Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (279/629) > >>

miromad:
Погледнете тук: http://www.realstrannik.ru/forum/48-temy-freeenergylt-antanasa/71823-indukczionnaya-versiya-free-energy.html?start=1008#161894
Трансформатор и индукционна пещ - взаимовлияние. Може и да има нещо общо с Капанадзе.

teofilius:
24 електролитни кондензатора в паралел ги зареждаш с 0,56 волта а след това чрез релета и някаква честота ги свързваш последователно и имаш 13,44 волта, с които зареждаш акумулатор, който използваш за буфер а след него инвертор на 220 волта.
  Напрежението от 0,56 волта е достатъчно за захранване на качер с който можеш да вдигнеш напрежението доста. Ако доближиш земното до чешмата максимално то и тока ще е по голям а и напрежението може да се вдигне. При медна тръба или някакъв цветен метал ефекта е по-голям. При всички тези случаи става въпрос за електролиза. Интересното е ако използваш две заземявания от неръждаема стомана наприме, и на средно метър, но може и на големи разстояния. Ако увеличиш киселинността или алкалността на почвата около единия електрод също трябва да имаш потенциална разлика. Аз бих направил при възможност замерване между обикновена земя и въглищен пласт. Различните състави на почвата предполагат различна концентрация на йони и заряди, а в този случай дори електроди от един и същ материал са достатъчни да затворят веригата през товар и да имаме ток...

sabaka808:
Ами то ако са повече кондензаторите ще се получи по високо напрежение и по бързо ще се прехвърля тока в акумолатора. Забих поцинкована но имам от месинг и нераждаема коя е за предпочитане ? И вярно е че има киселинност на почвата защото земята е обилно наторена и поливана . ХАХА Ето нова тема ИЗВЛИЧАНЕ НА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ ОТ КИСЕЛИННОСТА НА ФИКАЛИИТЕ без биогаз и компостиране ,а инищо не пречи идвата процеса заедно. Но и твърде логично е тоя мой процес да затихва и периодочно трябва да местя земните .

sabaka808:
Внезапно ми дойде идея .Ако използваме бързо наелекрризирващ се ел. проводим материал  за антена с голяма площ при наелекртизиране от въздуха ще се получи мълния но напрежението може да бъде уловено и трансформирано.

GTV:

--- Цитат на: sabaka808 в Октомври 17, 2013, 02:20:16 pm ---Ами то ако са повече кондензаторите ще се получи по високо напрежение и по бързо ще се прехвърля тока в акумолатора. Забих поцинкована но имам от месинг и нераждаема коя е за предпочитане ? И вярно е че има киселинност на почвата защото земята е обилно наторена и поливана . ХАХА Ето нова тема ИЗВЛИЧАНЕ НА ЕЛ. ЕНЕРГИЯ ОТ КИСЕЛИННОСТА НА ФИКАЛИИТЕ без биогаз и компостиране ,а инищо не пречи идвата процеса заедно. Но и твърде логично е тоя мой процес да затихва и периодочно трябва да местя земните .

--- Край на цитат ---

Абе пич, вместо да дрънкаш глупости, вземи и погледни темата  "Ток от нивата на земята", в раздела "Други електрически генератори". Изглежда не си и чувал за електрокорозия. Така че, можеш смело да ползваш чешмето за ток. Пък и с един маркуч ще можеш да продаваш  на комшиите ел.енергия.
  Силно съм заинтересуван какво е рН-то на фекалиите които употребяваш.:D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия