Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (283/629) > >>

deko:
Здравейте, направих следния експеримент, директно от мрежата на 220 в. От фазата през дросел, кондензатор, бобина и нула, това е първа бобина. Втора бобина, връзка след дросела, бобината,  лампа 220в и нула. При вкл. без кондензатор лампата свети много слабо - около 50 -60 волта. При вкл. кондензатор 3.9 микрофарада лампата свети с пълна мощност и напрежение 240в. Бобина навита на ПВЦ тръба 50 мм. Първа бобина 40 навивки, 2.5 мм. кв. Втора бобина около 200 навивки 0.45 мм. кв. Втората бобина е навита най-напред. Дросел, първична намотка на трансформатор 220 в. Резонанса се получава с една и съща честота.

coke2k:
Честно ти казвам нищо не разбрах - нарисувай моля те.

deko:
Здравейте, подвързвате фазата на единия край на дросела другия край на дросела подвързвате към едната бобина, другия край на бобината на лампа, а другия край на лампата на нула. В това положение веригата се затваря ; фаза дросел, бобина, лампа нула. Лампата свети много слабо. Това е единия кръг, бобината с многото намотки. Втори кръг; кондензатор подвързан след дросела там където е вързана и началото на бобината от първи кръг. Другия край на кондензатора на началото на втората бобина, края на бобината на нула. Веригата се затваря; фаза дросел кондензатор, бобина, нула. При включване на двата кръга се получава резонанс и лампата свети в пълна мощност, в зависимост от стойността на кондензатора. Успех на всички.

coke2k:
Според мен в първия случай дросела ти се явява ограничител на тока и за това лампата свети слабо, а във втория случай кондензатора ти компенсира дросела и лампата свети на номинал. Поне аз така мисля.

Velektra:
Не разбрах, каква е цялата тая "АБРА-КАДАБРА" с тая лампа. Включи си я директно с една фасонка в 220 волта и да си свети. Защо я прекарваш през дросели и кондензатори.
Номера е да свети 100 ватова лампа като я захраниш с батерийка 1,5 волта.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия