Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
Velektra:
mi68, има ли значение такива намотки дали се правят с едножилен или може и с многожилен проводник.
Защото имам доста многожилен.
mi68:
Здравей колега,
При работа по един проводник, както и при линия на Губо, тока на разместване се движи в диелектрика или пространството. При мен са едножилни телефонни проводници, стандартна аранжирна двойка ф 0,5 и четворка ф 0,6. Навиването на трансформатора ми отне два часа, макар че дължината на проводниците е около два метра. Ако проводника е мостов или лентов от компютър ще стане много лесно, но не разполагам с такъв проводник, това имам това правя.
mi68:
Здравейте,
Направих непълни измервания с един измерителен уред. I и II е двупроводно свързване, 1 и 2 еднопроводно. Нивоизмерителят (НИ) е свързан с нискоомна линия така, че антенни ефекти са минимални. Характерно е липсата на голени разлики в зависимост от типа свързване. Противоположно навитата бобина дава почети двойно по-високо напрежение от едноредната бифилярка.
Серийно свързване на на противоположно навитата бобина остана за следващия път, като измерването ще става с три НИ.
Товарната соленоидална бобина, на която е вързан НИ с различни товарни съпротивления, се намира в двата тороида.
Представил съм тримерен модел в едно направление на ефира (космическа пяна). Направленията са три но като се вземе предвид и ъглови кординати и фазови разлики възможните комбинации са много.
notron:
Здравей.
Роман говори точно и ясно, РЕЗОНАНС в РЕЗОНАНСА.
Това разбереш ли го, всичко друго ще си дойде на мястото.
Затова и разбирането на Тесла за резонанса не е същото като в учебниците по физика.
Не случайно е изградил приемник-предавател.
Flip Flop Flip Flop ....... Къде е отклика на природата, в какво се състои? Всяка честота има това.
Поздрави
mito_kupona:
След много експерименти стигам до извода, че Капанадзе използва обратната ЕДС на бобината в своята установка или електромагнитен импулс ЕМИ. Неговото устройство не е генератор, а преобразувател на енергията от средата или ефира. Тази енергия трябва да се вземе от някъде и след това да се преобразува във удобен вид за ползване, тя не може да дойде от нищото, а идва именно от самоиндукцията. Няма никаква мистика тук и всички закони на физиката, са спазени. Както има умножител на напрежение, така има и умножител на ток, което всъщност е тайната на Капанадзе. Ако има някакъв резонанс, то той е резонанс на електромагнитни импулси, а не резонанса за, който сме учили в училище, за което мисля, че колегата norton е прав. Няма класически тесла трансформатор, а има един импулсен повишаващ трансформатор със желязна сърцевина, на видеото със 100 киловатовата установка това е синята висока бобина от, която излиза искрата, за да може да се трансформира енергията, която е модулирана с честота 50 херца и след това тази енергия постъпва на усилвателя на ток, по-ниската бобина и с по- дебелия проводник на видеото, където високото напрежение се сваля до 220 волта и тока се увеличава до нужните ни ампери. Тези две бобини служат само за преобразуване на енергията, а не за увеличаване на изходния ток и за това се виждат. Тайната е в първата част на схемата в блоковете, които Капанадзе нарича накопител или кондензатор, основна платка, но тези блокове на всички филми не се виждат и, са скрити по понятни причини. СЕ, която се получава във първата част на схемата е със постоянно напрежение и всички останали блокове във схемата, са за преобразуване на това постоянно напрежение в променливо с честота 50 херца. Имам идея за този умножител на ток, да видим, какво ще излезе.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия