът не усилва мощността, а усилва или напрежението или тока.
Магнитното поле е затворено електричното отворено. Логично е магнитната верига да е затворена, а електричната отворена.     
На този принцип работи тесловия трансформатор, имаме униполярен капацитет и бобина с отворена магнитна верига.  Бобината може се възбужда капацитивно чрез решетка или магнитно чрез бобина с малко навивки, токът е трионообразен,  напрежението е правоъгълно. При правилни настройки имаме напрежителен резонанс в ел. веригата и стояща вълна в полето.
Свързването зиг-заг има едно предимство, с регулирането на съпротивлението на товара се мести резонансната честота на фазовия резонанс. Може се настрои така резонанса, че да се сваля реактивна енергия, а в товара да е активна.
Както се казва резонанс в резонанса, така виждам нещата, но не трябва са прескачат етапи в изследванията защото се допускат грешки.

mi68:
Здравей колега notron,
Задаваш въпроса каква е разликата между приемна и предавателна антена? Външно няма разлика. В предавателната антена трябва да възникне стояща вълна, както се казва, тора да диша, иначе не се излъчват електромагнитни вълни и дефектира резонансния усилвател на мощност(РУМ). Къде е ключа от бараката?

mito_kupona:

--- Цитат на: HristoDimovHristov в Януари 14, 2014, 11:13:57 am ---Мисля че mito_kupona е прав за възможното приложение на обратните преобразуватели, но всички комерсиални схеми, използват затворена сърцевина, т.е. магнитната верига се изолира от влиянието на земното магнитно поле и се използват специални гасящи схеми, които да неутрализират обратната електродвижеща сила в намотките с цел предпазване на полупроводниците от високи пренапрежения. Ако тези недостатъци се коригират и отстранят, ще трябва да имаме СЕ схема, вечно фенерче, като за начало поне един светодиод, да се самозахранва.

--- Край на цитат ---
Колега  HristoDimovHristov, моята идея е да се използва енергията на обратния импулс, но с бобини без сърцевина, защото сърцевината внася допълнителни загуби. Тук земното магнитно поле не участва, а обратния импулс е отклика на средата, ефира , етера. Капанадзе казва „импулс как раз и процес начинается„. Трябва енергията на този импулс да се умножи по някакъв начин, а за да се умножи тази енергия, трябва да се използва и енергията на обратния импулс. А енергията на обратния импулс я получаваме, когато бобината е изключена от захранването или спазено е правило номер едно за получаване на СЕ. Именно този умножител на енергия е тайната на Капанадзе.
    Не съм запознат със всички патенти на Тесла и не знам дали там има нещо по този въпрос. Моля всички колеги, ако някой знае нещо по въпроса да го сподели, за което благодаря предварително.

Ctah:
mito_kupona!
  Така е, съгласен съм с това което казваш, но при условие, че се работи с УКВ (Дон Смит)
При ниските честоти няма как да стане без някакъв прехвърляч, т.е. сърцевина!

Виж кое съм подчертал във файла ;)
Сигурен съм, че го знаеш, но трябва да се поумува пак ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия