Автор Тема: Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място  (Прочетена 3248766 пъти)

Velektra

  • Гост
mi68, има ли значение такива намотки дали се правят с едножилен или може и с многожилен проводник.
Защото имам доста многожилен.

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравей колега,
При работа по един проводник, както и при линия на Губо, тока на разместване се движи в диелектрика или пространството. При мен са едножилни телефонни проводници, стандартна аранжирна двойка ф 0,5 и четворка ф 0,6. Навиването на трансформатора ми отне два часа, макар че дължината на проводниците е около два метра. Ако проводника е мостов или лентов от компютър ще стане много лесно, но не разполагам с такъв проводник, това имам това правя. 
« Последна редакция: Януари 11, 2014, 08:54:34 pm от mi68 »

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
 Здравейте,
Направих непълни измервания с един измерителен уред. I и II е двупроводно свързване, 1 и 2 еднопроводно. Нивоизмерителят (НИ) е свързан с нискоомна линия така, че антенни ефекти са минимални. Характерно е липсата на голени разлики в зависимост от типа свързване. Противоположно навитата бобина дава почети двойно по-високо напрежение от едноредната бифилярка.
Серийно свързване на на противоположно навитата бобина остана за следващия път, като измерването ще става с три НИ.
Товарната соленоидална  бобина, на която е вързан НИ с различни товарни съпротивления, се намира в двата тороида.
 Представил съм тримерен модел в едно направление на ефира (космическа пяна). Направленията са три но като се вземе предвид и ъглови кординати и фазови разлики възможните комбинации са много.
 
« Последна редакция: Януари 12, 2014, 10:06:45 pm от mi68 »

notron

  • Гост
Здравей.
Роман говори точно и ясно, РЕЗОНАНС в РЕЗОНАНСА.
Това разбереш ли го, всичко друго ще си дойде на мястото.
Затова и разбирането на Тесла за резонанса не е същото като в учебниците по физика.
Не случайно е изградил приемник-предавател.
Flip Flop Flip Flop ....... Къде е отклика на природата,  в какво се състои? Всяка честота има това.
Поздрави

 
 

 
 
« Последна редакция: Януари 15, 2014, 12:30:33 pm от Maistora52 »

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 685
След много експерименти стигам до извода, че Капанадзе използва обратната ЕДС на бобината в своята установка или електромагнитен импулс ЕМИ. Неговото устройство не е генератор, а преобразувател на енергията от средата или ефира. Тази енергия трябва да се вземе от някъде и след това да се преобразува във удобен вид за ползване, тя не може да дойде от нищото, а идва именно от самоиндукцията. Няма никаква мистика тук и всички закони на физиката, са спазени. Както има умножител на напрежение, така има и умножител на ток, което всъщност е тайната на Капанадзе. Ако има някакъв резонанс, то той е резонанс на електромагнитни импулси, а не резонанса за, който сме учили в училище, за което мисля, че колегата norton е прав. Няма класически тесла трансформатор, а има един импулсен повишаващ трансформатор със желязна сърцевина, на видеото със 100 киловатовата установка това е синята висока бобина от, която излиза искрата, за да може да се трансформира енергията, която е модулирана с честота 50 херца и след това тази енергия постъпва на усилвателя на ток, по-ниската бобина и с по- дебелия проводник на видеото, където високото напрежение се сваля до 220 волта и тока се увеличава до нужните ни ампери. Тези две бобини служат само за преобразуване на енергията, а не за увеличаване на изходния ток и за това се виждат. Тайната е в първата част на схемата в блоковете, които Капанадзе нарича накопител или кондензатор, основна платка, но тези блокове на всички филми не се виждат и, са скрити по понятни причини. СЕ, която се получава във първата част на схемата е със постоянно напрежение и всички останали блокове във схемата, са за преобразуване на това постоянно напрежение в променливо с честота 50 херца. Имам идея за този умножител на ток, да видим, какво ще излезе.

notron

  • Гост
Да-ааа, резонанс, какво е това , как, с какво е съпроводено!?
И всичко е толкова свързано, представи си че си с детето на люлката, блъскаш, връща се, блъскаш връща СЕ  - СЕ.
Когато блъснеш люлката какво става с ръката, отива назад и се засилва, колкото по-голяма сила срещне толкова повече блъска. Поема 1 за да направи 2 и всъщност са 4.
Попитай Капи, сигурен съм, че ще каже. Опс, верно е!
Та как става при Роман, траф Резонанс, не случайно го пиша с главна буква, и всъщност е генератор на реактивна енергия , обаче ако помислиш малко и разгледаш люлката , ти нямаш генератор, а си направил ПРИЕМНИК. Реактивната или стоящата вълна изобщо не е вредна. Защо ли? - какво правите с нея в своите установки? Играете на тото, дано падне там дето трябва.
Има си място и трябва да го знае. Не е ли там, няма СЕ. 
Преди десет и повече години направих първия си опит случайно. 9в батерия и три навивки около 150мм проводник 2кв.мм. Изтощената батерия от мултицета ми на късо, моментният резултат беше излизане от чорапите (!!!)
Но при следващия опит го нямаше този ефект. Защо?
Ако вземем предвид, че ако излъчиш сигнал и трябва да се върне, какво би направил с приемник-предавател? Да не си помислиш за закъснителна линия.
Ммммм , има резон в това, ще чакаш малко и ще включиш приемника с пълна сила, за да се насити колкото се може повече, а след това ще мислиш за бифиляр и др. които нямаш и идея за какво са ти. Ако има СЕ ще го намериш още на първата бобина.
В онзи пост, в който се казва за наелектризираната антена, която отдава енергията във траф. Какво мислите ?
Надявам се да съм бил полезен.
Поздрави
« Последна редакция: Януари 15, 2014, 12:29:04 pm от Maistora52 »

notron

  • Гост
Митьо ако стоящата е = 0.8 дали ще светне лампата ?
Май няма и да помисли че е лампа.

Поздрави за поучителното видео, след колко време след като отворят ключа светва лампата.Отваряш ключа става нещо и светва !


Браво

Поздрави
« Последна редакция: Януари 13, 2014, 11:33:37 pm от notron »

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 685
notron Лампата светва със закъснение, защото жичката вътре, докато е студена има по-голямо съпротивление и протича по-малко ток, а когато вече е загрята  протича по-голям ток. Ако на мястото на лампата се сложи кондензатор, то той се зарежда мигновенно от обратния импулс и то с напрежение много по-голямо от подаденото на входа. Никога не съм вярвал, че обратния импулс е с енергия 0,8 от подадения в права посока, но така пише в дебелите книги. Според мен обратния импулс е съвсем друг вид енергия, някои я наричат радиантна енергия, аз я наричам енергия от средата или ефира, но важното е, че  тази енергия може да се запасява в кондензатор. На този принцип работят обратните повишаващи преобразуватели на напрежение, или квазирезонансните, но при тях КПД-то не надвишава 96 процента. Такива, са захранванията на почти цялата съвременна електроника.
        Тайната на Капанадзе е по-скоро логическа задача, а не физика, математика и електроника. Реши ли се тази логическа задача, после остава само въображение и конструкторски умения. Поздрави!

notron

  • Гост
Ахам,

Нали се сещаш какво става с радиостанцията, чиято антена не е настроена.
« Последна редакция: Януари 15, 2014, 12:20:23 pm от Maistora52 »

Неактивен juliang

  • Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 6 178
notron Лампата светва със закъснение, защото жичката вътре, докато е студена има по-голямо съпротивление и протича по-малко ток, а когато вече е загрята  протича по-голям ток.
Опитите ми показват обратното - студената жичка на крушката има ПО-МАЛКО съпротивление от това на светеща. Ако не вярваш - премери съпротивлението на една битова крушка. Ей-ся меря ... 75 ватова крушка има 50 ома съпротивление на студено. Това прави ... около 3 ампера стартов ток, демек към 600 вата.
Затуй и крушките обикновено горят при включването им.

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравейте,
Свързването зиг-заг ( резонансно) не даде СЕ. При еднопроводно включване се наблюдава капацитивен ток, кондензатора е даден с оранжаво. Трябва се ползва само индуктивност за получаване на сериен (напрежителен) резонанс.
Следващ път измерване с коаксиален кабел. Интуицията не ме излъга най-високо напрежение се получава в противоположно навита бобина включена двуфазно. 
П.П. Когато има пунктир това е ферита, първата намотка е бяло кафяво, следваща е зелено жълто свързани по схемата, това е най - доброто, най-малко загуби. снимка на отг. 1158.
« Последна редакция: Януари 14, 2014, 11:17:43 pm от mi68 »

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравейте,
Земното магнитно поле е с магнитна индукция около 50мкТ и интензитет около 10А/м. Ако имаме честота 1мегахерц то тока е 50А.
Земното електрично поле е с интензитет около 130В/м и униполярен заряд 6 000Кл, униполярен капацитет около 700мкФ. Зарядът на Слънцето не ми е известен но той трабва да е +(положителен), а на Земята е - ( минус). Космосът е пълен с електричество така, че идва идеята за антигравитация.
По каква верига да се работи?
-Магнитна, имаме три вида, отворена, затворена и смесена.
-Електрична, имаме също три вида, отворена, затворена, смесена.
При затворена верига имаме действие противодействие, при отворена верига действие съдействие.
Да светне една лампа ни трябва затворена верига, в тази верига няма СЕ. Трябва веригата да е смесена, затворена за лампата, отворена за устройството на СЕ. При променлив ток може се получи при дефазиране над 90 градуса между ток и напрежение.
На теория е лесно, но на практика какво да се прави? Трябва се ползва резонанса. Резонансът не усилва мощността, а усилва или напрежението или тока.
Магнитното поле е затворено електричното отворено. Логично е магнитната верига да е затворена, а електричната отворена.     
На този принцип работи тесловия трансформатор, имаме униполярен капацитет и бобина с отворена магнитна верига.  Бобината може се възбужда капацитивно чрез решетка или магнитно чрез бобина с малко навивки, токът е трионообразен,  напрежението е правоъгълно. При правилни настройки имаме напрежителен резонанс в ел. веригата и стояща вълна в полето.
Свързването зиг-заг има едно предимство, с регулирането на съпротивлението на товара се мести резонансната честота на фазовия резонанс. Може се настрои така резонанса, че да се сваля реактивна енергия, а в товара да е активна.
Както се казва резонанс в резонанса, така виждам нещата, но не трябва са прескачат етапи в изследванията защото се допускат грешки.
« Последна редакция: Януари 14, 2014, 10:22:39 pm от mi68 »

Неактивен mi68

  • Експериментатор
  • Много Напреднал
  • ***
  • Публикации: 1 779
Здравей колега notron,
Задаваш въпроса каква е разликата между приемна и предавателна антена? Външно няма разлика. В предавателната антена трябва да възникне стояща вълна, както се казва, тора да диша, иначе не се излъчват електромагнитни вълни и дефектира резонансния усилвател на мощност(РУМ). Къде е ключа от бараката?

Неактивен mito_kupona

  • Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • ****
  • Публикации: 685
Мисля че mito_kupona е прав за възможното приложение на обратните преобразуватели, но всички комерсиални схеми, използват затворена сърцевина, т.е. магнитната верига се изолира от влиянието на земното магнитно поле и се използват специални гасящи схеми, които да неутрализират обратната електродвижеща сила в намотките с цел предпазване на полупроводниците от високи пренапрежения. Ако тези недостатъци се коригират и отстранят, ще трябва да имаме СЕ схема, вечно фенерче, като за начало поне един светодиод, да се самозахранва.
Колега  HristoDimovHristov, моята идея е да се използва енергията на обратния импулс, но с бобини без сърцевина, защото сърцевината внася допълнителни загуби. Тук земното магнитно поле не участва, а обратния импулс е отклика на средата, ефира , етера. Капанадзе казва „импулс как раз и процес начинается„. Трябва енергията на този импулс да се умножи по някакъв начин, а за да се умножи тази енергия, трябва да се използва и енергията на обратния импулс. А енергията на обратния импулс я получаваме, когато бобината е изключена от захранването или спазено е правило номер едно за получаване на СЕ. Именно този умножител на енергия е тайната на Капанадзе.
    Не съм запознат със всички патенти на Тесла и не знам дали там има нещо по този въпрос. Моля всички колеги, ако някой знае нещо по въпроса да го сподели, за което благодаря предварително.
« Последна редакция: Януари 16, 2014, 08:52:34 am от Maistora52 »

Ctah

  • Гост
mito_kupona!
  Така е, съгласен съм с това което казваш, но при условие, че се работи с УКВ (Дон Смит)
При ниските честоти няма как да стане без някакъв прехвърляч, т.е. сърцевина!

  Виж кое съм подчертал във файла ;)
Сигурен съм, че го знаеш, но трябва да се поумува пак ;D