Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Генераторът на Капанадзе - всички мнения и конструкции на едно място

<< < (262/629) > >>

MTM:
Здравейте.
Дори при слаба АБ  12V  1,3Ah  генератора едвам тръгва (170V, няколко mA), но при определено условие, всичко изпада в режим на автогенерация и кондензаторите (от 1 до 5 mF/1kW) не издържат, с други не разполагам. Интересното е, че с цел да ги предпазя, изключвам захранването, но тогава още по-бързо протича процеса и се разпадат.
Някакви идеи ?
Поздрави !

coke2k:
Включвай се към някое ЕРП и газ - майтапя се разбира се - покажи едно видео де, свиди ли ти се кво???
............ а пък и така като ти гледам схемите ми се струва, че това трансцедентално насищане на магнитопровода води до отделяне на големи количества гама излъчване, което от своя страна е причина за трансмутация на материята и оттам вероятно идва този свръх приток на магнитно поле - а за кондензаторите от 1 kW , за  тях няма никакво обяснение ... хм странно!

vsl:
В повечето от схемите на Тесла първичната се намира между два кондензатора. Може ли някой да ми отговори каква е тяхната роля?

П. П. Надявам се отговорът да не е че форумът изисква едно минимално ниво по електроника

x_name41:
Генераторът на Тариел Капанадзе със зелената кутия е успешно репликиран!

Velektra:
Интересно, как се твърди, че е репликирано едно устройство без автора (в случая Капанадзе) на това устройство да е дал подробна и ВЯРНА информация как да се направи.
Мисля, че Капанадзе не е давал подробна информация как да се направи неговото устройство.
Така, че показаното устройство може да е уникално (не казвам, че не работи!) и автора да показва уникална измислена от него схема на свързване, която да се различава от тази на Капанадзе.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия