Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
notron:
Да-ааа, резонанс, какво е това , как, с какво е съпроводено!?
И всичко е толкова свързано, представи си че си с детето на люлката, блъскаш, връща се, блъскаш връща СЕ - СЕ.
Когато блъснеш люлката какво става с ръката, отива назад и се засилва, колкото по-голяма сила срещне толкова повече блъска. Поема 1 за да направи 2 и всъщност са 4.
Попитай Капи, сигурен съм, че ще каже. Опс, верно е!
Та как става при Роман, траф Резонанс, не случайно го пиша с главна буква, и всъщност е генератор на реактивна енергия , обаче ако помислиш малко и разгледаш люлката , ти нямаш генератор, а си направил ПРИЕМНИК. Реактивната или стоящата вълна изобщо не е вредна. Защо ли? - какво правите с нея в своите установки? Играете на тото, дано падне там дето трябва.
Има си място и трябва да го знае. Не е ли там, няма СЕ.
Преди десет и повече години направих първия си опит случайно. 9в батерия и три навивки около 150мм проводник 2кв.мм. Изтощената батерия от мултицета ми на късо, моментният резултат беше излизане от чорапите (!!!)
Но при следващия опит го нямаше този ефект. Защо?
Ако вземем предвид, че ако излъчиш сигнал и трябва да се върне, какво би направил с приемник-предавател? Да не си помислиш за закъснителна линия.
Ммммм , има резон в това, ще чакаш малко и ще включиш приемника с пълна сила, за да се насити колкото се може повече, а след това ще мислиш за бифиляр и др. които нямаш и идея за какво са ти. Ако има СЕ ще го намериш още на първата бобина.
В онзи пост, в който се казва за наелектризираната антена, която отдава енергията във траф. Какво мислите ?
Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави
notron:
Митьо ако стоящата е = 0.8 дали ще светне лампата ?
Май няма и да помисли че е лампа.
Поздрави за поучителното видео, след колко време след като отворят ключа светва лампата.Отваряш ключа става нещо и светва !
Браво
Поздрави
mito_kupona:
notron Лампата светва със закъснение, защото жичката вътре, докато е студена има по-голямо съпротивление и протича по-малко ток, а когато вече е загрята протича по-голям ток. Ако на мястото на лампата се сложи кондензатор, то той се зарежда мигновенно от обратния импулс и то с напрежение много по-голямо от подаденото на входа. Никога не съм вярвал, че обратния импулс е с енергия 0,8 от подадения в права посока, но така пише в дебелите книги. Според мен обратния импулс е съвсем друг вид енергия, някои я наричат радиантна енергия, аз я наричам енергия от средата или ефира, но важното е, че тази енергия може да се запасява в кондензатор. На този принцип работят обратните повишаващи преобразуватели на напрежение, или квазирезонансните, но при тях КПД-то не надвишава 96 процента. Такива, са захранванията на почти цялата съвременна електроника.
Тайната на Капанадзе е по-скоро логическа задача, а не физика, математика и електроника. Реши ли се тази логическа задача, после остава само въображение и конструкторски умения. Поздрави!
notron:
Ахам,
Нали се сещаш какво става с радиостанцията, чиято антена не е настроена.
juliang:
--- Цитат на: mito_kupona в Януари 14, 2014, 01:22:41 am ---notron Лампата светва със закъснение, защото жичката вътре, докато е студена има по-голямо съпротивление и протича по-малко ток, а когато вече е загрята протича по-голям ток.
--- Край на цитат ---
Опитите ми показват обратното - студената жичка на крушката има ПО-МАЛКО съпротивление от това на светеща. Ако не вярваш - премери съпротивлението на една битова крушка. Ей-ся меря ... 75 ватова крушка има 50 ома съпротивление на студено. Това прави ... около 3 ампера стартов ток, демек към 600 вата.
Затуй и крушките обикновено горят при включването им.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия