Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място
nizo:
Михаил Кузмов, на мен ми е интересно. Аз си купих 2 бобини, но нямам драйвер, така да се каже. Предлагаш ли го като готов продукт? Двата варианта са ми интересни, 220 е ОК, но имам и едно ATX свободно захранване, а там има 12V, около 20А, което също бих ползвал. Пиши ми на лични да не пълним темата.
nizo:
Премахнато, по желание на x_name41!
Радико:
Да бе низо сметките са ти напълно верни, но си забравил едно малко парченце от уравнението и за това то ти изглежда като неравенство: десетте килограма добив на енергия със тях ще върнеш заема на енергия който си взел за да завъртиш устройството точно 10 килограма, А да не забравяме и лихвите за триенето ;D
и уж положителния добив стана отрицателен :( :( :(
А за аналогията на тока и напрежението с вода в маркуч си в голяма грешка. Такава аналогия е подходяща само при обясняването на закона на Ом "както е подходяща и при всяка друга линейна зависимост. При електромагнитните взаимодействия нещата стоят по коренно различен начин и проводника няма свойствата на маркуч. Такава аналогия те вкарва и тебе и много други хора в съвсем друг сериал от съвсем друг жанр.
vsl:
Здравейте,
От простия експеримент който проведох, смея да твърдя че транзисторите които използва Капанадзе не са за захранване на ТХО. При мен транзисторите дори не загряха, а на видеото със зелената кутия се вижда как ги пипат, за да се уверят, че не прегряват. При СР193 също има два транзистора на радиатори и един отделен за захранване на тхо. Има едно видео сигурно сте го гледали. В него искрата идва от качер с един транзистор.
http://youtu.be/eguUdQFmzYs
В pdf файла който прилагам на стр. 7 се вижда как кабел с напрежение 220 волта влиза в металната кутия. Този кабел идва от инвертора. Защо му е кабел 220 волта ако ще захранва през бобината с медната тръба?
В патента WO2008103129A1 става въпрос за предаване на енергия между две бобини и стабилизирането на магнитното поле. В бобината, в която минават 25 А ще създаде доста по-голямо поле в сравнение с това идващо от тхо-то. Ако е така как тогава бобината с по-голямото магнитно поле ще приеме енергия от друга с по-малко такова? В този патент също се казва че напрежението се поддържа константно докато тока расте.
А сега нека да изложа моята теория. Аз мисля, че бобините са 2 без да броим медната тръба. Това което стабилизира магнитното поле може да е бобината от медната тръба. В двата края на "салама" навивките образуват една бобина, а по средата е другата. СР казва че стават два ефекта единият причинен от искрата, а другият не казва.
Как да направим схема, която да напомпва средната бобина чрез другите две? - тази схема ще е доста проста - става въпрос за два транзистора.
Благодаря за търпението и вниманието.
xakep:
Здравейте , днес си спретнах набързо един качер по схемата която прикачих. За драйвер използвах високо-честотния MRF 1946 от стар радиопредавател. Нямам никакъв опит при високите волтажи :( . Това което установих е, че при по-голямо тяло на върха на бобината, се увеличава и излъчването. Честотата е в мегахерци, делението на осцилоскопа е на 0.1 микро секунда, а сондата е във въздуха в близост до качера. Всички луминесцентни осветителни тела светват на по-малко от половин метър. Направих втора бобина, с която да снемам ток от създалото се поле и тук ми започват проблемите. Обикновени лампи светват без проблем ако единият им край е заземен, а другият в близост до бобината. Пробвах модулация на 50 херца на втората бобина по схемата на Акула с ТЛ494 и ИР2110, но генераторът се побърква и утре ще го сложа в метална заземена кутия с отделно захранване. Някой може ли да ме упъти как да превърна индуцираният ток в ефективен и удобен за трансформация? Извинявам се ако въпроса ми е глупав, но пак повтарям, нямам никакъв опит при високите волтажи.
Ето видео:
http://www.youtube.com/watch?v=z0GjA8R9SOE
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия